Βόλος – ΟΦΗ 5-0: Πεντάρα με ιστορία και αγγαρεία! (vids)

Βόλος – ΟΦΗ 5-0: Πεντάρα με ιστορία και αγγαρεία! (vids)

bet365

Φινάλε στη σεζόν με θρίαμβο για τον Βόλο καθώς σκόρπισε με 5-0 τον ανύπαρκτο ΟΦΗ, που έκανε αγγαρεία, σε ένα ματς που γράφτηκε ιστορία με την παρουσία της Ελένης Αντωνίου ως ρέφερι! Δύο γκολ ο Φαν Βέερτ που αγκαλιάζει τον τίτλο του «πρώτου σκόρερ στο πρωτάθλημα», άλλα δυο ο Ροσέρο κι ένα ο Φερνάντες.

Στο πρώτο ματς της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής των playouts της Super League Interwetten, ο Βόλος έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο της σεζόν, καθώς επικράτησε του ΟΦΗ με το επιβλητικό 5-0. Πρωταγωνιστές οι Πάουλο Φερνάντες, Κέβιν Ροσέρο και ο Τομ Φαν Βέερτ, ο οποίος με δύο γκολ ξεπέρασε τον Γιασμίν Κουρτιτς των 15 γκολ και είναι μόνος του πρώτος σκόρερ με 17. Στο Πανθεσσαλικό γράφτηκε ιστορία, καθώς η Ελένη Αντωνίου έγινε η πρώτη Ελληνίδα διαιτητής που διεύθυνε ματς Α' Εθνικής μετά από 946 ματς.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε τον γηπεδούχο Βόλο με σύστημα 4-3-3. Ο νεαρός Παπαδόπουλος ήταν στην εστία, με τους Άλχο, Τριανταφύλλου, Γκιουλέν και Φεράρι μπροστά του. Ο Μπαριέντος ήταν το «εξάρι», με τους Μεταξά - Τσοκάνη να αγωνίζονται ως εσωτερικοί. Φερνάντο και Ροσέρο πλαισίωσαν στη γραμμή κρούσης τον Φαν Βέερτ.

Από την πλευρά του ο Νίκος Νιόπλιας κατέβασε τον φιλοξενούμενο ΟΦΗ με ένα σχηματισμό 3-6-1. Ο Μανδάς ήταν κάτω από τα δοκάρια και η τριάδα των στόπερ αποτελούταν από τους Βούρο, Διαμαντή και Πασαλίδη. Ουές και Μπαλογιάννης κάλυψαν τις πλευρές, δεξιά και αριστερά αντιστοίχως. Στο κέντρο ήταν οι Μεγιάδο - Ντε Γκούζμαν - Μπουζούκης και σε έναν ελεύθερο ρόλο οι Τοράλ. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ντουρμισάι.

«Σόου» Φαν Βέερτ και Φερνάντες

Ο Βόλος εξ αρχής είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και ανάγκασε τον ΟΦΗ σε παθητικό ρόλο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν λίγο μετά τη συμπλήρωση δέκα λεπτών παιχνιδιού. O Φαν Βέερτ κατέβασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, έπαιξε με πλάτη τον Βούρο, έκανε τοπ 1-2 με τον Φερνάντες, «άδειασε» τον Πασαλίδη και με δυνατό σουτ με το αριστερό άνοιξε το σκορ. Ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στους γηπεδούχους στο 28' όταν ο Βούρος περίμενε να βγει ο Μανδάς, ο νεαρός κίπερ άργησε, ο Έλληνας στόπερ δεν κατάφερε να «καθαρίσει» τη φάση και ο Ολλανδός τσίμπησε τη μπάλα ανάμεσα τους για το 2-0.

Ο δημιουργός του πρώτου γκολ, Πάουλο Φερνάντες έγινε σκόρερ στο 36', όταν ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή και με φανταστικό σουτ έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Μανδά για το 3-0, το οποίο ήταν το σκορ του πρώτου μέρους. Στο 43' ο ΟΦΗ είχε την πρώτη του καλή στιγμή για να σκοράρει, όταν ο Μπαλογιάννης δοκίμασε το πόδι του από δύσκολη διαγώνια θέση, άλλα ο Παπαδόπουλος έβγαλε σε κόρνερ.

Ο Ροσέρο έδωσε διαστάσεις θριάμβου

Οι Κρητικοί μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και έψαξαν το γκολ που θα τους έβαζε στο παιχνίδι. Στο 47' μετά από βαθιά μπαλιά του Πασαλίδη ο Τσιλιανίδης έφυγε στην πλάτη του Άλχο, αλλά ο Παπαδόπουλος τον νίκησε στο τετ α τετ. Στο 50' ο Μεγιάδο έκανε καλή μπαλιά, «τσίμπησε» τη μπάλα ο Τσιλιανίδης, έκανε τακουνάκι ο Φελίπε, όμως ο κίπερ του Βόλου μπλόκαρε. Στο 54' ο Βραζιλιάνος φορ του ΟΦΗ με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή σημάδεψε το δοκάρι.

Αφού οι φιλοξενούμενοι δεν μείωσαν οι γηπεδούχοι με τον Κέβιν Ροσέρο μετέτρεψαν τη νίκη τους σε... θρίαμβο. Στο 65' μετά από νέα ξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Φερνάντες ο Ροσέρο πήρε την κεφαλιά, εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Μανδά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ροσέρο διαμόρφωσε το τελικό 5-0 στο 81' με νέα κεφαλιά στο 81' μετά από γέμισμα του Τομ Φαν Βέερτ. Ο Ολλανδός φορ του Βόλου είχε την ευκαιρία του για χατ τρικ στο 84' αλλά ο Μανδάς τον νίκησε και το 5-0 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

MVP: Από τους τρεις της γραμμής κρούσης που ξεχώρισαν ο Φαν Βέερτ έκανε τη διαφορά. Ο πρώτος σκόρερ της Super League με τα δύο δικά του γκολ άνοιξε τον δρόμο της νίκης, ενώ για «κερασάκι» έδωσε την ασίστ στο δεύτερο γκολ του Ροσέρο για το 5-0.

Στο ύψος του: Μπορεί σε ένα ματς που τελείωσε 5-0 τα «φώτα» να πέφτουν στους επιθετικούς, όμως στο ύψος του στάθηκε ο νεαρός Συμεών Παπαδόπουλος. Είπε όχι στις καλές στιγμές των Κρητικών και δεν του άφησε να «μπουν» στο παιχνίδι.

Ο αδύναμος κρίκος: Ο νεαρός τερματοφύλακας του ΟΦΗ, Χρήστος Μανδάς, ήταν σε κακή ημέρα. Φέρει ευθύνη στο δεύτερο και στο τέταρτο γκολ, ενώ συνολικά δεν έβγαζε σιγουριά κάτω από τα δοκάρια.

Η «γκάφα»: Το δεύτερο γκολ του Βόλου προήλθε μετά από σημαντική «γκάφα» δυο ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ. Ο Βούρος και ο Μανδάς δεν κατάφεραν να τελειώσουν τη φάση, ο Φαν Βέερτ «τρύπωσε» ανάμεσα τους και έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στον Βόλο.

Το «στραγάλι»: Η πρώτη γυναίκαι διαιτητής που σφύριξε σε ματς της πρώτης κατηγορίας του Ελληνικού ποδοσφαίρου, Ελένη Αντωνίου, είχε μια καλή διαιτησία, ήταν σωστή στον πειθαρχικό έλεγχο, ενώ στις δυο φάσεις που οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ ζήτησαν πέναλτι έδειξε πως δεν υπάρχει παράβαση και ο VAR τη δικαίωσε.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Βόλος για περίπου 70 λεπτά ήταν η μόνη ομάδα στο Πανθεσσαλικό. Κυριάρχησε, έπαιξε καλό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο. Οι Κρητικοί έπαιξαν δυνατά μόνο στα 20 λεπτά του δευτέρου μέρους, δεν βρήκαν το γκολ που θα τους έβαζε στο ματς και εν τέλει ήρθε το βαρύ 5-0.

Οι συνθέσεις:

Bόλος (Κώστας Μπράτσος): Παπαδόπουλος, Τριανταφύλλου, Γκιουλέν, Φεράρι, Άλχο, Μπαριέντος (55' Ριένστρα), Μεταξάς, Τσοκάνης (76' Λογαράς), Ροσέρο, Φερνάντες, Φαν Βέερτ

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Μανδάς, Ουές, Διαμαντής (46' Τσιλιανίδης), Βούρος (37' Γιαννούλης), Πασαλίδης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντε Γκούζμαν (61' Στάικος), Μπουζούκης, Τοράλ (60' Νέιρα), Ντουρμισάι(46' Φελίπε)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα