ΠΑΟΚ: Σοβαρά παθήματα, μαθήματα για τα επόμενα χρόνια

ΠΑΟΚ: Σοβαρά παθήματα, μαθήματα για τα επόμενα χρόνια

ΠΑΟΚ: Σοβαρά παθήματα, μαθήματα για τα επόμενα χρόνια

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει το απίστευτο αρνητικό σερί του Δικεφάλου, το οποίο κατά βάθος πιστεύει ότι θα βγει σε καλό στον ΠΑΟΚ, τώρα που τελειώνει η σεζόν και βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον.

Αυτό (θέλω να) πιστεύω! Ο ΠΑΟΚ υποφέρει εδώ και πολλές εβδομάδες, ο ΠΑΟΚ εκτίθεται αγωνιστικά διανύοντας μία απίστευτη ποδοσφαιρική κατηφόρα, αλλά ΟΛΑ αυτά θα του βγουν σε καλό. Δεν γίνεται όλη αυτή η δοκιμασία να μην αναλυθεί σωστά και να μην αξιοποιηθεί από όλο τον Οργανισμό και κυρίως από τους υπευθύνους λήψης αποφάσεων με τέτοιο τρόπο, ώστε να διορθωθούν λάθη και να περιοριστούν οι αδυναμίες της ομάδας. Ειδικά τώρα σε περίοδο που υλοποιείται ένα πλάνο, το οποίο ΔΕΝ γίνεται να μην επηρεαστεί από τα τρομερά παθήματα του τελευταίου μήνα.

Ο μισός ΠΑΟΚ που απέμεινε και γλιτώνει για… μισό βαθμό την Ευρώπη, σκέφτεται τον τελικό κυπέλλου. Λάθος είναι κι αυτό, αλλά στο τέλος, ο τελικός επηρεάζει μόνο τα βιβλία της ιστορίας. Σημαντικό κι αυτό, αλλά το μέλλον που για εμένα είναι πολύ σημαντικότερο σε σχέση με τη μία βραδιά, πρέπει να επηρεαστεί από την αποκαρδιωτική εικόνα του τελευταίου μήνα και όχι από το αν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει ή όχι το κύπελλο.

Ποια είναι τα παθήματα του τελευταίου μήνα για να γίνουμε συγκεκριμένοι και να μην γράφουμε γενικότητες:

  • Ο ΠΑΟΚ δεν άντεξε σε όσα φέρνουν 60 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Επήλθε κατάρρευση. Στο τέλος, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να διαχειριστεί τα αλλεπάλληλα ματς σε όλες τις διοργανώσεις.
  • Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Δικεφάλου ταλαιπωρείται από πολλούς τραυματισμούς. Χτυπήματα, αλλά και αρκετά μυϊκά, που χρήζουν ανάλυσης, ειδικά σε όσους παίκτες έχουν υποστεί αρκετές θλάσεις. (Γιατί άραγε τα εργομετρικά να είναι άχρηστα σε μία τέτοια περίπτωση; Τι κακό θα έκανε άλλη μία επιστημονική βοήθεια στον συγκεκριμένο τομέα;).
  • Ο ΠΑΟΚ υστερεί πάρα πολύ στο γκολ. Ο Κούρτιτς σταμάτησε να σκοράρει, κάτι που είναι φυσιολογικό. Μετά; Που είναι τα γκολ για τον ΠΑΟΚ; Που είναι η μεσοεπιθετική ποιότητα που φέρνει γκολ-ασίστ από τους παίκτες οι οποίοι παίζουν σε αυτές τις θέσεις;
  • Όσα έχει υποστεί ο ΠΑΟΚ τις τελευταίες εβδομάδες, τα «παθαίνει» ΧΩΡΙΣ τους Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ, Κρέσπο, Καντουρί. Η ομάδα δεν κατάφερε να καλύψει τα κενά που άφησαν οι συγκεκριμένοι, ακόμη και αν υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι δεν προσέφεραν κάτι σπουδαίο. Και με αυτούς μέσα στο γήπεδο πάντως, ο ΠΑΟΚ έκανε μία πορεία και είχε ένα μεγάλο αήττητο. Χωρίς αυτούς τι κάνει;
  • Για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν ο Λουτσέσκου ξεχνάει το ρητό-φιλοσοφία του… game by game. Το έκανε στην αρχή της χρονιάς μιλώντας (έτσι γενικά) για πρωτάθλημα, το μετάνιωσε, αλλά και τώρα στο τέλος άρχισε να μιλάει για διαχείριση τελικού με τα… γνωστά αποτελέσματα, όπου η εικόνα της ομάδας γίνεται όλο και χειρότερη αγώνα με τον αγώνα.
  • Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι συγκεκριμένοι παίκτες δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιδράσουν και να σηκώσουν το βάρος. Τώρα που κλήθηκαν να πάρουν πιο πρωταγωνιστικό ρόλο, τους έχει πάρει εντελώς από κάτω και έχουν λυγίσει παρουσιάζοντας αποκρουστική εικόνα.
  • Πώς γίνεται στο τέλος της δύσκολης σεζόν, το 1/4 του ρόστερ να είναι στον αέρα και από όλους αυτούς να περιμένεις οργάνωση, αντίδραση, αποτελέσματα; Είναι μεγάλος ο αριθμός των 6-7-8 παικτών που είτε ξέρουν ότι φεύγουν, είτε είναι στον αέρα και εσύ βασίζεσαι σε αυτούς στα τελευταία ματς.
  • Τελικά, ό τι και αν έγινε, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να αντιδράσει. Υπάρχει… ανημποριά και αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Όσα και αν έχουν ειπωθεί, αν ο άλλος δεν μπορεί… ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ!

(Δεν μπαίνω σε άλλες γενικότητες περί ρόστερ και μένω μόνο στο συγκεκριμένο διάστημα. Το ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει το καλύτερο και ποιο ποιοτικό ρόστερ που θα μπορούσε σε σχέση και με τα χρήματα που ξοδεύονται, επηρεάζει όλη τη χρονιά και όχι μόνο αυτή την περίοδο κατάρρευσης). Όλα τα παραπάνω λοιπόν (και άλλα που μπορεί να μου ξεφεύγουν) ΠΩΣ είναι δυνατόν να μην ληφθούν υπόψη στο πλάνο δημιουργίας-διαμόρφωσης της επόμενης ομάδας;

* Κόντρα στον Άρη, πρέπει να παραδεχθούμε ότι οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, κερδίζοντας μάλιστα το κέντρο, χωρίς να βασίζονται αποκλειστικά στις μεταβάσεις. Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ την «πάτησε» εκεί επάνω που πήγε να γίνει πιο επιθετικός ακόμη και στην άμυνά του. Βρήκε τον χώρο ο Άρης πέτυχε το πολύτιμο πρώτο γκολ και κέρδισε το ματς αφού ο ΠΑΟΚ όποια αντίδραση κι αν έβγαλε σε νεύρο και θυμό, δεν ήταν ποδοσφαιρικά ικανή να τον οδηγήσει σε γκολ και αποτέλεσμα.

* Οι αποδοκιμασίες προς όλους ήταν αυτονόητες. Αυτό έλειπε μετά από 10 ματς χωρίς νίκη, γεγονός που δεν ζυγίστηκε σωστά το περασμένο διάστημα. Η ήττα φέρει γκρίνια, οι πολλές ήττες φέρνουν και εντάσεις. Τώρα ο ΠΑΟΚ έχει πολλά περισσότερα ζητήματα να αντιμετωπίσει, πέρα από το ντεφορμάρισμα. Από εκεί και πέρα, η αντίδραση του Κούρτιτς ήταν απαράδεκτη και επικίνδυνη. Δεν έχει καμία δικαιολογία.

* Κριτική στον Λουτσέσκου κάνω και θα κάνω προσπαθώντας να έχω επιχειρήματα με βάση τις γνώσεις μου και την δική μου οπτική, ποτέ στον αέρα, ποτέ με χαρακτηρισμούς, χωρίς να το παίζω έξυπνος ειδικά στα δύσκολα και στηριζόμενος στη συγκυρία ενός αποτελέσματος. Στο τέλος-τέλος όμως και κατά την άποψή μου, ισχύει ότι: Ο Λουτσέσκου αποτελεί πολυτέλεια για τον ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου είναι ο καλύτερος προπονητής που θα μπορούσε να έχει ο ΠΑΟΚ, πέρα από το ότι αντικειμενικά είναι και ο πιο επιτυχημένος στην ιστορία του.

* Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ακούστηκε προχθές στην Τούμπα σύνθημα για σκοτωμούς και νεκρούς. Δεν είναι δυνατόν. Απαράδεκτο. Πρέπει να σταματήσουν όλα αυτά, όποια μορφή και αν έχουν. Ντροπή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.