ΑΕΚ: Το καθοριστικό ξεκίνημα στη Λεωφόρο και τα πλάνα του Οφρυδόπουλου

ΑΕΚ: Το καθοριστικό ξεκίνημα στη Λεωφόρο και τα πλάνα του Οφρυδόπουλου

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Το καθοριστικό ξεκίνημα στη Λεωφόρο και τα πλάνα του Οφρυδόπουλου

bet365

Το αποτέλεσμα και η εμφάνιση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό θα παίξουν ρόλο τόσο στην ψυχολογία της όσο και στη μάχη για την Ευρώπη, με την ανασταλτική λειτουργία της Ένωσης να είναι «κλειδί» για την πορεία της στα play offs.

Σε μια αποτυχημένη σεζόν η ΑΕΚ καλείται να φέρει εις πέρας το μίνιμουμ της υποχρέωσης που έχει, δηλαδή την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής της παρουσίας την επόμενη χρονιά. Η Ένωση κάνει πρεμιέρα στα play offs με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (13/3 – 19:30), σε ένα γήπεδο στο οποίο προ δύο εβδομάδων είχε γνωρίσει την ήττα με 3-0. Πλέον με υπηρεσιακό τεχνικό τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο καλείται να παρουσιάσει διαφορετική εικόνα σε σχέση με εκείνο το ντέρμπι.

Το ξεκίνημα της ΑΕΚ στις δύο πρώτες αγωνιστικές θα παίξει μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη των play offs, με το πρόγραμμα όπως διαμορφώθηκε να είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις, όπως έχουμε αναλύσει. Οι κιτρινόμαυροι επιβάλλεται να δείξουν αποφασιστικότητα και να αρχίσουν να παίρνουν ντέρμπι, ματς που τους δυσκολεύουν. Ειδικά το παιχνίδι της Λεωφόρου σε περίπτωση διπλού θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ΑΕΚ. Τόσο ψυχολογική, όσο και βαθμολογική για την 3η θέση καθώς θα πάρει διαφορά επτά βαθμών από τον Παναθηναϊκό ενώ είναι πιθανό να αυξήσει και τη διαφορά της και από τον Άρη καθώς οι «κίτρινοι» παίζουν με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Η προετοιμασία και τα πλάνα Οφρυδόπουλου

Ο Οφρυδόπουλος με τον Άμραμπατ

Όπως τόνισε και ο Οφρυδόπουλος στις δηλώσεις του στην Cosmote TV, το πιο σημαντικό στα play offs για την ΑΕΚ θα είναι ο τρόπος που θα λειτουργήσει ανασταλτικά. Κάτι που θα δώσει αυτοπεποίθηση στο κιτρινόμαυρο σύνολο. Από αυτές τις δηλώσεις είναι φανερό πως η ΑΕΚ δεν θα επιδιώξει να παίξει με την άμυνα ψηλά στη Λεωφόρο όπως πριν από δύο εβδομάδες και γενικότερα η σωστή αμυντική συμπεριφορά και η συγκέντρωση θα αποτελέσει τη βάση της Ένωσης στην προσπάθεια της επίτευξης του μίνιμουμ στόχου που έχει πλέον ως το τέλος της σεζόν.

Έπειτα από την τελευταία προπόνηση το πρωί του Σαββάτου στα Σπάτα, στην αποστολή που ανακοινώθηκε από τον Οφρυδόπουλο δεν υπήρχε κάποια έκπληξη, έχοντας την επιστροφή του Στάνκοβιτς και τις αναμενόμενες απουσίες. Αυτές των τιμωρημένων Βράνιες και Σιμάνσκι, αλλά και του Σάκχοφ, ο οποίος τελευταία είχε χάσει προπονήσεις λόγω του ότι έπρεπε να φτάσει ως τα ουκρανικά σύνορα για να φέρει με ασφάλεια τη γυναίκα του και το νεογέννητο μωρό τους στην Αθήνα.

Όσον αφορά τα πλάνα του Οφρυδόπουλου για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενδιαφέρον παρουσιάζει τι θα επιλέξει στον άξονα. Αν δηλαδή πλάι στον Σιμόες τοποθετηθεί ο Χατζισαφί με τον Άμραμπατ σε ελεύθερο ρόλο σε 4-2-3-1 ή αν θα πάει σε μια αλλαγή σχηματισμού, σε ένα πιο σφιχτό κέντρο με 4-3-3 και την πιθανή παρουσία του Λε Ταλέκ και του Μάνταλου ή του Γέβτιτς. Στις άλλες θέσεις δεν φαίνεται να υπάρχουν ερωτηματικά. Ο Στάνκοβιτς λογικά θα επανέλθει στην εστία, η τετράδα της άμυνας αναμένεται να αποτελείται από τους Μοχαμαντί, Τζαβέλλα, Μήτογλου και Μισελέν, στα άκρα της επίθεσης πρόκειται να είναι οι Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία (εδώ θα διεκδικεί θέση ο Άμραμπατ αν δεν παίξει ως ελεύθερος) και φυσικά ο Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα