Ολυμπιακός: Ο Κούντε με τον ΠΑΟΚ αποτέλεσε ένα παράδειγμα παίκτη που έδειξε ικανός να προσφέρει του χρόνου

Ολυμπιακός: Ο Κούντε με τον ΠΑΟΚ αποτέλεσε ένα παράδειγμα παίκτη που έδειξε ικανός να προσφέρει του χρόνου

bet365

Ο Αφρικανός χαφ μας έδειξε ότι είναι από τις περιπτώσεις των παικτών που αξίζουν μία ακόμα ευκαιρία στον Ολυμπιακό και το έδειξε στο ματς φιέστας με ΠΑΟΚ. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ημέρα φιέστας, χαράς και γιορτής ήταν το βράδυ του Σαββάτου. Ήταν η ημέρα για τους πανηγυρισμούς για το 47ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού. Ημέρα γιορτής για όλους στην ομάδα σε μία όμορφη και ξεχωριστή βραδιά.

Ήταν όμως και μία ημέρα ορισμένων αγωνιστικών συμπερασμάτων. Συμπερασμάτων αρνητικών και θετικών απέναντι στον ΠΑΟΚ σε ένα 1-1 που μετράει υπό την έννοια πως η ομάδα του Λουτσέσκου έδειξε διάθεση να το χτυπήσει για τα καλά το ματς αυτό.

Στα αρνητικά ήταν ξανά το κέντρο της άμυνας. Όπως είχε πρόβλημα και με τον Παναθηναϊκό είχε θέμα και με τον ΠΑΟΚ με τον Μαρτίνς να αναγκάζεται για άλλη μία φορά να αλλάξει στόπερ στο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός κάποτε φημιζόταν για τη στιβαρή και σφιχτή του άμυνα. Τώρα με τον ΠΑΟΚ μόνο ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Ανδρούτσος, που είχε ασίστ πήγαν καλά.

Αναμφίβολα παίζουν ρόλο και οι αρκετές διαφοροποιήσεις σε επίπεδο προσώπων στην 11άδα, όπως και οι τραυματισμοί και τα προβλήματα που υπήρχαν με στόπερ το τελευταίο διάστημα αλλά το δίχως άλλο από εκεί που η άμυνα ήταν ένα δυνατό ατού του Ολυμπιακού έγινε ένα σημαντικό του μείον ειδικά στο κομμάτι των επιστροφών.

Η εικόνα του Κούντε είναι μία θετική εξέλιξη για τον Μαρτίνς και έχει δύο παραμέτρους

Ο Πιέρ Κούντε - όπως έχουμε επισημάνει ξανά - είναι ένας από τους παίκτες που έχει αδικηθεί από πλευράς χρόνων και συμμετοχών φέτος στον Ολυμπιακό. Όμως συμβαίνει και κάτι άλλο με τον Κούντε. Είναι και ένας χαφ που στα ματς με Άρη αλλά και με ΠΑΟΚ (το 1-1 του Σαββάτου) απέδειξε πως αξίζει και άλλη ευκαιρία στον Ολυμπιακό.

Μας έδειξε μία εικόνα ενός ποδοσφαιριστή που μπορεί τη νέα χρονιά να δώσει πράγματα. Να προσφέρει αισθητά στον Ολυμπιακό.

Ο Κούντε φανέρωσε έναν μέσο που είναι ικανός να τρέξει, να πιέσει αλλά κυρίως να φτιάξει παιχνίδι με καλές και μακρινές μπαλιές και να απειλήσει. Ο ίδιος δε με την εικόνα του στο γήπεδο δείχνει και κάτι ακόμα. Δείχνει έναν ποδοσφαιριστή που θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό και να προσφέρει.

Και αυτό δεδομένα μετράει στα υπέρ του. Ο Ολυμπιακός ταλαιπωρήθηκε φέτος από παίκτες που είτε δεν είχαν διάθεση να προσφέρουν επαρκώς για δικούς τους λόγους είτε δεν μπορούσαν να το κάνουν λόγω έλλειψης δυνατοτήτων. Ο Πιέρ Κούντε είναι μία περίπτωση που και μπορεί να έχει θετικό αγωνιστικό πρόσημο και που θέλει να προσφέρει. Τέτοιους παίκτες θα χρειαστεί του χρόνου ο Ολυμπιακός. Ποδοσφαιριστές με την ικανότητα να βοηθήσουν αγωνιστικά αλλά και τη θέληση να το κάνουν.

Μαζί με τον Κούντε βέβαια μπορεί να είναι και άλλοι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν παίξει παρά λίγο. Μπορεί πχ να είναι και ο Κανέ και μπορεί να είναι και άλλοι. Όπως ξέχωρα από αυτούς που φαίνονται πως μπορούν είναι και αυτοί που δείχνουν πως δεν μπορούν (όπως πχ περίπτωση Λαλά). Όλα αυτά θα μπουν στο... ζύγι για να γίνουν οι αλλαγές και όλα όσα θέλει να διορθώσει ο Ολυμπιακός για τη νέα σεζόν.

Υ.Γ. Πολύ ωραία εικόνα με τα πιτσιρίκια στο γήπεδο στη βραδιά της φιέστας με ΠΑΟΚ και κοντά στις θέσεις που κάθονται οι οπαδοί της επαρχίας που φώναζαν 'Ολυμπιακός, Ολυμπιακός' στη διάρκεια του αγώνα. Αυτές οι βραδιές άλλωστε προσφέρονται περισσότερο για τη νεολαία και τα μικρά παιδιά.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.