ΠΑΣ Γιάννινα: Το αδιαπέραστο κέντρο που ανεβάζει ακόμα παραπάνω την άμυνα των «κυανόλευκων»

Φώτης Καρακούσης
ΠΑΣ Γιάννινα: Το αδιαπέραστο κέντρο που ανεβάζει ακόμα παραπάνω την άμυνα των «κυανόλευκων»

bet365

Για ακόμα ένα παιχνίδι ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να κρατήσει το μηδέν, με την εξαιρετική άμυνα της ομάδας των Ιωαννίνων να ξεκινάει από το κέντρο, εκεί όπου οι Ντομίνγκεθ, Καραχάλιος, Στάνκο και Λώλης, κάνουν την διαφορά.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζει και στα playoffs την ίδια εικόνα με την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Εικόνα μιας ομάδας που για να καταφέρεις να της πετύχεις γκολ θα πρέπει να προσπαθήσεις δέκα φορές περισσότερο από ότι στα άλλα σου παιχνίδια. Οι Ηπειρώτες και απέναντι στον Παναθηναϊκό κράτησαν ανέπαφη την εστία τους, φτάνοντας συνολικά σε κανονική διάρκεια και playoffs τους 15 αγώνες χωρίς να δεχθούν γκολ.

Μια εξαιρετική αμυντική λειτουργία που έχει να κάνει συνολικά με τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του Ηρακλή Μεταξά. Φυσικά από μόνη της η τακτική δεν μπορεί να κάνει θαύματα, καθώς χρειάζονται και οι παίκτες που θα την ακολουθήσουν πιστά. Για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ στην άμυνα έχουμε γράψει πολλές φορές.

Συνολικά η πεντάδα με Λοντίγκιν στο τέρμα, Σάλιακα δεξιά, Πίρσμαν αριστερά και Κάργα, Εραμούσπε στα στόπερ, είναι μια πεντάδα που πραγματικά κάνει την διαφορά. Είναι σημείο αναφοράς στο πρωτάθλημα, καθώς και συνολικά, αλλά και ατομικά, οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές πραγματοποιούν με εξαιρετική χρονιά. Ωστόσο δεν είναι μόνοι τους, όσον αφορά την αμυντική λειτουργία του ΠΑΣ.

Η άμυνα άλλωστε πρέπει να ξεκινάει από ψηλά και για την ακρίβεια από τον Περέα που δεν σταματά να πιέζει και συνεχίζεται στο κέντρο, όπου και εκεί οι Γιαννιώτες έχουν μια τετράδα παικτών που βοηθάνε σε μεγάλο βαθμό το να είναι απροσπέλαστη η άμυνα της ομάδας τους. Μιλάμε για τους Ζήση Καραχάλιο, Χουάν Ντομίνγκεθ, Κέιλεμπ Στάνκο και Αλέξανδρο Λώλη.

Ένας δυνατός άξονας για τους «κυανόλευκους» που βοηθάει σε μεγάλο βαθμό σε αυτό το εξαιρετικά καλό ανασταλτικό παιχνίδι του ΠΑΣ. Που κάνει πιο εύκολη και την δουλειά της άμυνας, κάτι που έχει φανεί στα περισσότερα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος.

Καραχάλιος

Καραχάλιος: Δεν τον περνάει τίποτα

Ας δούμε τον κάθε παίκτη ξεχωριστά, ξεκινώντας με τον Ζήση Καραχάλιο. Ο 26χρονος αμυντικός μέσος είναι από τους καλύτερους παίκτες φέτος του ΠΑΣ. Για την ακρίβεια δεν τον περνάει τίποτα, καθώς σε 26 συμμετοχές έχει 86 κλεψίματα και 51 επεμβάσεις, αριθμοί που μιλάνε από μόνοι τους. Ο Καραχάλιος είναι ο παίκτης που θα σου κάνει το φάουλ όταν χρειαστεί να κόψει μια επίθεση ή ακόμα καλύτερα μια αντεπίθεση αντιπάλου και συνολικά έχει κάνει 42, έχοντας δεχθεί και 6 κίτρινες. Είναι όμως και ο ποδοσφαιριστής που θα κρατήσει την μπάλα στα πόδια του, θα ηρεμήσει τον ρυθμό και θα κερδίσει και φάουλ από τον αντίπαλο. Συνολικά έχει κερδίσει 38, ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός. Συνολικά ο 26χρονος μέσος είναι αυτός που θα τρέξει, θα κόψει τον αντίπαλο, θα κάνει το φάουλ όταν πρέπει, αλλά δεν θα φοβηθεί να πάρει και την μπάλα στα πόδια βοηθώντας την ανάπτυξη της ομάδας του.

Ντομίνγκεθ

Ντομίνγκεθ: Κομβικός για τους Ηπειρώτες

Δίπλα στον Καραχάλιο στα περισσότερα παιχνίδια βρίσκεται ο Χουάν Ντομίνγκεθ. Ο 32χρονος Ισπανός έχει αγωνιστεί σε 26 παιχνίδια φέτος και στα περισσότερα είναι από τους καλύτερους της ομάδας του Ηρακλή Μεταξά. Έχει καταφέρει να σκοράρει μία φορά με αντίπαλο τον Άρη και το δυνατό του «όπλο» είναι τα κλεψίματα όπου συνολικά έχει 62. Όταν μια ομάδα έχει στο κέντρο δύο παίκτες που ο ένας έχει κλέψει 86 φορές την μπάλα από τον αντίπαλό του και ο άλλος 62, μπορεί ο καθένας να καταλάβει γιατί ο ΠΑΣ έχει εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Ο Ισπανός είναι από τους παίκτες που θα κάνουν το φάουλ, καθώς έχει κάνει συνολικά 30, έχοντας δεχθεί 4 κίτρινες, ενώ θα κρατήσει και την μπάλα στα πόδια του, με την τεχνική του να το επιτρέπει. Έχει κερδίσει 19 φάουλ από τον αντίπαλο και συνολικά εκτός από το ότι κάνει ένα πολύ δυνατό δίδυμο με τον Καραχάλιο, είναι ο μέσος που και θα κόψει και θα ανεβάσει την ομάδα του, όντας από τα βασικά «γρανάζια» του φετινού ΠΑΣ.

Λώλης

Λώλης: Η αλλαγή που σχεδόν πάντα θα κάνει ο Μεταξάς

Οι Καραχάλιος και Ντομίνγκεθ έχουν την μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις συμμετοχές στην βασική ενδεκάδα και δίπλα τους είναι οι Λώλης και Στάνκο. Αρχικά ο 20χρονος μέσος θεωρείται η σχεδόν σίγουρη αλλαγή του Ηρακλή Μεταξά, καθώς έχει παίξει σε 18 αγώνες έχοντας ξεκινήσει στα περισσότερα, αν όχι σε όλα τα ματς από τον πάγκο. Είναι ο ποδοσφαιριστής που θα μπει να κλείσει ακόμα περισσότερο την αμυντική λειτουργία του ΠΑΣ, αλλά και να κρατήσει όσο περισσότερο γίνεται την μπάλα στα πόδια του. Αυτό φαίνεται και από τα 14 κερδισμένα φάουλ που αναλογικά με τα λεπτά που έχει παίξει είναι ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός. Θεωρείται και όχι άδικα από τους παίκτες στους οποίους ποντάρουν πολλά οι Γιαννιώτες για το μέλλον και ήδη από φέτος έχει αρχίσει να δείχνει πως δικαίως πιστεύουν σε αυτόν.

Στάνκο

Στάνκο: Η πετυχημένη μεταγραφή του Ιανουαρίου

Κλείνουμε την τετράδα με τον Κέιλεμπ Στάνκο. Ο 29χρονος Αμερικανός αποκτήθηκε τον Ιανουάριο και η μεταγραφή αυτή κρίνεται απόλυτα πετυχημένη. Έχει προλάβει να αγωνιστεί σε 14 παιχνίδια, τα περισσότερα ως βασικός, βοηθώντας σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του. Όσον αφορά τους αριθμούς, έχει 23 κλεψίματα και 3 επεμβάσεις. Στα φάουλ είναι ο παίκτης που όταν χρειαστεί δεν θα τα «λυπηθεί», καθώς έχει κάνει 21, ενώ έχει κερδίσει και 6, δείγμα του ότι δεν είναι ο παίκτης που θα κρατήσει πολύ την μπάλα στα πόδια του, αλλά θα προσπαθήσει να την δώσει άμεσα σε συμπαίκτη του. Με δεδομένο το ότι οι αριθμοί αυτοί είναι σε μικρό χρονικό διάστημα, από τον Στάνκο σίγουρα περιμένουν περισσότερα και είναι λογικό να τα περιμένουν, καθώς ο ίδιος δείχνει ότι μπορεί να τα προσφέρει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα