Ατρόμητος- Παναθηναϊκός 0-2: One Palacios show!

Ατρόμητος- Παναθηναϊκός 0-2: One Palacios show!

bet365

Με δυο γκολ του Παλάσιος σε τρία λεπτά (75', 77΄) ο Παναθηναϊκός συνέχισε τις υψηλές πτήσεις του και νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι παρά το χαμένο πέναλτι του Αϊτόρ στο 56'.

Έτσι έπαιξαν

Ο Κρις Κόλμαν ξεκίνησε τον Ατρόμητο με τον Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Καστιγιέχο, δεξιός ο Κιβρακίδης και ο Μαυρομμάτης με τον Χατζηισαία στο κέντρο της άμυνας. Σάλομον, Χαρίσης, Καρτάλης η τριάδα στην μεσαία γραμμή, στο αριστερό φτερό ο Μουνίθ, στο δεξί ο Ροτάριου και στην κορυφή ο Κουλούρης.

Στον αντίποδα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Διούδη στην υπεράσπιση της εστίας. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Σάντσες, στο αριστερό ο Χουάνκαρ και ο Βέλεθ με τον Σάρλια οι δύο στόπερ. Γκατσίνοβιτς, Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος στον άξονα του κέντρου, ο Παλάσιος δεξιός εξτρέμ, ο Αϊτόρ αριστερός και... φουνταριστός ο Ιωαννίδης

Ένα ημίχρονο, μία στιγμή

Ο Παναθηναϊκός είχε την ανούσια κατοχή στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς να μπορεί να απειλήσει τον Ατρόμητο, ο οποίος ήταν καλά οργανωμένος πίσω από την μπάλα και δεν έδινε χώρους και ευκαιρίες στους φιλοξενούμενους. Τις στιγμές που το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δημιουργούσε καλές προϋποθέσεις έξω από την περιοχή, δεν είχε την σωστή επιλογή, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να απειλήσουν με κόντρα επιθέσεις. Δεν απείλησαν καθόλου, καθώς οι ενέργειες των Κουλούρη, Χαρίση και Μουνίθ στο πρώτο τέταρτο, πέρασαν αρκετά μέτρα άουτ. Το μόνο που θα θυμόμαστε είναι η φάση στο 41'.

Το Τριφύλλι μετά από άσχημα εκτελεσμένη στατική φάση του Ατρομήτου, έφυγε στο ανοιχτό γήπεδο, ο Παλάσιος πάτησε περιοχή, ντρίμπλαρε αλλά ο Γιαννιώτης έκανε την επέμβαση του αγώνα και κράτησε το μηδέν.

Το άστρο του Παλάσιος!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός αύξησε την πίεση του και θα μπορούσε να βρει το γκολ γρήγορα. Ο Αϊτόρ, όμως, στο 56' σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι από τα έντεκα βήματα και σπατάλησε την σημαντικότερη ευκαιρία της ομάδας του μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς Χατζηγιοβάνη και Μαουρίσιο, με τον Έλληνα εξτρέμ να αποδεικνύεται καθοριστικός. Στο 75' από τα δεξιά έπαιξε το 1vs1, γύρισε την μπάλα και στο δεύτερο δοκάρι ο Παλάσιος σε κενό τέρμα άνοιξε το σκορ. Δύο λεπτά αργότερα το άστρο του Αργεντινού εξτρέμ έλαμψε και πάλι. Από την πάσα του Γκατσίνοβιτς, σημάδεψε σωστά και με πλασέ διαμόρφωσε το 2-0. Αυτό ήταν το δέκατο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα και έγινε ο πρώτος σκόρερ φέτος της ομάδας του. Τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Παναθηναϊκό να κρατά εύκολα μέχρι το φινάλε το υπέρ του σκορ.

MAN OF THE MATCH: Σεμπάστιαν Παλάσιος. Ο Αργεντινός εξτρέμ μέσα σε δύο λεπτά έκρινε την αποψινή αναμέτρηση, όντας στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή. Η ποιότητα του Ελ Τούκου μίλησε και τα δύο γκολ του έμπειρου εξτρέμ οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην νίκη.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Τάσος Χατζηγιοβάνης. Μπορεί να έχει χάσει εδώ και καιρό την θέση του στο αρχικό σχήμα αλλά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν παύει να του δίνει ευκαιρίες και απόψε ο Έλληνας εξτρέμ τον δικαίωσε. Έκανε την ασίστ με ωραία ενέργεια στο πρώτο γκολ της ομάδας του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση μετά το 1-0 του Παλάσιος, έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του και δέχθηκε πολύ γρήγορα και ένα δεύτερο γκολ που του στέρησε την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Η ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα του Ατρομήτου παρά την καλή της εικόνα, πιάστηκε στον... ύπνο στην φάση του 75' και ο Παλάσιος σκόραρε εντελώς αμαρκάριστος σε μία φάση που έκρινε σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μανούχος ορθά έδωσε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στο 54' στην ανατροπή του Γκατσίνοβιτς από τον Γιαννιώτα. Κατά τα λοιπά έκανε κατάχρηση σφυρίγματος και δεν άφησε το παιχνίδι να έχει ρυθμό.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα απόψε στο Περιστέρι αλλά στα κρίσιμα είχε... απαντήσεις. Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος με δύο γκολ, στο 75' και το 77' χάρισε στο Τριφύλλι ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, το οποίο τον κρατά σε κοντινή απόσταση από Άρη και ΑΕΚ που βρίσκονται μπροστά του στο +3 και +4 αντίστοιχα.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα