Ο 10λογος του Ερλινγκμαρκ (vids)

Ο 10λογος του Ερλινγκμαρκ (vids)

 Ο 10λογος του Ερλινγκμαρκ (vids)

bet365

Ο 24χρονος Σουηδός χαφ του Ατρόμητου είναι γιος του «θρύλου» της χώρας Μάρκους Ερλινγκμαρκ, μικρός έπαιζε χάντμπολ και διατηρεί το μηδέν παθητικό ως γκολκίπερ της Γκέτεμποργκ!

Κάτοικος Περιστερίου έγινε τον Γενάρη ο Γιαν Ογκαστ Ερλινγκμαρκ, καθώς ο Σουηδός χαφ που έπαιζε στην Γκέτεμποργκ υπέγραψε στον Ατρόμητο και για πρώτη φορά πέρασε τα ποδοσφαιρικά σύνορα της χώρας του.

Ο 24χρονος πήρε με το «καλημέρα» φανέλα βασικού στον άξονα του club, ήδη μετρά 12 εμφανίσεις όπου μεταξύ άλλων σημείωσε και δύο γκολ και λογίζεται ως ένας κύριος… λόγος που η ομάδα του… ξεκόλλησε από την ουρά.



Ας τον γνωρίσουμε.

1) Γεννήθηκε στις 22 Απριλίου του 1998 στο Γκέτεμποργκ και ξεκίνησε από την τοπική ομάδα Σαντεντάλενς.

2) Είναι γιος του Μάρκους Ερλινγκμαρκ, ο οποίος θεωρείται από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που έχει «βγάλει» η Σουηδία. Ο παλαίμαχος μέσος κατέκτησε στην καριέρα του τέσσερα πρωταθλήματα με την Γκέτεμποργκ, ενώ με το αντιπροσωπευτικό της συγκρότημα βρέθηκε την τρίτη θέση στο Μουντιάλ του 1994 και έφτασε ως τα ημιτελικά του EURO 1992.

3) Μικρός έπαιζε και χάντμπολ στη Σάχενχοφ, όμως τον «κέρδισε» το ποδόσφαιρο.

4) Το 2016 βρέθηκε στα τμήματα υποδομής της Γκέτεμποργκ, της ομάδας που ο πατέρας του λογίζεται ως «θρύλος» και εκείνος κλήθηκε να βαδίσει στα χνάρια του. «Επρεπε να με… σύρει στο Ούλεβι, είχα πολύ άγχος», είπε μεταγενέστερα σε ανύποπτη στιγμή.

5) Πιτσιρικάς έπαιζε και στόπερ, ενώ σταδιακά «μονιμοποιήθηκε» στην U19 και U21 των Σκανδιναβών. Στον άξονα ως «6άρι» καθιερώθηκε όταν ανέβηκε στους «μεγάλους».

6) Με την πρώτη ομάδα της IFK ντεμπουτάρισε στις 26 Φεβρουαρίου του 2017, όταν στο 88’ του αγώνα Κυπέλλου με την Σιριάνσκα (6-0) αντικατέστησε τον Μάρτιν Σμέλμπεργκ. Μάλιστα σε εκείνο το ματς βασικός με την Γκέτεμποργκ ήταν ο Τόμας Ρόνγκε του Απόλλωνα Σμύρνης. Η εξέδρα τον αποθέωσε λόγω του πατέρα του και εκείνος είπε μετά. «Είναι κάπως άδικο για τους άλλους παίκτες, αλλά και τόσο ωραίο να ακούς τον κόσμο να τραγουδάει για σένα».

7) Συνολικά φόρεσε τη φανέλα της σε 132 ματς όλων των διοργανώσεων, όπου σημείωσε οκτώ γκολ και έδωσε δύο ασίστ. Το 2019/20 κατέκτησε το Κύπελλο Σουηδίας και «πρωταγωνίστησε» στους τότε πανηγυρισμούς όταν και έδινε ρυθμό με έναν τηλεβόα.

8) Την 1η Οκτωβρίου του 2020 έπαιξε για πρώτη φορά με την Εθνική ομάδα της Σουηδίας, στο τότε φιλικό της με το Κόσοβο στη Σαουδική Αραβία.

9) Το ματς που μάλλον δεν θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή του είναι εκείνο που έγινε στις 2 Νοεμβρίου του 2019, όταν η Γκέτεμποργκ υποδέχθηκε την Εστερσουντ. Στο 71’ ο Γιάννης Ανέστης έδωσε τη θέση του κάτω από τα γκολπόστ της στον τότε 20χρονο Τομ Αμος, καθώς το σκορ ήταν ήδη 4-1 υπέρ της ομάδας τους και στο Ούλεβι ήθελαν να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες τους (τελείωνε η σεζόν). Λίγο αργότερα όμως ο νεαρός γκολκίπερ τραυματίστηκε και ο Ερλινγκμαρκ έκατσε κάτω από τα γκολπόστ για περίπου 20 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις! Η εξέδρα τον αποθέωσε και μάλιστα κράτησε το μηδέν παθητικό. Ετσι ως πορτιέρε δεν έχει δεχθεί γκολ σε επαγγελματικό επίπεδο.

10) Στην Γκέτεμποργκ τον φώναζαν «Αλμπιν», παρατσούκλι που του είχε «κολλήσει» ο τότε τεχνικός του Γιόργκεν Λέναρτσον.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα