Βόλος: Η διαχείριση του Μπράτσου ακόμα ένα παράσημο για τον ίδιο

Βόλος: Η διαχείριση του Μπράτσου ακόμα ένα παράσημο για τον ίδιο

Βόλος: Η διαχείριση του Μπράτσου ακόμα ένα παράσημο για τον ίδιο

bet365

Ο Βόλος ολοκλήρωσε τη σεζόν με ένα γεμάτο 5-0 επί του ΟΦΗ, με τον Κώστα Μπράτσο να αποδεικνύει μέχρι το τελευταίο ματς της σεζόν ότι δίκαια έχει πάρει την ευκαιρία στον πάγκο της ομάδας.

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Βόλος χάρη στο χορταστικό 5-0 επί του ΟΦΗ. Μπορεί η ομάδα της Μαγνησίας να μην έκανε φέτος το βήμα παραπάνω για να μπει στα play offs, ωστόσο με εξαίρεση τον πρώτο αγώνα των play outs με τον Αστέρα Τρίπολης, σε όλα τα υπόλοιπα έξι ματς του μίνι πρωταθλήματος ο Βόλος έδειξε συνέπεια και σοβαρότητα. Και αυτό είναι κάτι που πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον Κώστα Μπράτσο.

Γράφαμε πριν μερικούς μήνες ότι η αγωνιστική άνοδος του Βόλου μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Γκιγέρμο Αμπασκάλ ήταν έργο Μπράτσου με το τακτικό σουλούπωμα του συνόλου και την ορθολογική διαχείριση που έφερε αποτελεσματικότητα. Στο ίδιο μοτίβο συνέχισαν οι Βολιώτες μέχρι το τέλος της σεζόν με τον 45χρονο προπονητή να αποδεικνύει ότι δικαίως πήρε την ευκαιρία και ανταποκρίθηκε στον ρόλο του πρώτου προπονητή.

Το πιο σημαντικό στη διαδικασία των play outs ήταν η διαχείριση που έκανε ο Μπράτσος σε ένα ρόστερ που είχε μικρύνει πολύ σε αριθμό μετά τις αποχωρήσεις επτά παικτών. Ο Βόλος στα περισσότερα παιχνίδια πήγε το πολύ με 18 παίκτες διαθέσιμους και σε κάποια και με μικρότερο αριθμό στην αποστολή έπειτα από τις πρόωρες λύσεις των συμβολαίων των Κορέα, Ρεγκατέν, Ορός, Νίνη, Ρομέρο, Πουρίτα και Ρινέρ. Και ο Μπράτσος παρά το γεγονός ότι δεν είχε ευελιξία κινήσεων κατάφερε να το διαχειριστεί άριστα.

Την ίδια στιγμή η σοβαρότητα που έβγαλε η ομάδα της Μαγνησίας μέχρι και τον τελευταίο αγώνα με τον ΟΦΗ ήταν αξιοσημείωτη, κάτι που επίσης πιστώνεται στον 45χρονο Έλληνα τεχνικό. Δεν είναι εύκολο όταν δεν υπάρχει ουσιαστικό βαθμολογικό κίνητρο να διατηρείς το σύνολό σου ανταγωνιστικό, αλλά ο Μπράτσος κατάφερε να το συντηρήσει. Έδωσε ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες του ρόστερ, όπως ο Σιέλης, ο Μεταξάς, ο Τριανταφύλλου και ο Λογαράς. Σε ελπιδοφόρους παίκτες που ήθελαν να δείξουν πράγματα μαζί με τους ποδοσφαιριστές του βασικού κορμού που υπολογίζονται και για την επόμενη σεζόν. Και το αποτέλεσμα ήταν επιτυχημένο στη διαδικασία των play outs.

Με λίγα λόγια ο Μπράτσος κέρδισε το στοίχημα και απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί επάξια. Πλέον με τη σεζόν να έχει τελειώσει θα αρχίσει να «τρέχει» σε πιο γρήγορους ρυθμούς και ο αγωνιστικός σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν που εδώ και εβδομάδες έχει μπει μπροστά. Πιθανότατα θα υπάρξουν μια-δυο ακόμα αποδεσμεύσεις από το ρόστερ και έπειτα ο Βόλος θα προχωρήσει στις προσθήκες, όπως το συνηθίζει κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Στόχοι έχουν εντοπιστεί από την προεργασία που έχει γίνει για παίκτες σε όλες τις γραμμές και οι κινήσεις θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα προκειμένου να αρχίσει να χτίζεται η ομάδα της νέας σεζόν.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα