Ολυμπιακός: To δυνατό λίφτινγκ ενόψει της επόμενης σεζόν

Ολυμπιακός: To δυνατό λίφτινγκ ενόψει της επόμενης σεζόν

Ολυμπιακός: To δυνατό λίφτινγκ ενόψει της επόμενης σεζόν

bet365

Αρκετοί από τους βασικούς παίκτες της ομάδας του Ολυμπιακού δεν αναμένεται να έχουν χώρο στο ρόστερ τη νέα σεζόν. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Είναι μία πραγματικότητα πως η φετινή αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού σε αρκετές περιπτώσεις δεν ήταν θελτική ή εντυπωσιακή. Ο Ολυμπιακός έχει βιώσει γενικά μία χρονιά όπου δεν έχει κάνει τόσα πολλά καλά παιχνίδια. Το αντίθετο ισχύει.

Το μεγάλο ενδιαφέρον όμως εδώ έχει να κάνει και με το πως θα κλείσει η φετινή σεζόν (με νταμπλ ή μόνο με κατάκτηση πρωταθλήματος) αλλά και το τι ρόστερ θα έχει του χρόνου ο Ολυμπιακός. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αλλά και τις πληροφορίες θα πρέπει να περιμένουμε ένα αρκετά γερό... λίφτινγκ για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Έχει τη σημασία του να δούμε τους παίκτες ανά θέσεις αλλά και τα δεδομένα. Το τι πρέπει να περιμένουμε.

Η θέση του τερματοφύλακα

Αφήνουμε στην άκρη τους πιτσιρικάδες και περιπτώσεις όπως ο φέρελπις Τζολάκης. Αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει πως ο Βατσλίκ δεν θα είναι βασικός και τη νέα χρονιά. Ο Κρίστινσον που θεωρείται 2ος γκολκίπερ είναι ένα ερωτηματικό αλλά φαίνεται πως ο Τσέχος θα παραμείνει το Νο1.

Οι στόπερ

Οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Μανωλάς συνεχίζουν και τη νέα χρονιά. Ο Παπέ Σισέ με την κορυφαία του σεζόν θα ήταν σίγουρα θετικό εάν έμενε όμως είναι παίκτης με ζήτηση που μπορεί να φύγει με μεταγραφή. Ο Ουσεϊνού Μπα είναι και αυτός ερωτηματικό και δεν έκανε τόσο καλή σεζόν. Παίκτες όπως ο Μάρκοβιτς είναι τελείως εκτός πλάνων. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θα συνεχίσει για την τελευταία του χρονιά.

ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ

Ακραίοι μπακ

Ο Καρμπόβνικ αποχωρεί μετά το τέλος του δανεισμού του και ο Ανδρούτσος οδεύει προς αποχώρηση. Ο Κίτσος ως αριστερός μπακ λογικά θα πάρει και άλλες ευκαιρίες. Μένει να φανεί εάν οι Λαλά και Ρέαμπτσιουκ κριθούν επαρκείς για βασικοί και τη νέα σεζόν. Δεν είναι είναι σίγουρο πως αυτό θα συμβεί.

Μεσαία γραμμή

Εδώ και εάν... φωνάζει το ρόστερ για αλλαγές. Ο Εμβιλά δεν έκανε τόσο καλή χρονιά όσο πέρυσι αλλά παραμένει κομβικός παίκτης. Ο Μαντί Καμαρά ήταν κάκιστος και θα γίνει προσπάθει να παραχωρηθεί. Ο Μπουχαλάκης λογικά θα πάει σε πιο συμπληρωματικό ρόλο ενώ ο Αγκιμπού Καμαρά εφόσον θεωρείται χαφ είναι επένδυση αλλά και με μεγάλο μεταγραφικό ενδιαφέρον.

Ανοιχτό δηλαδή για δύο και παραπάνω αποχωρήσεις και ενώ ο Καρβάλιο εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά υπολογίζεται και για του χρόνου. Ο Φορτούνης θα επανέλθει φυσικά για να βρει ξανά τον ρόλο του στην ομάδα ενώ οι Κούντε και Κανέ είναι δύσκολο να μείνουν. Υπάρχει και η επιλογή του Φαντινγκά αλλά όχι σε βασικό πλάνο.

ΟΝΙΕΚΟΥΡΟΥ

Εξτρέμ

Εδώ επίσης θα προκύψουν αρκετά... αντίο και σοβαρή πιθανότητα για τουλάχιστον δύο νέες προσθήκες. Ο Λόπες θα αποχωρήσει ενώ ο Ονιεκούρου είναι σε πιο δύσκολη θέση από ποτέ. Ο Βαλμπουενά θα μείνει λογικά για έναν χρόνο ακόμα αλλά φυσικά δεν θα μπορεί σε τέτοια ηλικία να είναι βασικός. Ο Γκάρι Ροντρίγκες αν και ευπαθής σε τραυματισμούς έδειξε ικανός να βοηθήσει και θα μείνει. Ο Μασούρας ήταν και - όπως όλα δείχνουν - θα παραμείνει βασικός εξτρέμ.

Σέντερ Φορ

Ο Τικίνιο αποκτήθηκε πέρυσι και παρότι δεν έκανε σούπερ σεζόν είναι ένας φορ που έβγαλε αρκετά γκολ. Ο Ελ Αραμπί εφόσον δεν κλείσει με ένα νέο συμβόλαιο δεν θα μείνει, ωστόσο υπάρχουν ακόμα πιθανότητες παραμονής του. Ανεξάρτητα από αυτό ο Ολυμπιακός ενδέχεται να χρειαστεί και άλλον φορ ακόμα και να μείνουν και οι δύο τη νέα χρονιά.

Φτάνοντας προς το τέλος της προσέγγισης του Ερυθρόλευκου ρόστερ γίνεται σαφές πως θα έχει αλλαγές σχεδόν σε όλες τις γραμμές του. Μπορεί και αυτές οι διαφοροποιήσεις του μαζί με αποχωρήσεις αλλά και νέα πρόσωπα να ξεπεράσουν τις επτά και ακόμα και τις δέκα. Βέβαια ο Ολυμπιακός είναι ακόμα και σε μία διαδικασία αξιολόγησης προσώπων, ωστόσο οι αλλαγές δεν θα είναι και λίγες το καλοκαίρι.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.