Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός!

Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός!

Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την επιστροφή του Παναθηναϊκού εκεί που ανήκει, την πραγματική επιτυχία της φετινής ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, την τρομερή εμφάνιση του Χουάνκαρ, το... ξεμπούκωμα του Καρλίτος και την δεύτερη θέση.

Η σεζόν στη Λεωφόρο ξεκίνησε με τεσσάρα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, με ποδοσφαιρικό πάρτι, με υπέροχη ατμόσφαιρα υγείας και έτσι ακριβώς ολοκληρώθηκε απόψε το βράδυ, με το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να επικρατεί 4-0 του ΠΑΣ Γιάννινα και να σφραγίζει την επιστροφή του Παναθηναϊκού εκεί που ανήκει μετά από πέντε ολόκληρα, πολύ σκληρά για όλο τον οργανισμό χρόνια! Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!

Το ''τριφύλλι'' ολοκλήρωσε το καθήκον του στο φετινό πρωτάθλημα με την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Το καθήκον του έπραξε και τίποτα παραπάνω για να είμαστε σωστοί, δίκαιοι και τίμιοι απέναντι στο μέγεθος του συλλόγου. Δεν αποτελεί επιτυχία για τους ''πράσινους'' η είσοδος στην πρώτη τετράδα. Υπάρχει, όμως, επιτυχία. Κανονική. Ανεξάρτητα από όσα θα συμβούν στο χορτάρι του ΟΑΚΑ το επόμενο Σάββατο, με πιθανή κατάκτηση του Κυπέλλου να καθιστά την σεζόν σούπερ επιτυχημένη.

ιψαν

Η επιτυχία του φετινού Παναθηναϊκού είναι η εξής: Έφτιαξε χάρη στον Γιοβάνοβιτς μία ομάδα που την χάρηκε ο κόσμος της, δημιούργησε συνθήκες πρωταθλητισμού ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου αρκεί να γίνουν όσα πρέπει το καλοκαίρι και παράλληλα επανέφερε το χαμόγελο, την ελπίδα, την προσμονή σε όλους όσοι ασχολούνται με την ομάδα. Με λίγα λόγια έβαλε τις βάσεις για να επιστρέψει στο κανονικό του μέγεθος. Και αυτό είναι είναι επιτυχία, την οποία πιστώνεται ο Σέρβος προπονητής και όλο το επιτελείο του. Ο Κόντης, ο Έρακ, ο Κολομπούρδας, ο Δανιηλίδης, ο Μουντάκης ο Σταυρινός, ο Αναγνώστου, ο Καπράλος, οι γιατροί, οι physio, οι φροντιστές, όλοι τους.

Το ''Ελλάς Ευρώπη Παναθηναϊκός'' που δονούσε την ατμόσφαιρα σαν ένα τρομερό ξέσπασμα όλων εκείνων που βρέθηκαν στις κερκίδες της Λεωφόρου αλλά και το ''Γιοβάνοβιτς πορομ πόρομ ποπ πέρομ πέρομ'' ήταν το καλύτερο δυνατό φινάλε στα εντός έδρας παιχνίδια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ένα υπέροχο ομαδικό γκολ

Για να φτάσουμε, όμως, στην αποθέωση, υπήρχε ένα παιχνίδι, το αποψινό που μόνο εύκολο δεν ήταν. Για μια σειρά από λόγους. Όπως ήταν διαμορφωμένη η εικόνα του αγώνα, ήταν ξεκάθαρο πως αν ο Παναθηναϊκός έβρισκε ένα γκολ, τότε θα πετούσε από πάνω του ένα μεγάλο άγχος και όλα τα υπόλοιπα θα έρχονταν σαν μια φυσιολογική συνέχεια, καθώς το ''τριφύλλι'' είναι μια πολύ ανώτερη ομάδα από τον ΠΑΣ που ήρθε στη Λεωφόρο για να παίξει μόνο άμυνα και τίποτα άλλο.

φφφ

Ο Λοντίγκιν που είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας δεν θα μπορούσε να ''βγάζει'' τα πάντα και με ένα γκολ επιτομή της δουλειάς που γίνεται από πέρσι το καλοκαίρι με το build up να ξεκινά από ντρίμπλα του Μπρινιόλι και την μπάλα να διασχίζει το γήπεδο με μεγάλη ταχύτητα, ο Λούκας Βιγιαφάνιες στο 38' άνοιξε το σκορ με ένα υπέροχο τελείωμα και κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι.

Ο άπιαστος Χουάνκαρ, η... επιστροφή του Καρλίτος και η δεύτερη θέση

Από κει και έπειτα, ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι ήθελε πάνω στο χορτάρι και μπορούμε να σταθούμε στα εξής:

  • Στην τρομερή εμφάνιση του Χουάνκαρ, ο οποίος μαζί με τον Αϊτόρ διέλυσαν την δεξιά πλευρά της άμυνας του αντιπάλου. Ο Ισπανός μπακ ήταν πραγματικά άπιαστος, είχε συμμετοχή στα τρία από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του. Είτε σε δημιουργία, είτε σε εκτέλεση. Θα έπρεπε να έχει υπογράψει το νέο του συμβόλαιο εδώ και πάρα πολύ καιρό.
  • Στα θετικά νέα της ημέρας και η... επιστροφή του Καρλίτος. Είχε να βάλει γκολ στο πρωτάθλημα από τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο τραυματισμός του Ιωαννίδη και ο Μακέντα που αν και ξεκίνησε θέλει τον χρόνο του, οδηγούν σε έναν μίνι πονοκέφαλο τον Γιοβάνοβιτς ενόψει του τελικού αλλά ο Ισπανός απόψε φώναξε παρών. 'Εφτιαξε το 2-0 του Μαουρίσιο με ωραία ενέργεια, σκόραρε το τρίτο γκολ της ομάδας του και πήρε τα πάνω του. Το είχε ανάγκη, όπως ανάγκη το είχε και η ομάδα.

φφφ

Από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός... καθάρισε με την Ευρώπη, το μυαλό του είναι τώρα στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Προφανώς και την Τρίτη στην Τούμπα θα παίξουν οι ''ρεζέρβες'' αλλά όσοι αγωνιστούν μόνο αδιάφοροι δεν θα πρέπει να είναι. Με νίκη οι ''πράσινοι'' κατακτούν την δεύτερη θέση, η οποία μπορεί να μην αλλάζει κάτι όσον αφορά το ευρωπαϊκό εισιτήριο αλλά αποτελεί μία επιβράβευση για όλο τον οργανισμό και την προσπάθεια που έκανε αυτή την σεζόν στο πρωτάθλημα.

Υ.Γ1: Με κάθε... επισημότητα. Και με την βούλα πλέον. Αυτό το ρόστερ, το περσινό, μπορούσε να παίξει και έπαιξε πολύ καλύτερα, όντας το τελευταίο τρίμηνο η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Ας το ξαναγράψουμε ακόμη μία φορά. Ο προπονητής σε κάθε ομαδικό άθλημα είναι το Α και το Ω. Όπως και η οργάνωση, το σχέδιο, η στρατηγική.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.