Μεταξάς: «Μου λείπει η αίσθηση της νίκης»

Newsroom
 Μεταξάς: «Μου λείπει η αίσθηση της νίκης»

bet365

Ο κόουτς του ΠΑΣ Γιάννινα τόνισε πως στον «Αγιαξ της Ηπείρου» θέλουν να πάρουν κόντρα στον ΠΑΟΚ το πρώτο τους «τρίποντο» στα play offs.


Την πρώτη του νίκη στα play offs αναζητά ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Ηρακλής Μεταξάς έδωσε μέσω της σημερινής (6/5) συνέντευξης Τύπου που έδωσε το «σύνθημα» ώστε να την πάρει, στην προσεχή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για τον ΠΑΣ Γιάννινα που έχει γίνει «μπελάς» για τις άλλες ομάδες που θεωρούσαν ότι θα έχουν εύκολο έργο απέναντί του και το αν αυτό ανεβάζει και τις απαιτήσεις για τη δική του ομάδα ενόψει της συνέχειας:
«Δεν ξέρω αν ανεβάζει τις απαιτήσεις, γιατί ούτως ή άλλως η απαίτησή μου ήταν να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Έχουμε καιρό να κερδίσουμε και μου λείπει αυτή η αίσθηση. Είναι καιρός να κερδίσουμε κι ένα ματς».

Για τον ΠΑΟΚ που κι αυτός έχει καιρό να κερδίσει και έρχεται μετά από εντός έδρας ήττα που έκρινε και μαθηματικά το πρωτάθλημα: «Δεν νομίζω ότι θα επηρεαστεί ο ΠΑΟΚ. Στο «τσαφ» έχασε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όπως κι εμείς. Ένα γκολ χώρισε εκείνους, ένα κι εμάς. Παραμένει μια μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ. Όλους τους αντιπάλους στα playoffs τους έχουμε ως φαβορί στα χαρτιά, αλλά εμείς θα το παλέψουμε με τις δικές μας δυνάμεις, σκέψεις και τακτικές και θα δούμε ποιο θα είναι τελικά το αποτέλεσμα».


Για το ότι παίζει πιο επιθετικά ο ΠΑΣ στα δύο τελευταία παιχνίδια και πότε θα μπορέσει να συνδυάσει αμυντικό και επιθετικό παιχνίδι για να επιστρέψει στις νίκες: «Το περιμένω κάθε φορά. Το περίμενα και με τον Ολυμπιακό. Πήγαμε καλύτερα από την ΑΕΚ, δεν ήμασταν τόσο ανοιχτοί και μπορεί να κάνουμε τις επόμενες αγωνιστικές το επόμενο βήμα. Δεν θα πω ότι θα πάμε τέλεια, γιατί τότε πρέπει να σταματήσω να δουλεύω, δεν θα χρειάζεται προπόνηση και προπονητής. Σίγουρα, όμως, θέλω να φτάσουμε κοντά σ’ αυτό που μπορούμε να δώσουμε».


Για τη μη χρησιμοποίηση του Σάλιακα ως βασικού με τον Ολυμπιακό: «Είναι απλό, είναι δύο πράγματα. Δεν έκανε καλές προπονήσεις την προηγούμενη εβδομάδα, το συζήτησα μαζί του και συμφώνησε. Εκτός της τελευταία μέρα που εκεί το σκέφτηκα λιγάκι, αλλά δεν ήταν αυτός που ξέρω εγώ με το γνωστό πάθος. Και όταν μπήκε ως αλλαγή το είδαμε, γιατί κατευθείαν έκανε ένα φάουλ και πήρε κίτρινη. Στο 2ο γκολ δεν φταίει μόνο ένας, αλλά έχει κι αυτός την ευθύνη του που πήγε να φύγει μπροστά χωρίς να σκεφτεί την άμυνα και στην επιστροφή είχε αφήσει την τρύπα για την πάσα. Μετά όμως το βελτίωσε και πήγε πιο καλά. Καλύψαμε και τις τρύπες που είχαμε από αριστερά. Το δεύτερο σκεπτικό ήταν ότι ξέρουμε ότι θα φύγει ο Σάλιακας. Η αγορά δεν μας έχει φέρει ακόμα το πολύ καλό και αρκετά οικονομικό και είπαμε να δοκιμάσουμε μήπως να ψάξουμε για χαφ, αντί για δεξί μπακ, γιατί ο Γκαρντάβσκι έδειξε ότι μπορεί να παίξει δεξί μπακ. Δεν είχα αμφιβολίες ότι θα μπορούσε, αλλά ήθελα να τον δούμε και μία φορά σε αγώνα. Από εκεί και πέρα μπορούμε πιο εύκολα να κάνουμε τα επόμενα βήματα στα μεταγραφικά».


Για το γεγονός ότι η ομάδα καλείται να παίξει 4 ματς σε 10 μέρες ενώ έχει μικρό ρόστερ: «Το σκέφτομαι, αλλά δεν με προβληματίζει. Δεν μπορώ να κάνω κάτι, αυτοί είμαστε, με αυτές τις δυνάμεις, αυτό το ρόστερ, αυτές τις δυνατότητες για αλλαγές. Ό,τι είναι να βγει, θα βγει. Εγώ θέλω να μπω και να νικήσω τα παιχνίδια. Θα σκεφτώ με τους συναδέλφους μου στο τεχνικό τιμ, τι πιστεύουμε για εκείνη την ημέρα ότι είναι το καλύτερο να κάνουμε. Θα είναι το ροτέισον; Θα είναι οι ίδιοι παίκτες που μπορεί να είναι πιο κουρασμένοι; Θα το δούμε, δεν έχω αποφασίσει ακόμα το πλάνο. Πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι».


Για τις απουσίες που θα έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΠΑΟΚ: «Ο Ποζνάνσκι μας είπε ο γιατρός ότι θα προσπαθήσει να μπει αύριο. Αν μπει κι αυτός θα είμαστε κομπλέ και θα λείπει μόνο ο Κόντε. Ο Σνάιντερ και ο Ντομίνγκεθ μπήκαν σήμερα κανονικά, δεν νιώθουν τίποτα. Τον Ντομίνγκεθ τον προσέξαμε λίγο παραπάνω σήμερα, έκανε λιγότερη προπόνηση. Να μην πω πολλά λόγια, γιατί έχουμε άλλη μία προπόνηση».
Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό και αν έχει ξεκινήσει: «Εννοείται. Το έχω απαντήσει και πάλι αυτό. Όλο τον χρόνο κάνουμε σχεδιασμό, σκεφτόμαστε, συζητάμε και όταν είναι η ώρα θα δείτε τις αποφάσεις».


Για το αν εκτιμά ότι θα μείνει ο φετινός «κορμός» με εξαίρεση τους Πίρσμαν, Σάλιακα: «Θα το δούμε, θα το δούμε».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα