Λαμία - ΟΦΗ 1-2: Οδυνηρή ήττα και ολοταχώς προς... μπαράζ

Λαμία - ΟΦΗ 1-2: Οδυνηρή ήττα και ολοταχώς προς... μπαράζ

bet365

Mε γκολ των Στάικου (29') και Λουίς Φελίπε (76' πέν.) ο ΟΦΗ επικράτησε με 2-1 επί της Λαμίας (51' Λούκας), «βυθίζοντας» τους γηπεδούχους που προσπαθούν να αποφύγουν την προτελευταία θέση των play out η οποία οδηγεί σε μπαράζ για την παραμονή στη Superleague 1.

Ο ΟΦΗ νίκησε 1-2 τη Λαμία για τη 2η αγωνιστική των play offs της Super League Interwetten. Η ομάδα της Φθιώτιδας ενώ πίεζε για το 2-1, γνώρισε την ήττα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φελίπε, για χέρι που έκανε ο Αντέτζο.

Έτσι ξεκίνησαν

Η Λαμία παρατάχθηκε με 4-2-34-1 και τον Σαράνοφ κάτω από τα γκολπόστ. Η άμυνα από δεξιά προς αριστερά συγκροτήθηκε από Σιμόν, Λούκας, Αντέτζο και Σαραμαντά. Μπεχαράνο και Γκέντσογλου ήταν οι αμυντικοί χαφ. Στο δεξί φτερό ο Μπανγκουρά, στο αριστερό ο Ρόμανιτς και ο Νούνιες έπαιξε πίσω από τον Καραμάνο.

Ο ΟΦΗ με 4-3-3. Ο Σωτηρίου επελέγη κάτω από τα γκολπόστ. Η άμυνα από δεξιά προς αριστερά απαρτιζόταν από Μαρινάκη, Πασαλίδη, Βούρο και Γιαννούλη. Η τριάδα της μεσαίας γραμμής συγκροτούνταν από Στάικο, Μεγιάδο και Νέιρα, ενώ η επιθετική από Μπουζούκη, Τσιλιανίδη και Φελίπε.

Προβάδισμα με Στάικο ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ ανέλαβε τον έλεγχο της αναμέτρησης από το ξεκίνημα και απείλησε για πρώτη φορά στο 6ο λεπτό, με το πλασέ του Νέιρα το οποίο απέκρουσε ο Σαράνοφ. Η πρώτη φορά που έφτασε η Λαμία απειλητικά στην περιοχή του Σωτηρίου, ο οποίος έκανε ντεμπούτο εφέτος στο πρωτάθλημα, ήταν στο 17' με το γύρισμα του Καραμάνου, το οποίο χτύπησε πάνω στο σώμα του Βούρου. Ο στόπερ των γηπεδούχων, Λούκας, σούταρε άστοχα στο 22', ενώ η κεφαλιά του στο 26' πέρασε πάνω από το δοκάρι. Στο μεσοδιάστημα το καλοτραβηγμένο σουτ του Τσιλιανίδη έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι, ώσπου στο 29' έγινε το 0-1.

Ο Νέιρα άφησε τη μπάλα να περάσει και ο Στάικος με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά νίκησε τον Σαράνοφ για το 0-1. Από το ημίωρο και μετά η Λαμία ανέβασε την απόδοσή της και μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου απείλησε δύο φορές. Στο 38' με το σουτ του Σιμίν και στο 40' με το γύρισμα του Λούκας, το οποίο απομάκρυνε ο Βούρος λίγο έξω από τη γραμμή.

Η γκολάρα του Λούκας

Ο Φέστα αντικατέστησε τον Γκέντσογλου με τον Τιρόνε με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Ισπανός πήγε σε θέση «10», ενώ ο Νούνιες γύρισε σε θέση «8». Η ομάδα της Φθιώτιδας κατάφερε να ισοφαρίσει στην πρώτη της ευκαιρία στο δεύτερο μισό. Ο Λούκας με φοβερό γυριστό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σωτηρίου.

Ό,τι δεν κατάφερε νωρίτερα ο Βραζιλιάνος, το πέτυχε στο 51'. Χαρακτηριστικό της πολύ καλής εμφάνισης του υψηλόσωμου σέντερ μπακ είναι πως τις περισσότερες φορές που προωθούνταν, έφτανε σε τελική, όπως έκανε και στο 63' με το άστοχο σουτ, μετά το κακό κοντρόλ του Φελίπε.

Το χέρι του Αντέτζο και το πέμπτο τέρμα του Φελίπε

Η Λαμία είχε το μομέντουμ, στο 70' απείλησε με τον Ρόμανιτς, αλλά στο 74' εκτέθηκε από το χέρι που έκανε ο Αντέτζο ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μπουζούκη. Στο 76' ο Φελίπε ανέλαβε την εκτέλεση, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, έγραψε το 1-2 και έφτασε τα πέντε γκολ σε οκτώ συμμετοχές.

Οι γηπεδούχοι στα λεπτά που απέμεναν βγήκαν μπροστά και προσπάθησαν να φτάσουν στο 2-2, αλλά μάταια. Στις καθυστερήσεις χάθηκε η σπουδαιότερη ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν ο Σωτηρίου «έβγαλε» το πλασέ του Σωτηρίου, μετά την εξαιρετική ενέργεια και πάσα του Τζανδάρη.

MVP: Ο Φελίπε δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά τη στιγμή που του δόθηκε η ευκαιρία, δεν την πέταξε. Έφτασε τα πέντε γκολ σε οκτώ ματς και δείχνει ότι είναι στράικερ κλάσης.

Στο ύψος του: Λούκας. Ο στόπερ της Λαμίας ήταν εξαιρετικός. Προσπάθησε να φτάσει σε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, τα κατάφερε στο δεύτερο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ντάνιελ Αντέτζο αποδείχθηκε ο αδύναμος κρίκος για τη Λαμία, η οποία εκείνη τη στιγμή στο οποίο έκανε πέναλτι ο Νιγηριανός, πίεζε για το 2-1.

Η «γκάφα»: Ο Αντέτζο έκανε χέρι, το οποίο κόστισε στη Λαμία. Ο Μανούχος καταλόγισε σωστά πέναλτι και ο Φελίπε χάρισε τη νίκη στον ΟΦΗ από την άσπρη βούλα.

Το «στραγάλι»: Ο Μανούχος πήρε σωστές αποφάσεις, τόσο αυτός όσο και οι βοηθοί του.

Οι συνθέσεις:

ΛΑΜΙΑ (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Νούνιες, Καραμάνος (71' Τζανδάρης), Σιμόν, Μπεχαράνο (80' Μανούσος), Μπανγκουρά (66' Αραμπούλι), Ρόμανιτς, Γκέντσογλου (46' Τιρόνε), Λούκας.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας)
: Σωτηρίου, Γιαννούλης, Βούρος, Πασαλίδης, Μαρινάκης, Νέιρα, Μεγιάδο, Στάικος (66' Τοράλ), Λουίζ Φελίπε, Τσιλιανίδης (65' Λάμπρου), Μπουζούκης (77' Διαμαντής).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα