Ακαδημίες: Το ηλικιακό χάσμα στον Κορυδαλλό και ο ΠΑΟΚ που την «πάτησε» από ένα δικό του παιδί

Γιώργος Μανταίος
Ακαδημίες: Το ηλικιακό χάσμα στον Κορυδαλλό και ο ΠΑΟΚ που την «πάτησε» από ένα δικό του παιδί

bet365

Ο Γιώργος Μανταίος καταγράφει ένα ρεκόρ ηλικιακής διαφοράς, έναν πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ που «εκτέλεσε» την παλιά ομάδα του και μια νέα πολύ ενδιαφέρουσα φουρνιά της ΑΕΚ


Δύο εξ αναβολής αναμετρήσεις έγιναν το Σαββατοκύριακο για το πρωτάθλημα Κ19. Σε αμφότερες νίκησε ο... Παναθηναϊκός παρότι δεν αγωνίστηκε! Οι ήττες του Αστέρα Τρίπολης (3-1) από τον Ολυμπιακό και του ΠΑΟΚ (1-0) από τον Άρη, ανακήρυξαν τους «πράσινους» πρωταθλητές στους Νέους για πρώτη φορά μετά το 2012. Όμως και τα δύο αυτά ματς έβγαλαν ενδιαφέρουσες ιστορίες.

* Στον Κορυδαλλό και στη φωτογραφία την οποία δημοσιεύουμε, καταγράφηκε ρεκόρ ηλικιακής διαφοράς σε πρωτάθλημα Κ19! Οι δύο παίκτες που απαθανατίζονται στο στιγμιότυπο, έχουν γεννηθεί με διαφορά 59 μηνών, δηλαδή πέντε ολόκληρων χρόνων! Πρόκειται για τον πρώτο σκόρερ του Αστέρα Τρίπολης, Σάκη Μιχόπουλο (20/1/2002) και τον «βενιαμίν» του Ολυμπιακού, Χρήστο Μουζακίτη (25/12/2006) για τον οποίο σας είχαμε ενημερώσει αποκλειστικά ότι έχει υπογράψει συμβόλαιο και ουσιαστικά είναι ο νεότερος επαγγελματίας στην Ιστορία του Θρύλου. Πολύ σύντομα αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση. Πέντε χρόνια διαφοράς που δεν φάνηκαν στο γήπεδο αφού τόσο ο Μουζακίτης, όσο και συνολικά η Κ19 του Ολυμπιακού πραγματοποίησε μακράν την καλύτερη εφετινή εμφάνισή της με κορυφαίους τους επιθετικούς Κουτσογούλα, Παπακανέλλο, τον μέσο Κασέμι αλλά και τον μπακ Φρέρη. Στον πάγκο ήταν ο Δημήτρης Μαυρογενίδης, αφού ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος απουσίασε λόγω ασθένειας.
Κακό πρωινό για τον Αστέρα, που ωστόσο κλείνει τη σεζόν με εξαιρετικό πρόσημο. Και μόνο το γεγονός ότι διεκδίκησε τον τίτλο μέχρι τον προτελευταίο αγώνα του, δείχνει πολλά για την ομάδα του Γιάννη Δουβίκα.

* Στην Πυλαία ο Άρης στέρησε τις τελευταίες μαθηματικές ελπίδες του ΠΑΟΚ για τον τίτλο, με buzzer beater του Χρήστου Αλμύρα (2005). Σε μία από αυτές τις όμορφες ιστορίες που «εξυφαίνονται» στα πρωταθλήματα υποδομής, ο παίκτης που έμελε να αποκαθηλώσει τον ΠΑΟΚ μετά από τέσσερα χρόνια απόλυτης κυριαρχίας στο πρωτάθλημα Νέων, ήταν ένα πρώην δικό του παιδί! Ο Αλμύρας κατάγεται από τα Λαγυνά, ξεκίνησε από τον τοπικό Εθνικό και στα 10 του χρόνια αποκτήθηκε από τις ακαδημίες του «Δικέφαλου του Βορρά» όπου έπαιξε για πέντε χρόνια. Έφυγε τον Δεκέμβριο του 2019 με προορισμό τον Άρη με τον οποίο γνώρισε μεγάλες στιγμές. Πρόκριση στο Final-4 της Κ15 το 2020, συμμετοχή στον τελικό της Κ17 πριν από μερικές εβδομάδες στο Βόλο και –φυσικά- «προαγωγή» στην Κ19. Δεν είναι η πρώτη φορά που «πλήγωσε» τους παλιούς του φίλους, αφού είχε σκοράρει και στο 1-1 στην πρεμιέρα του εφετινού πρωταθλήματος Κ17.

* Τρεις νέοι,πολλά υποσχόμενοι προπονητές με τους οποίους έχουμε αρκετές φορές ασχοληθεί από τη στήλη, ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση των σπουδών τους για την απόκτηση του διπλώματος UEFA A. Η σωστή κατάρτιση των προπονητών είναι εκ των ουκ άνευ για τις αναπτυξιακές ηλικίες και αξίζουν συγχαρητήρια στους τεχνικούς που φροντίζουν συστηματικά για την επιμόρφωσή τους. Να ευχηθούμε, λοιπόν, καλό πτυχίο στον Βασίλη Αποστόλου (ΑΕΚ), τον Παντελή Μπούσια (Απόλλων Σμύρνης), τον Αντρέα Ντρένοβα (Παναθηναϊκός), αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους που αποκτούν πολύτιμα εφόδια για το μέλλον αφού ανάμεσα στους σπουδαστές είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης Τάκης Φύσσας, Γιούρκας Σεϊταρίδης και ο απόλυτα επιτυχημένος γυμναστής της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού, Χρήστος Μουρίκης.

* Μια νέα πολύ καλή φουρνιά αναδεικνύεται με σοβαρότητα και σωστό πλάνο στην ΑΕΚ. Την Κ13 του Άρη Σχίζα την είχαμε «εντοπίσει» πριν από μήνες και φαίνεται πως υπάρχει εξέλιξη αφού τα παιδιά διασκεδάζουν, αποδίδουν σωστό ποδόσφαιρο και παράγουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αποτελείται από παίκτες γεννημένους το 2009 και μετέχει μαζί με τις υπόλοιπες ΠΑΕ στο πρωτάθλημα Attica, όπου βρίσκεται στην πρώτη θέση πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος. Πιο πρόσφατο επίτευγμά της το εμφατικό 7-0 επί του Παναθηναϊκού το Σάββατο (1/4). Κάτι καλό γίνεται στα Σπάτα και θα πρέπει αυτή η ομάδα να προσεχτεί ιδιαίτερα για να μην έχει την τύχη της Κ15 που κάποτε ήταν κι αυτή «φόβος και τρόμος» για τους αντιπάλους. Όσο για την αντίστοιχη Κ13 του Παναθηναϊκού σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Το αποτέλεσμα σε αυτές τις ηλικίες δεν παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά οι συνεχείς συντριβές από τον Σεπτέμβριο στο Elite Neon Tournament και σε όλη τη διάρκεια του Attica, σημαίνουν ότι τα παιδιά δεν εξελίσσονται, δεν βελτιώνονται, δεν διασκεδάζουν. Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, το παν σε αυτές τις ηλικίες είναι η χαρά του παιχνιδιού. Ξέρετε κανένα παιδί που να διασκεδάζει όταν χάνει συνεχώς με μεγάλα σκορ; Και είναι κρίμα γιατί υπάρχει ταλέντο, υπάρχει αυτό που λέμε «πρώτη ύλη», στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία (2009) των «πράσινων».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα