Παναθηναϊκός: Το... επάρατο «Χ» αυτή τη φορά δεν του αρκεί στο ντέρμπι με τον Ολυμπακό

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Παναθηναϊκός: Το... επάρατο «Χ» αυτή τη φορά δεν του αρκεί στο ντέρμπι με τον Ολυμπακό

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τις ειδικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην «οικονομία» των play offs για τον Παναθηναϊκό μετά την ισοπαλία στα Γιάννενα και τη νίκη του Αρη επί της ΑΕΚ, ενόψει του αυριανού ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού.

Η προηγούμενη αγωνιστική των play offs θα μπορούσε να είναι κατά τι χειρότερη για τον Παναθηναϊκό, μόνο αν έφευγε από τους «Ζωσιμάδες» με μηδέν βαθμούς. Κατά τα λοιπά; Οχι μόνο «πέταξε» (βάσει απόδοσης και ευκαιριών) δύο πόντους στη λίμνη, αλλά είδε και τον Αρη να νικά την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ: αυτό ήταν το μοναδικό αποτέλεσμα που δεν ήθελαν οι Πράσινοι στο συγκεκριμένο ματς. Και ήταν ταυτόχρονα το αποτέλεσμα που έφερε τα πάνω – κάτω σ' αυτό το άτυπο «μίνι πρωτάθλημα» ΑΕΚ – Αρη – Παναθηναϊκού που διεξάγεται «μέσα» στα play offs.

Λες αδιάφορο» τον Ολυμπιακό; Οχι βέβαια! Ακόμα μαθηματικά δεν έχει εξασφαλίσει τίποτα, αφήστε που έχει και δύο ματς εναντίον του ΠΑΟΚ και θέλει όσο το δυνατόν περισσότερο σ΄ αυτή την τελική ευθεία της σεζόν να γλυκάνει και να ομορφύνει την εικόνα του.
Λες «αδιάφορο» τον ΠΑΟΚ; Πώς να το πεις για μια ομάδα που μετράει μόνο μια ήττα εντός του 2002 στο πρωτάθλημα (πριν από λίγες μέρες στη Λεωφόρο). Για μια ομάδα με τέτοιο μέταλλο και χαρακτήρα, η οποία μεταμορφώθηκε ολοκληρωτικά στο δεύτερο μισό της σεζόν;
Λες «αδιάφορο» τον ΠΑΣ Γιάννινα που έχει ηττηθεί μόνο από τον ΠΑΟΚ με γκολ του Ακπομ στις καθυστερήσεις και έχει κόψει βαθμούς από Ολυμπιακό, Αρη, Παναθηναϊκό; Πιπέρι στο στόμα!

Εκτός από τα μεταξύ τους «εξάποντα», αυτοί οι τρεις με το... μίνι πρωτάθλημα για δυο εισιτήρια του Conference League, δεν έχουν πια πολλές ευκαιρίες. Κι αυτό που ίσως δεν έχουν συνειδητοποιήσει πολλοί είναι ότι στα play offs – εν αντιθέσει με τα ντέρμπι της regular season – τα περισσότερα «Χ» ισοδυναμούν με ήττες! Είναι, άλλωστε, για τον Παναθηναϊκό, ακριβώς αυτή η ισοπαλία στα Γιάννενα που τον «υποχρεώνει» αύριο να πάρει τη νίκη εναντίον του δις (και σε ένα μήνα τρις...) πρωταθλητή Ελλάδας.

Το «Χ» σε ντέρμπι της «κανονικής περιόδου» σε γλιτώνει από πολλά: γκρίνια, κριτική, εσωστρέφεια. Δεν κερδίζεις πάρα πολλά. Μα δεν χάνεις και τίποτα επί της ουσίας. Συνεχίζεις με ψηλά το κεφάλι. Το «Χ» του Παναθηναϊκού στο Φάληρο, αρχές του πρωταθλήματος, έμοιαζε με νίκη για τους Πράσινους οι οποίοι βρίσκονταν σε φάση αναδιοργάνωσης. Με στόπερ Πούγγουρα –Σάρλια λόγω της απουσίας των Βέλεθ – Σένκεφελντ, εκείνο το 0-0 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπρινιόλι, είχε τονώσει το ηθικό όλων. Το 0-0 του δεύτερου γύρου στη Λεωφόρο ήταν διαφορετικό. Εκεί υπήρχε ένα «γαμώτο», λόγω της υπεροχής του Τριφυλλιού και της παθητικής αντιμετώπισης του αγώνα από τον Ολυμπιακό. Στα play offs, όμως, όλα αλλάζουν. Είναι μετρημένα ένα προς ένα, μόλις δέκα παιχνίδια. Τα περιθώρια είναι πιο στενά και ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει. Ο Παναθηναϊκός πήρε το maximum που μπορούσε βάσει απόδοσης και... διαθεσιμότητας έμψυχου δυναμικού στα πρώτα τρία ματς με ΑΕΚ (1-1), Αρη (0-0) και ΠΑΟΚ (2-1), αλλά στα Γιάννενα την έκανε τη γκέλα του. Κι αυτή τη «γκέλα» καλείται αύριο να «καλύψει». Ωστε, εν συνεχεία, να έχει ως στόχο έξι εντός έδρας πόντους με Αρη – ΠΑΣ Γιάννινα και ό,τι περισσότερο μπορεί να πάρει στο ΟΑΚΑ και στην Τούμπα.

Εύκολο δεν θα είναι το αυριανό, κάθε άλλο. Ο Ολυμπιακός, ακόμα και στην απόλυτη μετριότητα των εφετινών εκτός έδρας αγώνων του (εκτός Φαλήρου έχει νικήσει μόνο τον ΠΑΣ Γιάννινα και την ΑΕΚ από όλες τις ομάδες που μετέχουν στα play offs), έχει το know how. Εχει την ποιότητα, έχει το βάθος, έχει την πείρα, τις παραστάσεις. Αυτό που δεν γνωρίζουμε αν έχει, είναι η φλόγα. Η σπίθα, ο εγωισμός! Διότι το «πρέπει» στο αυριανό ντέρμπι το έχει ο Παναθηναϊκός. Την πίεση, μαζί και το κίνητρο. Ναι, και την έδρα! Ολα αυτά τα είχε και στο 2-1 επί του ΠΑΟΚ! Πώς θα τα αξιοποιήσει όλα αυτά θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από τον αντίπαλό του, ο οποίος έχω την εντύπωση πως αυτή τη φορά δεν θα παραταχθεί στη Λεωφόρο με κύριο στόχο το... επάρατο «Χ».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...