Παναθηναϊκός: To καθήκον των παικτών, του προπονητή και του κόσμου απόψε στη Λεωφόρο

Παναθηναϊκός: To καθήκον των παικτών, του προπονητή και του κόσμου απόψε στη Λεωφόρο

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: To καθήκον των παικτών, του προπονητή και του κόσμου απόψε στη Λεωφόρο

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τα ''πρέπει'' των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και των οπαδών του ''τριφυλλιού'' στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Απόψε το βράδυ στη Λεωφόρο άλλο αποτέλεσμα πέρα από την νίκη δεν υπάρχει για τον Παναθηναϊκό. Το ίδιο ίσχυε και για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δύο εβδομάδες πριν, το ίδιο και στους Ζωσιμάδες, δεν έχει καμία σημασία η ανάγκη του ''τριπόντου'' από το ποιός είναι απέναντι, δεν είναι μονόδρομος η νίκη επειδή απόψε απέναντί του είναι ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς... καίγεται για βαθμούς, θέλει πάση θυσία να βάλει το ''τρίποντο'' στο σακούλι, καθώς μετά την συγκομιδή των 6 πόντων στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές των playoffs, τα περιθώρια όχι απλά έχουν στενέψει, αλλά έχουν εξαφανιστεί. Δεν υπάρχουν. Πλέον, κάθε παιχνίδι είναι ''do or die'' και οι ''πράσινοι'' δεν παίζουν απλά έναν μεγάλο στόχο της σεζόν αλλά την ποδοσφαιρική τους επιβίωση, την υλοποίηση του αυτοσκοπού της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Tην επιστροφή στην Ευρώπη και την εξασφάλιση του εισιτηρίου που οδηγεί στα προκριματικά του Conference League.

Θα το επαναλάβουμε για ακόμη μία φορά: Είναι ποδοσφαιρική αμαρτία, είναι πέρα για πέρα άδικο για την εικόνα και την δουλειά αυτής της ομάδας να βρίσκεται σε ένα τόσο οριακό σημείο. Έχει βγάλει μόνη της τα... μάτια της αλλά μέσα στο 2022 έχει χάσει αρκετούς και πολύτιμους βαθμούς και από τις αποφάσεις των διαιτητών εις βάρος της. Ας ελπίσουμε ο Βόσνιος, Νίκολα Νταμπάνοβιτς, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην χρειαστεί ούτε στο όνομά του να αναφερθούμε μετά το τέλος του ντέρμπι, έχοντας κάνει αυτό που πρέπει. Το ''50-50᾽᾽, δηλαδή.

Από κει και πέρα, όλοι όσοι βρεθούν απόψε στην ιστορική έδρα του συλλόγου έχουν από ένα ξεχωριστό καθήκον για το καλό του Παναθηναϊκού, για να έρθει αυτή η νίκη στο ''πράσινο στρατόπεδο''.

  • Oι παίκτες του ''τριφυλλιού'' έχουν σαφέστατα πιο ισχυρό κίνητρο από εκείνους του Ολυμπιακού και θα πρέπει να το δείξουν από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό πάνω στο χορτάρι. Οι πράξεις μετρούν, όχι τα λόγια. Να δώσουν και την... ψυχή τους σε κάθε μονομαχία, σε κάθε δεύτερη μπάλα, να αποδώσουν με τον μέγιστο βαθμό προσήλωσης και συγκέντρωσης μέσα στο παιχνίδι, να επαναλάβουν σε σημαντικό βαθμό την εμφάνιση στο 0-0 της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, όπου τους έλειψε μόνο το γκολ παρά την κυριαρχία επί του αντιπάλου. Να παίξουν πρώτα για την πάρτη τους, πρώτα για να δώσουν απαντήσεις στον ίδιο τους τον εαυτό και έπειτα για τον κόσμο που θα έχει... τιγκάρει το γήπεδο!
  • Ο προπονητής οφείλει να παρουσιάσει ένα σύνολο με την καλύτερη δυνατή τακτική και πνευματική ετοιμότητα, μία ομάδα που θα ''φωνάζει'' ότι διψάει για την νίκη και πως έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για να την πάρει. Αν του στραβώσει το ματς, να δείξει εναλλακτικό πλάνο, όταν το σύνολό του χρειαστεί την βοήθεια από τον πάγκο, να την δώσει έγκαιρα και με το παραπάνω.
  • Έχει, όμως, και ο κόσμος ένα καθήκον. Προφανώς δεν χρειάζεται καμία συμβουλή και από κανέναν για το πόσο ''καμίνι'' θα είναι απόψε η Λεωφόρος με φωνή και τραγούδι, πέντε χρόνια μετά την τελευταία φορά που φιλοξένησε ένα ντέρμπι αιωνίων. Άλλη είναι η υποχρέωση. Η ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης, το να μην δοθεί κανένα δικαίωμα να κινδυνεύσει με τιμωρία η έδρα του Παναθηναϊκού. Η σεζόν δεν τελειώνει απόψε, το παιχνίδι με τον Άρη την επόμενη αγωνιστική είναι ακόμη πιο σημαντικό από αυτό με τον Ολυμπιακό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δοθεί το οποιοδήποτε ''πάτημα'' για να γίνει αυτό το ματς όπως θα βόλευε τους άμεσους ανταγωνιστές του ''τριφυλλιού''. H μεγάλη δύναμη αυτής της ομάδας είναι το γήπεδό της και την έχει τεράστια ανάγκη!

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.