ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-1: Ως συνήθως! (vids)

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-1: Ως συνήθως! (vids)

bet365

Το γκολ του Τσόλακ έδωσε τη νίκη (0-1) στον ΠΑΟΚ και διεύρυνε το απίθανο σερί κόντρα στην ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στο ντεμπούτο του Κριχόβιακ η Ένωση ηττήθηκε και έμπλεξε όσο αφορά το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Εντονες αποδοκιμασίες στο φινάλε.

Ο ΠΑΟΚ έχει μετατρέψει σε αγαπημένο του προορισμό το ΟΑΚΑ και το αποτέλεσμα για ακόμη μια φορά ήταν το γνωστό. Λίγες ημέρες μετά τη θριαμβευτική πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League, οι «ασπρόμαυροι» με το γκολ του Τσόλακ στο 50' πέρασαν για ακόμα μια φορά με το διπλό από την Αθήνα (0-1) επί της ΑΕΚ. Η Ένωση, που για ακόμα ένα μεγάλο ματς έδειξε κατώτερη των περιστάσεων, μπορεί να παρέμεινε 3η, αλλά είδε τον Άρη να την πλησιάζει ξανά στον ένα βαθμό και τον Παναθηναϊκό στους τρεις, στη μάχη για την Ευρώπη. Όσο για τον ΠΑΟΚ, μετά και την ισοπαλία του Ολυμπιακού στα Γιάννενα, μείωσε στους δέκα βαθμούς από την κορυφή.

Έτσι ξεκίνησαν Οφρυδόπουλος και Λουτσέσκου

Ο Κριχόβιακ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ και στο πλάι του στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος αποφάσισε να διατηρήσει τον Χατζισαφί με τον Μάνταλο να κινείται σε ελεύθερο ρόλο. Οι επιλογές ήταν οι αναμενόμενες από εκεί και πέρα με τον Στάνκοβιτς στην εστία, τους Μοχαμαντί, Τζαβέλλα, Μήτογλου και Μισελέν από τα αριστερά προς τα δεξιά της άμυνας, τους Τσούμπερ και Άμραμπατ στα δύο άκρα της επίθεσης και τον Αραούχο στην κορυφή. Λόγω των απουσιών στο κέντρο της άμυνας ο Ραζβάν Λουτσέσκου επανέφερε τον Βαρέλα, ο οποίος επέστρεψε μετά από 3,5 μήνες ξεκινώντας στο πλάι του Ίνγκασον στο κέντρο της άμυνας. Ο Πασχαλάκης ήταν στο τέρμα και οι Σίντκλεϊ και Λύρατζης αριστερά και δεξιά στην άμυνα. Στην μεσαία γραμμή ο Κούρτιτς μαζί με τον Τσιγγάρα και τον Μιτρίτσα σε ελεύθερο ρόλο. Στα άκρα της επίθεσης ξεκίνησαν οι Ζαμπά και Α. Ζίβκοβιτς και ο Τσόλακ ήταν στην κορυφή.

Ματς με ένταση και πάθος, αλλά χωρίς ευκαιρίες

Ήταν ένα πρώτο μέρος που δεν είχε καμία κλασική ευκαιρία. Η ΑΕΚ πάταγε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο με τον Άμραμπατ να παίρνει πάνω του αρκετές ενέργειες, και τον Αραούχο να συμμετέχει στο παιχνίδι βγαίνοντας και εκτός περιοχής, ωστόσο οι κιτρινόμαυροι δυσκολεύονταν στην ανάπτυξη και στην τελική ενέργεια. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε πρόβλημα στο να βάλει την μπάλα στην περιοχή της ΑΕΚ, της οποίας η άμυνα σε γενικές γραμμές δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου.

Η Ένωση μπήκε με διάθεση να επιτεθεί. Στο 3' ο προωθημένος Τζαβέλλας δεν έπιασε καλά το σουτ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Άμραμπατ προσπάθησε να βρει με γύρισμά του τον Τσούμπερ μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ελβετός για λίγο δεν βρήκε την μπάλα με προβολή. Το ματς είχε ρυθμό, ωστόσο από κάποιο σημείο και μετά αυτός κοβόταν συχνά λόγω των πολλών φάουλ που σφύριζε ο Δανός Μπούρχαρντ με την ένταση και το πάθος να κυριαρχούν έναντι του δημιουργικού ποδοσφαίρου.

Από πλευράς ΠΑΟΚ η μεγαλύτερη απειλή ήρθε στο 36' όταν μετά από γύρισμα του Ζαμπά ο Μιτρίτσα έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Κάπως έτσι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια, αν και στο 44' ο Κριχόβιακ από καλή θέση και έχοντας χώρο δοκίμασε ένα απευθείας σουτ το οποίο κατέληξε απογοητευτικά άουτ (ο Πολωνός είχε ακόμα μια κακή τελική νωρίτερα στο 19'). Στα αξιοσημείωτα επίσης η κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Λουτσέσκου για διαμαρτυρίες, πετώντας μάλιστα και τον σκούφο του.

Ο Τσόλακ έκανε την πρώτη ευκαιρία γκολ και ο ΠΑΟΚ πήρε ξανά διπλό

Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε απόλυτα την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο ματς και πήρε το προβάδισμα. Ο Μιτρίτσα, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε κοπεί στην κόντρα από τον Μισελέν, κατάφερε να περάσει τον Μάνταλο, να βγάλει την κάθετη στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ βγάζοντας τον Τσόλακ τετ-α-τετ. Ο τελευταίος πλάσαρε τον Στάνκοβιτς και έκανε το 50' το 0-1 για τον ΠΑΟΚ.

Ο Οφρυδόπουλος σήκωσε αμέσως τον Λιβάι Γκαρσία και τον πέρασε αμέσως αντί του Μάνταλου, με τον Άμραμπατ να έρχεται κεντρικά. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο ΠΑΟΚ είχε τεράστια ευκαιρία όταν έπειτα από κεφαλιά του Βαρέλα, τη νέα κεφαλιά του Τσόλακ απέκρουσε σωτήρια ο Στάνκοβιτς και στην εξέλιξη της φάσης ο Ζαμπά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Η ΑΕΚ ήταν εμφανώς επηρεασμένη από την εξέλιξη του παιχνιδιού, με τον ΠΑΟΚ να είναι... φωτιά στην αντεπίθεση. Ακόμα μια στο 64' έφερε τον Δικέφαλο του Βορρά πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά ο Στάνκοβιτς είπε και πάλι «όχι», αυτή τη φορά στον Τσιγγάρα.

Η πρώτη κίνηση του Λουτσέσκου ήταν να αντικαταστήσει τον επικίνδυνο Μιτρίτσα με τον Μπίσεσβαρ, ενώ ο Οφρυδόπουλος μπαίνοντας στο τελευταίο εικοσάλεπτο άλλαξε τον Χατζισαφί με τον Σιμάνσκι θέλοντας περισσότερη ενέργεια στον άξονα. Επιθετικά, ωστόσο, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να πάρει το παραμικρό συνεχίζοντας να έχει ανορθόδοξη ανάπτυξη, με τον Οφρυδόπουλο να φέρνει τον Τσούμπερ κεντρικά και τον Άμραμπατ ξανά στα πλάγια. Ο κόουτς της ΑΕΚ στο τελευταίο πεντάλεπτο έπαιξε με δύο φορ, βγάζοντας τον Τσούμπερ και ρίχνοντας στο ματς τον Ανσαριφάρντ.

Η ΑΕΚ είχε την πολύ μεγάλη στιγμή στο 87' όταν ο Ανσαριφάρντ πάσαρε στον Λιβάι, αυτός γύρισε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Σιμάνσκι προσπάθησε με τακουνάκι να βρει δίχτυα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ήταν πλέον πολύ αργά για την Ένωση, με τον ΠΑΟΚ να περνάει για ακόμα μια φορά νικηφόρα από την Αθήνα και τους οπαδούς της ΑΕΚ να αποδοκιμάζουν έντονα στο φινάλε.

