Ολυμπιακός: Αυτή, ναι, ήταν αντίδραση και απάντηση Πρωταθλητή!

Ολυμπιακός: Αυτή, ναι, ήταν αντίδραση και απάντηση Πρωταθλητή!

bet365

Ο Ολυμπιακός σφράγισε ιδανικά τη μαθηματική κατάκτηση του 47ου τίτλου στην Τούμπα έχοντας αρκετούς πρωταγωνιστές και τον Ρέαμπτσιουκ να σκοράρει αλά Αντβέρπ! Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός το έκανε όπως ακριβώς το ήθελε. Πήρε το τρίτο διαδοχικό του πρωτάθλημα και το 47ο στο σύνολο στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ νικώντας τον για 2η φορά φέτος στη Super League Interwetten (το είχε κάνει με το 2-1 στο γήπεδο Καραϊσκάκη στην κανονική διάρκεια) και το έκανε με τον δικό του εμφατικό τρόπο. Σαν πραγματικός πρωταθλητής και ας χρειάστηκε να δεχθεί το γκολ του Μουργκ για να... τσιτώσει και μετά να αντιδράσει για τα καλά για το 1-2 με αντίπαλο την ομάδα του Λουτσέσκου.

Και εάν δει κανείς το... ταμείο της σεζόν κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός πήρε τρία αποτελέσματα τα οποία έκριναν τη σεζόν του στο πρωτάθλημα αλλά και τον τίτλο. Το 2-1 στο Φάληρο, το 1-1 στην Τούμπα και φυσικά το 1-2 της Τούμπας το βράδυ της Τετάρτης στα play offs. Ας μην ήταν για ορισμένους σαν ρεβάνς για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο. Ήταν όμως μία ηχηρή αγωνιστικά απάντηση καθώς κακά τα ψέμματα σε επίπεδο ιεραρχίας πάντα το πρωτάθλημα είναι πιο πάνω από το Κύπελλο.

Έμεινε πίσω στο σκορ χωρίς να το αξίζει, το γύρισε με αλλαγές και Λόπες με Ρέαμπτσιουκ

Στο α' μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε κάπως στο ματς και βρέθηκε να δέχεται το 1-0 σε μία φάση αδράνειας σε κάθε επίπεδο αλλά και λαθών από άμυνα και Βατσλίκ. Η εξήγηση για το πως (δεν) πήγε ο Μπα πάνω στον Σοάρες έχει να κάνει μάλλον με το γεγονός πως ο Αφρικανός φοβήθηκε πως θα του έκανε σκληρό φάουλ ή και πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός με βάση την εικόνα του αγώνα έμεινε πίσω από μία φάση που εάν ήταν σοβαρός, πειθαρχημένος και συγκροτημένος δεν θα δεχόταν γκολ. Παρόλα αυτά έβγαλε αντίδραση. Σε αυτό βοήθησαν οι τρεις γρήγορες αλλαγές με Αγκιμπού Καμαρά, Ροντρίγκες και Ελ Αραμπί. Τρεις παίκτες που συνέβαλλαν κομβικά στο β' μέρος με τον Λόπες να σκοράρει για 2ο διαδοχικό αγώνα (δεύτερο σημαντικό του γκολ μετά από αυτό με τον ΠΑΣ) και τον Ρέαμπτσιουκ να κάνει μετά από πάσα του Λαλά το 1-2!!!

Μάλιστα το σουτ του Ρέαμπτσιουκ με το τελείωμά του για το γκολ έμοιαζε αρκετά με τον τρόπο που βρήκε δίχτυα με την Αντβέρπ. Μπορείτε να θυμηθείτε πιο κάτω το γκολ εκείνο...

Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός έβγαλε καλή και δυνατή αντίδραση παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Έδωσε μία καλή απάντηση και έπαιξε με τον δικό του τρόπο. Τον τρόπο του πρωταθλητή. Το γεγονός άλλωστε πως είχε πολύ λιγότερα λάθη στο ματς αλλά και 13 τελικές έδειξε το πόσο βελτιωμένος ήταν - όχι σούπερ αλλά βελτιωμένος - σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Για να συμβεί αυτό βέβαια πήρε πράγματα από πρόσωπα που εάν τα συζητούσαμε πριν από δύο μήνες δεν θα ήταν στην εξίσωση, όπως τους Ροντρίγκες και Λόπες. Ακόμα και ο Μαντί Καμαρά φάνηκε να... ξυπνάει αγωνιστικά και να δείχνει διάθεση αλλά να απειλεί την αντίπαλη εστία, την εστία του ΠΑΟΚ. Ναι αυτός ο Ολυμπιακός είχε μία δύσκολη σεζόν. Είχε μία χρονιά που δεν απέδωσε το ποδόσφαιρο που θα ήθελε και ο ίδιος. Ναι αυτός ο Ολυμπιακός θα έχει αρκετές αλλαγές σε πολλά επίπεδα ενόψει της νέας χρονιάς. Τουλάχιστον όμως το κλείσιμό του ήταν το καλύτερο δυνατό και όπως το ήθελε. Να κάνει αυτό το... πάρτι τίτλου μέσα στην έδρα του ΠΑΟΚ.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.