ΑΕΚ: Η πρώτη μέρα του Κριχόβιακ στην Ένωση

Δημήτρης Βέργος
Από νωρίς στα Σπάτα για εργομετρικές εξετάσεις, έπειτα ανακοίνωση, παρουσίαση, δηλώσεις, ατομική προπόνηση και επίσκεψη στην Αγιά Σοφιά - OPAP Arena. Γεμάτη η πρώτη μέρα του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ στην ΑΕΚ, η οποία ολοκλήρωσε τη μεγάλη μεταγραφή.

Ημέρα Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ ήταν η σημερινή για την ΑΕΚ. Ο 32χρονος Πολωνός μέσος από τη Δευτέρα (14/3) το πρωί βρισκόταν στην Αθήνα για λογαριασμό της Ένωσης. Οι κιτρινόμαυροι είχαν βάλει πλέον στην τελική ευθεία την ολοκλήρωση μιας σπουδαίας μεταγραφικής κίνησης ως το τέλος της σεζόν εκμεταλλευόμενοι το «παράθυρο» που άνοιξε από την FIFA για τους ξένους παίκτες που αγωνίζονταν στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Από νωρίς στα Σπάτα για τα εργομετρικά

Εξαιτίας του κουραστικού ταξιδιού με πτήση από τη Μόσχα για την Κωνσταντινούπολη και από εκεί στην Αθήνα, ο Κριχόβιακ θα περνούσε τις εργομετρικές εξετάσεις το πρωί της Τρίτης (15/3) στα Σπάτα. Το τελευταίο κομμάτι δηλαδή που απέμενε για να ανακοινωθεί από την ΑΕΚ. Από νωρίς το πρωί ο 32χρονος διεθνής Πολωνός χαφ έκανε την εμφάνισή του στο προπονητικό κέντρο της Ένωσης περνώντας με άνεση όλες τις εξετάσεις.

Η ανακοίνωση και το «είμαι έτοιμος να παίξω αμέσως»

Στη συνέχεια ακολούθησε η ανακοίνωση της μεταγραφής με τον κουστουμαρισμένο Κριχόβιακ να περνάει την κεντρική είσοδο του νέου γηπέδου στο προπονητικό κέντρο της Ένωσης και να φωτογραφίζεται με τη φανέλα με τον αριθμό «16» μαζί με τον εκτελεστικό διευθυντή, Γιάννη Παπαδημητρίου και τον τεχνικό διευθυντή, Παναγιώτη Κονέ μπροστά από τη φωτογραφία του τεράστιου Στέλιου Σεραφείδη. «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Πολωνού διεθνή άσου Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα μας έως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των κιτρινόμαυρων μαζί με το πλούσιο βιογραφικό του Κριχόβιακ.

Στη συνέχεια ο Πολωνός χαφ έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις, όπου έδειξε πανέτοιμος να προσφέρει στην ΑΕΚ από το επόμενο κιόλας παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Κυριακή (20/3) στο ΟΑΚΑ, τονίζοντας ότι επέλεξε την ΑΕΚ για το γεγονός ότι η προσέγγισή της ήταν πολύ γρήγορη και σοβαρή. «Είμαι έτοιμος να παίξω. Θα προπονηθώ αύριο, οπότε θα μπορούσε να γίνει πολύ γρήγορα. Όπως είπα πριν, σωματικά και πνευματικά είμαι έτοιμος να παίξω. Στο επόμενο παιχνίδι θα μπορούσα να παίξω», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Κριχόβιακ, ο οποίος δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει και την προοπτική της παραμονής του την επόμενη σεζόν: «Για εμένα το πιο σημαντικό είναι τι θα συμβεί αύριο και το επόμενο παιχνίδι, όχι σε λίγους μήνες. Οπότε δεν το σκέφτομαι ακόμη», ανέφερε σε σχετική ερώτηση που του έγινε.

Φόρεσε τα κιτρινόμαυρα και πάτησε τον χλοοτάπητα στο «Σεραφείδειο»

Έπειτα, στα αποδυτήρια του «Σεραφείδειου», ο Κριχόβιακ φόρεσε για πρώτη φορά την κιτρινόμαυρη εμφάνιση, έβαλε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια που έφεραν πάνω το όνομά του και πάτησε τον χλοοτάπητα του νέου γηπέδου στο προπονητικό κέντρο στα πλαίσια της παρουσίασής του. Έκανε τα καθιερωμένα «γκελάκια», έβγαλε τις πρώτες του φωτογραφίες και βίντεο με τη φανέλα της Ένωσης, ανεβάζοντας χαρούμενος στα social media και μία φωτογραφία κρατώντας τη φανέλα της ΑΕΚ και κάνοντας λόγο για το «νέο κεφάλαιο» στην καριέρα του.

Ατομικό πρόγραμμα και μετά πέρασμα από την «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena»

Αποχωρώντας από το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ, όπου ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, συνέχισε με μια μικρή ξενάγηση στην «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena». Πήγε για πρώτη φορά στο νέο γήπεδο της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια με τα στελέχη της ομάδας. Σε ένα γήπεδο στο οποίο θα έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται αν παραμείνει στην ΑΕΚ και μετά τη λήξη της φετινής σεζόν. Κάτι το οποίο όπως αναλύσαμε περιλαμβάνει αντικειμενικές δυσκολίες, όμως η ΑΕΚ θα το επιδιώξει. Στο τέλος της ημέρας, ο Κριχόβιακ δείπνησε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, έχοντας την πρώτη γνωριμία του με τον διοικητικό ηγέτη της Ένωσης.

Την Τετάρτη το πρωί η πρώτη του προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα

Κάπως έτσι η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το μεγάλο μεταγραφικό «μπαμ» του Κριχόβιακ, τον οποίο οι φίλοι των κιτρινόμαυρων θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τουλάχιστον στα εννιά παιχνίδια που απομένουν στα play offs. Ο 32χρονος Πολωνός μέσος από το πρωί της Τετάρτης (16/3 - 11:30) θα ενταχθεί με την υπόλοιπη ομάδα στο κανονικό πρόγραμμα, θα γνωρίσει τους νέους του συμπαίκτες και θα τεθεί επί της ουσίας στη διάθεση του Σωκράτη Οφρυδόπουλου για τον αγώνα της 2ης αγωνιστικής των play offs με τον ΠΑΟΚ.

@Photo credits: INTIME