MVP: Τρομερό ματς από τον Ίνγκασον στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Ήταν αδιαπέραστος, καθαρίζοντας γεμίσματα μέσα στην περιοχή και αποτέλεσε το «βουνό» στην ασπρόμαυρη αμυντική γραμμή.

Στο ύψος τους: Ο Μιτρίτσα που έφτιαξε το γκολ του ΠΑΟΚ, το μισό ανήκει σε αυτόν με την κούρσα και την κάθετη που έβγαλε, και ο Τσόλακ που τελείωσε την πρώτη ευκαιρία που... έπεσε στα πόδια του. Από την ΑΕΚ μόνο ο Αραούχο (που αποθεώθηκε από τον κόσμο) στάθηκε στο ύψος του για το πάθος που έβγαλε, αλλά ήταν μόνος μπροστά. Επίσης ο Στάνκοβιτς με δύο σημαντικές επεμβάσεις δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να σκοράρει κι άλλα τέρματα.

Αδύναμος κρίκος: Η μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΚ που δεν μπορούσε να δημιουργήσει τίποτα ουσιαστικό. Κάκιστο ματς από Μάνταλο και Τσούμπερ, ο Άμραμπατ έπαιρνε πολλές ενέργειες, αλλά οι περισσότερες χωρίς ουσία.

Η γκάφα: Δεν υπάρχει κάποια φάση που μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι.

Το στραγάλι: Ο Δανός Μπούρχαρντ μοίρασε σωστά τρεις κάρτες σε παίκτες του ΠΑΟΚ, αλλά και στον πάγκο στον Λουτσέσκου και στον βοηθό του για διαμαρτυρίες. Δεν είχε την πολύ δύσκολη φάση στο ματς, ενώ χρειάστηκε να διακόψει πολλές φορές με σφυρίγματα φάουλ στο πρώτο μέρος που είχε πολύ ένταση και μαρκαρίσματα.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τον... αέρα της ΑΕΚ και ειδικά στο ΟΑΚΑ όποτε πηγαίνει κάνει πάρτι. Αυτό δεν άλλαξε ούτε αυτή τη φορά με τους «ασπρόμαυρους» να παίρνουν ακόμα ένα διπλό στην Αθήνα, παίζοντας με αυτοπεποίθηση και νοοτροπία νικητή, παρά την κούραση και τις απουσίες. Αντίθετα η ΑΕΚ για ακόμα μια φορά σε μεγάλο ματς φάνηκε πόσο έχει μπολιάσει μέσα της η ηττοπάθεια και δεν μπορεί να απεμπλακεί από αυτή. Οι «κιτρινόμαυροι» για άλλο ένα παιχνίδι έδειξαν ότι δημιουργικά δεν έχουν δουλέψει το παραμικρό από το ξεκίνημα της σεζόν, εμφανίζοντας εικόνα... αλάνας σε πολλές περιπτώσεις, έχοντας νευρικότητα και κάκιστες επιλογές στην τελική τρίτη. Πλέον η Ένωση μπλέκει πολύ για την ευρωπαϊκή έξοδο, βλέποντας τον Άρη σε απόσταση αναπνοής και τον Παναθηναϊκό τρεις βαθμούς πίσω της.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Μοχαμαντί, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Μισελέν (84' Ρότα), Χατζισαφί (71' Σιμάνσκι), Κριχόβιακ, Μάνταλος (56' Λιβάι Γκαρσία), Τσούμπερ (84' Ανσαριφάρντ), Άμραμπατ, Αραούχο

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ, Βαρέλα, Ίνγκασον, Λύρατζης, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Μιτρίτσα (67' Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Ζαμπά (76' Τέιλορ), Τσόλακ (85' Άκπομ)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα