Yποχρέωση του Κλάτενμπεργκ να ορίσει διαιτητή Elite στη Λεωφόρο

Yποχρέωση του Κλάτενμπεργκ να ορίσει διαιτητή Elite στη Λεωφόρο

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Yποχρέωση του Κλάτενμπεργκ να ορίσει διαιτητή Elite στη Λεωφόρο

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον μονόδρομο του Άγγλου αρχιδιαιτητή ενόψει του «αιωνίου» ντέρμπι μετά και το νέο λάθος εις βάρος του Παναθηναϊκού στους Ζωσιμάδες.

H σεζόν μπαίνει στην τελική της ευθεία και ο Παναθηναϊκός παίζει με τον Ολυμπιακό το βράδυ της Κυριακής στη Λεωφόρο ένα παιχνίδι «τελικό», ένα ματς που πρέπει να το πάρει για να κάνει ακόμη ένα βήμα προς την επιστροφή στην Ευρώπη. Οι «πράσινοι» μέσα στο 2022 έχουν δει αρκετές εις βάρος τους διαιτητές αποφάσεις. Υποδείξεις, οι οποίες τους στέρησαν αρκετούς και σημαντικούς βαθμούς στη «μάχη» της τετράδας, βαθμούς που αν τους είχε βάλει στο σακούλι , θα ήταν σήμερα τρίτος και με διαφορά ασφαλείας από τους άμεσους ανταγωνιστές του. Η βαθμολογική εικόνα του συνόλου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έχει αλλοιωθεί από αυτές τις αποφάσεις και στο «πράσινο στρατόπεδο» δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια.

Το τελευταίο τετράμηνο, εξάλλου, είχαμε τα εξής:

  • Στο Πανθεσσαλικό κόντρα στον Βόλο ο Ολλανδός, Χίγλερ, «ανακάλυψε» κόκκινη εις βάρος του Σάντσες και άφησε για ένα ολόκληρο ημίχρονο τον Παναθηναϊκό με παίκτη λιγότερο και ενώ το σκορ ήταν στο 1-1. Διαμόρφωσε την εικόνα του αγώνα και οι γηπεδούχοι νίκησαν με 3-1.
  • Στο Ηράκλειο με αντίπαλο τον ΟΦΗ, ο Καραντώνης και ο VAR, Διαμαντόπουλος έκριναν πως ο ακάλυπτος Ντουρμισάι δεν επηρεάζει τον Μπρινιόλι, με τον φορ των Κρητικών να είναι ακριβώς μπροστά στον Ιταλό πορτιέρε. Από αυτή την φάση έγινε το 1-1. Με τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με 2-1, ο Καραντώνης απέβαλλε τον Βιγιαφάνιες σε μια φάση που δεν κάνει ούτε φάουλ στον Τσιλιανίδη στο 74'. Οι Κρητικοί νίκησαν με 3-2.
  • Στη Τούμπα, ο Τσιγγάρας ανέτρεψε τον Αϊτόρ με το σκορ στο 1-0 υπέρ των «πρασίνων» αλλά ο Τρεϊμάνις και ενώ πήγε στο on field review δεν υπέδειξε την παράβαση. Σε αυτό το ντέρμπι ο «δικέφαλος του βορρά» νίκησε 2-1.
  • Τελευταίο περιστατικό την Κυριακή στους Ζωσιμάδες, όπου ο Βαντ και ο VAR, Στογιάνοφ, θεώρησαν απευθείας αποβολή του αγκώνα του Χουάνκαρ με τον Περέα, σε μία φάση όπου «τραβηγμένα» σηκώνει κίτρινη, καθώς είναι ξεκάθαρο πως ο Ισπανός δεν έχει πρόθεση να χτυπήσει τον Κολομβιανό επιθετικό. Αυτή η φάση έγινε στο 0-0 στο 80' ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Ούγγρος ρέφερι «χάρισε» την δεύτερη κίτρινη στον Κάργα.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, έχουν μαζευτεί αρκετές διαιτητικές αποφάσεις εις βάρος του «τριφυλλιού» και ενόψει του «αιωνίου» ντέρμπι, ο αρχιδιαιτητής, Μαρκ Κλάτενμπεργκ έχει μία και μόνο υποχρέωση, με την οποία δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς. Κανονικά δεν θα έπρεπε να το συζητάμε καν, θα έπρεπε να αποτελεί δεδομένο.

Ο Κλάτενμπεργκ είναι υποχρεωμένος να ορίσει Elite διαιτητή σε αυτό το παιχνίδι, όπως για παράδειγμα είχε πράξει με τον Ντελ Θέρο Γκράντε στο ντέρμπι του «Απόστολος Νικολαϊδης» με τον ΠΑΟΚ στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός έχει «καεί» από τους δεύτερης και τρίτης διαλογής διαιτητές που επιλέγει ο Βρετανός και η επιλογή του σε αυτό το ματς θα πρέπει να είναι από το πάνω ράφι, με έναν ρέφερι που θα εξασφαλίσει αυτό που είναι το ζητούμενο πάντα σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Το «50-50». Το ίδιο, φυσικά, θα πρέπει να συμβεί και με τον VAR.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.