Παναιτωλικός - Λαμία 1-2: Το τρίτο, το καλύτερο! (vids)

Παναιτωλικός - Λαμία 1-2: Το τρίτο, το καλύτερο! (vids)

bet365

Για 3η σερί σεζόν η Λαμία ξεκινά τα playouts με τρίποντο επί του Παναιτωλικού, αλλά αυτή τη φορά είναι το πιο γλυκό. Τα γκολ του Μανούσου και του Ελευθεριάδη έδωσαν το μεγάλο διπλό (1-2), διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες παραμονής ενώ πλέον είναι στο +8 από τον Απόλλωνα και τον απευθείας υποβιβασμό! Οι Αγρινιώτες μείωσαν με τον Ντουάρτε κι έχασαν με σοβαρό τραυματισμό τον Μαλή.

Μία υπερπολύτιμη για τη συνέχεια νίκη πήρε απόψε (19/3) η Λαμία στο Αγρίνιο, καθώς το 2-1 που επικράτησε του Παναιτωλικού τη διατήρησε στο «-5» από τον Ατρόμητο και την παραμονή χωρίς μπαράζ αλλά την ίδια στιγμή βρέθηκε στο «+8» από τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης.


Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Ανέστη στο τέρμα, τους Μαλή, Λάρσον, Κορνέλιους, Περέιρα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μάρτενσον, Φλόρες στα «6αρο-8άρια», τους Νταγκό, Ντουάρτε στα άκρα και τον Μεντόσα πίσω από τον φορ Καρέλη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Σαράνοφ κάτω από τα γκολπόστ, τους Σιμόν, Αντέτζο, Λούκας, Σαραμαντά στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπεχαράνο, Τζανδάρη στον άξονα, τους Μπανγκουρά, Ρόμανιτς στα άκρα και τον Καραμάνο κοντά στον φορ Μανούσο.


Κακό ματς στα πρώτα λεπτά

Σέντρα στο ματς και τα πρώτα 25 λεπτά θα ξεχαστούν πάρα πολύ γρήγορα. Ο αγώνας δεν είχε ρυθμό, υπήρχαν πάρα πολλές διακοπές και οι πορτιέρε απλά... παρακολουθούσαν. Οι δύο ομάδες είχαν αλληλοεξουδετερωθεί και η αναμέτρηση... κυλούσε στο «μηδέν». Η πρώτη καλή στιγμή της ήταν στο 24' όταν ο Καραμάνος βγήκε μετά από έξυπνη μεταβίβαση στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων αλλά σούταρε ψηλά άουτ, ενώ αμέσως μετά τα «καναρίνια» απείλησαν με τα σουτ των Ντουάρτε, Φλόρες, Νταγκό και κυρίως του δεύτερου ήταν πολύ επικίνδυνο.


Ο Σαράνοφ το έβγαλε, ο Μανούσος το έβαλε

Ετσι φαίνονταν πως οι «κυανοκίτρινοι» πήραν τα «ηνία» και στο 30' έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, όταν ο Καρέλης πρέσαρε ψηλά, πήρε την κατοχή και βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Σαράνοφ, ο οποίος όμως απέκρουσε με τα χέρια του πλασέ του. Εκ των υστέρων εκείνη η φάση αποδείχθηκε κομβική, καθώς αντί να γίνει το 1-0 λίγο πριν ανάπαυλα είχαμε το 0-1, όταν ο Μανούσος πάτησε στην περιοχή των «κυανοκίτρινων» που δεν απομάκρυναν σωστά και μετά από κόντρα η μπάλα του στρώθηκε όταν εκείνος ήταν πάνω στη γραμμή του άουτ, παρόλα αυτά πλάσαρε και την έστειλε στα δίχτυα με ένα πολύ δύσκολο πλασέ, σα να την... πέρασε από το μάτι της βελόνας.


Σοκ με Μαλή ανήμερα των γενεθλίων του

Πάντως λίγο πριν οι φιλοξενούμενοι ανοίξουν το σκορ «πάγωσε» όλο το γήπεδο στη θέα του Μαλή που αποχώρησε κλαίγοντας και υποβασταζόμενος. Ο «κάπτεν» του Παναιτωλικού έπεσε σε ανύποπτη στιγμή στον αγωνιστικό χώρο και αμέσως ζήτησε αλλαγή, ενώ αποθεώθηκε όταν βγήκε. Η εκτίμηση για την κατάστασή του είναι πως κατά πάσα πιθανότητα του έχει κοπεί ο αχίλλειος, κάτι που σημαίνει πως θα μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός δράσης και κατά ένα παιχνίδι της μοίρας στάθηκε τόσο πολύ άτυχος ανήμερα των γενεθλίων του.


Δραστήριος ο Παναιτωλικός, το 0-2 ο Ελευθεριάδης

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία και το ματς μεταφέρθηκε στο μισό των φιλοξενουμένων. Τα «καναρίνια» είχαν τον έλεγχο, η δράση παίζονταν γύρω από τα καρέ του αντίπαλου Σέρβου γκολκίπερ όμως δεν έβγαζαν «καθαρές» φάσεις. Ο Μπεχαράνο στο 57' πιστώνεται ένα κομβικό stop επί του Μεντόσα και μετά την είσοδο του Ταϊρόν οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να «σβήσουν» τον αγώνα και «γύρισαν» σε 4-1-4-1, με σκοπό να κλείσουν τους διαδρόμους. Από τον Παναιτωλικό έλειπε η τελική πάσα και στο 77' η Λαμία έγινε το «αφεντικό» του ματς. Ο Ελευθερίαδης «τρύπωσε» στην καρδία της άμυνας των γηπεδούχων ύστερα από ωραία κάθετη του Τζανδάρη, πλάσαρε τον Ανέστη και «έγραψε» το 2-0 για λογαριασμό της.


Γκολάρα ο Ντουάρτε, 3-6-1 η Λαμία που «κλείδωσε» το ματς

Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο της κανονικής διάρκειας. Τα «καναρίνια» ξαναμπήκαν στο ματς με το πανέμορφο γκολ του Ντουάρτε, κάτι που «ανάγκασε» τον Φέστα να «γυρίσει» αμέσως τη διάταξή του σε 3-6-1 με ψηλά κορμιά (είχε μπει ήδη ο Βέλιος, μπήκε και ο Τζανετόπουλος, ο Τιρόνε έγινε αλλαγή στην αλλαγή) ώστε να «απορροφήσει» την πίεση των γηπεδούχων, κάτι που τελικά κατάφερε.


MVP: Ο Μανούσος. Κυρίως για το δύσκολο γκολ που σημείωσε, καθώς κατάφερε να σκοράρει από πλάγια θέση. Ετσι ο 35χρονος συνέχισε την παράδοση που διατηρεί κόντρα στα «καναρίνια» όπου έχει σημειώσει 11 γκολ στην καριέρα του.

Στο ύψος του: Ο Ελευθεριάδης. Ο 31χρονος πέρασε στην ανάπαυλα στο ματς ώστε η Λαμία να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του και να παίξε «σφήνα» μεταξύ των αντίπαλων γραμμών. Το πέτυχε και σκόραρε.

Αδύναμος κρίκος: Ο Νταγκό. Ο ακραίος του Παναιτωλικού δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός πλην 1-2 σουτ και ακόμη 1-2 φορές που πήγε στο 1 vs 1 με τον Σιμόν.


Η «γκάφα»: Την έκανε η άμυνα του Παναιτωλικού στη φάση του 0-1, όταν δεν «καθάρισε» τη φάση και ουδείς «κυανοκίτρινος» δεν απομάκρυνε σωστά.

Το «στραγάλι»: Ορθώς σε ροή αγώνα ακυρώθηκε για οφ σάιντ του Ρόμανιτς γκολ του Ελευθεριάδη στο δεύτερο μισό, καθώς ο Σέρβος έδωσε εκτεθειμένος την ασίστ. Ο ρέφερι Παπαδόπουλος «έχασε» 1-2 κάρτες και κάποιες άλλες φάσεις αλλά δεν έκανε το «μεγάλο» λάθος.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Η Λαμία εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της, ο Παναιτωλικός δεν ήταν τόσο απειλητικός όσο παλαιότερα και έτσι πήρε σημαντική για τη συνέχεια νίκη. Παράλληλα για 3η σερί σεζόν κέρδισε τα «καναρίνια» στην πρεμιέρα των play outs.


ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Περέιρα (71′ Αντούνες), Λάρσον, Κορνέλιους, Μαλής (44′ Αποστολάκης), Φλόρες, Μάρτενσον (70′ Μπαρμπόσα), Νταγκό (81′ Μόρσεϊ), Ντουάρτε, Καρέλης (70′ Βέργος), Μεντόσα.
ΛΑΜΙΑ (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Λούκας, Σαραμαντάς, Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Μπανγκουρά (46′ Ελευθεριάδης), Ρόμανιτς (85′ Τζανετόπουλος), Μανούσος (63′ Τιρόνε (85′ Προβυδάκης)), Καραμάνος (80′ Βέλλιος).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα