ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ: Με την πλάτη στον τοίχο για την Ευρώπη η Ένωση στους «Ζωσιμάδες»

Δημήτρης Βέργος
ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ: Με την πλάτη στον τοίχο για την Ευρώπη η Ένωση στους «Ζωσιμάδες»

bet365

Ματς δίχως αύριο για την ΑΕΚ απέναντι στον σκληροτράχηλο ΠΑΣ Γιάννινα (18:00/NovaSports Prime) καθώς η Ένωση έχει μείνει πέντε βαθμούς πίσω από τον Άρη για την 3η θέση, βλέποντας και τον Παναθηναϊκό να ξεφεύγει με τρεις βαθμούς.

Έξι ματς έχουν απομείνει για την ΑΕΚ στα play offs με τους κιτρινόμαυρους να δίνουν πλέον έξι «τελικούς» χωρίς αύριο για την έξοδο στην Ευρώπη. Η Ένωση όχι μόνο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ως τώρα τις απώλειες των ανταγωνιστών της για την 3η θέση, αλλά αγνοώντας τη νίκη στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του μίνι πρωταθλήματος βλέπει πλέον το ευρωπαϊκό εισιτήριο να κινδυνεύει σοβαρά.

Οι νίκες του Άρη επί του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού έβαλαν την ΑΕΚ στα... σχοινιά καθώς η Ένωση έμεινε πέντε βαθμούς πίσω από τον Άρη που έχει προσπεράσει στην 3η θέση και τρεις πίσω από τους «πράσινους». Τα περιθώρια έχουν στενέψει πλέον για τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι ψάχνουν από εδώ και πέρα νίκες παντού για να μην δουν το καταστροφικό σενάριο της μη εξόδου στην Ευρώπη να επαληθεύεται.

Το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο, δεν φαντάζει καθόλου εύκολο, ασχέτως αν η ΑΕΚ στην κανονική διάρκεια της σεζόν μέτρησε δύο νίκες απέναντί του. Το σύνολο του Ηρακλή Μεταξά είναι σκληροτράχηλο, έχει αποδειχτεί ότι αρνείται να χάσει και είναι έτοιμο να βάλει δύσκολα σε μια ΑΕΚ, η οποία πέρα από το ότι πληρώνει τα συνεχόμενα ατομικά της λάθη και το γεγονός ότι είναι αδούλευτη μεσοεπιθετικά, παίζει πλέον και υπό πίεση.

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος έκανε λόγο για προβληματική νοοτροπία στα αποδυτήρια, αναδεικνύοντας ένα εσωτερικό πρόβλημα το οποίο πρέπει να ξεπεράσει η ΑΕΚ αν θέλει να μην μείνει εκτός θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη, τη στιγμή που ο Ηρακλής Μεταξάς έδωσε απαντήσεις στις δηλώσεις του για το στυλ παιχνιδιού της ομάδας του, ενώ εμφανίστηκε ενοχλημένος από την κριτική, έχοντας βάλει το σύνολο της Ηπείρου στα play offs.

Επιστρέφοντας στην ΑΕΚ, ο Οφρυδόπουλος δεν θα διαθέτει μεγάλη ευελιξία κινήσεων από τον πάγκο, κάτι που προστίθεται στις δυσκολίες της αναμέτρησης για την Ένωση. Οι Βράνιες και Άμραμπατ, των οποίων η συμμετοχή θα κρινόταν στην τελευταία προπόνηση, δεν κατάφεραν να μπουν στην αποστολή, εκτός έμειναν και οι Μισελέν και Λε Ταλέκ, ενώ όπως αναμενόταν βέβαια διαθέσιμος δεν είναι ούτε ο Τάνκοβιτς. Τα πλάνα του Οφρυδόπουλου για το αρχικό σχήμα είναι περιορισμένα, βλέποντας τουλάχιστον τον Στάνκοβιτς να προπονείται τις τελευταίες μέρες και να προλαβαίνει, όπως και τους Σιμόες και Ανσαριφάρντ να επιστρέφουν.

Ο Στάνκοβιτς αναμένεται να επανέλθει στην εστία. Στο αριστερό άκρο της άμυνας Μοχαμαντί και Χατζισαφί διεκδικούν τη θέση με τον δεύτερο να φαίνεται πως έχει το προβάδισμα, δεξιά θα διατηρηθεί ο Ρότα ενώ το κέντρο της άμυνας θα αποτελείται από τους Τζαβέλλα και Μήτογλου. Στον άξονα οι Κριχόβιακ και Σιμάνσκι πρόκειται να ξεκινήσουν με τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο, σε έναν σχηματισμό που θα μπορεί να λειτουργεί και ως 4-2-3-1 και ως 4-3-3. Στην επίθεση οι Λιβάι Γκαρσία και Τσούμπερ θα βρίσκονται στα δύο άκρα και ο Αραούχο στην κορυφή. Ο Οφρυδόπουλος πήρε 21 παίκτες στην αποστολή για τα Γιάννενα, η οποία αποτελείται από τους Τσιντώτα, Στάνκοβιτς, Χατζηεμμανουήλ, Μοχαμάντι, Σβάρνα, Ρότα, Λάτσι, Μήτογλου, Τζαβέλλα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Σιμόες, Φράνσον, Κριχόβιακ, Μάνταλο, Σάκχοφ, Γέβτιτς, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Αραούχο και Τσούμπερ.

Στο στρατόπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Μεταξάς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς είδε τους Σνάιντερ, Ντομίνγκεθ και Κόντε να μπαίνουν τις προηγούμενες μέρες σε κανονικό πρόγραμμα και να υπολογίζονται. Μάλιστα ο Ισπανός επιθετικός ενδέχεται να πάρει χρόνο συμμετοχής κατά τη διάρκεια του ματς. Η αποστολή του ΠΑΣ είναι η εξής: Λοντίγκιν, Σούλης, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ, Οικονομόπουλος, Καραχάλιος, Στάνκο, Σιόντης, Λιάσος, Γκαρντάβσκι, Μπρένερ, Σνάιντερ, Μορέιρα, Λώλης, Περέα, Κόντε.

Ο Μάνταλος μονομαχούν με τον Σάλιακα

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα