Λαμία - Αστέρας Τρίπολης 0-2: Ελπίδα και απελπισία! (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Λαμία - Αστέρας Τρίπολης 0-2: Ελπίδα και απελπισία! (vids)

bet365

Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε το μεγάλο διπλό (0-2) στη Λαμία και βρέθηκε ξανά στην 6άδα με φόντο την παρουσία του στα play off! Από την άλλη η κατρακύλα των Φθιωτών συνεχίζεται και με την 5η σερί ήττα τους τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο στη μάχη της παραμονής. Μπαράλες, Ριέρα τα γκολ των νικητών.

Στην πρώτη εξάδα και μάλιστα με αγώνα λιγότερο «πάτησε» σήμερα (23/2) ο Αστέρας Τρίπολης ύστερα από το 2-0 που επικράτησε της Λαμίας στο «Αθανάσιος Διάκος». Την ίδια στιγμή η δεύτερη γνώρισε την 5η της σερί ήττα και παραμένει χαμηλά στην κατάταξη.

Η Λαμία ξεκίνησε με τον Γκαραβέλη στο τέρμα, τους Βύντρα, Λούκας, Τζανετόπουλο, Σαραμαντά στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Τζανδάρη, Μπεχαράνο στον άξονα, τους Μανούσο, Ρόμανιτς στα άκρα και τον Τιρόνε πίσω από τον Τσούκαλο.

Ο Αστέρας είχε τον Παπαδόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, τους Γκαρθία, Ατιένθα, Καστάνιο, Αλβαρες στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Βαλιέντε, Ιγκλέσιας στον άξονα και τους Ριέρα, Σίτο στα «φτερά» και τον Καπίγια πίσω από τον φορ Μπαράλες.


Σετ παιχνίδι, χωρίς φάσεις στο πρώτο ημίωρο

Στη θέα της βαθμολογίας όπου πριν το ματς η Λαμία με αγώνα παραπάνω ήταν στο «+1» από το μπαράζ και ο Αστέρας με 2 λιγότερους στο «-2» από τα play offs, γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί η αναμέτρηση ήταν ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΗ. Πόσο δε όταν η μεν πρώτη προέρχονταν από 4 σερί ήττες, ο δε δεύτερος από 2 «κολλητές». Το μεγάλο της διακύβευμα αποτυπώθηκε στο πρώτο ημίωρο όπου είχαμε οδηγηθεί σε σετ παιχνίδι, με μοιρασμένη κατοχή (49%-51%), όπου μέχρι το 15' η Λαμία κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα και έβγαζε περισσότερη ένταση και ύστερα ο Αστέρας ισορρόπησε. Ωστόσο δεν υπήρχαν εκατέρωθεν φάσεις και γίνονταν εκατέρωθεν λάθη.

Ο Αστέρας σκόραρε δις σε 176 δευτερόλεπτα!

Μέχρι που φτάσαμε στο 34' όταν οι Σίτο, Αλβαρες «βρέθηκαν» από τα αριστερά και ο δεύτερος σέντραρε για τον Μπαράλες, ο οποίος με υπέροχη κεφαλιά-ψαράκι (έγινε «ένα» με τον αγωνιστικό χώρο) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Αργεντινός φορ δεν πανηγύρισε σεβόμενος το παλαιότερο πέρασμά του από το ΔΑΚ (πρώτος σκόρερ στη μεγάλη κατηγορία στην ιστορία και των 2 clubs) και άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα. Τα οποία ήρθαν... εντελώς τούμπα 176 δευτερόλεπτα αργότερα, όταν στο 37' οι Αρκάδες άπλωσαν όμορφα το παιχνίδι τους στο τρανζίσιον, ο Καπίγια έπαιξε κάθετα για τον Ριέρα που πλάσαρε εύστοχα για το 0-2. Πλέον οι φιλοξενούμενοι ήταν τα «αφεντικά» του αγώνα και οι φιλοξενούμενοι μόλις στο 42' με την κεφαλιά του Τσούκαλου έβαλαν ουσιαστικά τον Παπαδόπουλο στην «εξίσωση» του ματς.


Ρυθμός και εκατέρωθεν ευκαιρίες από το 46' μέχρι το 60'

Στο δεύτερο μισό ξεκίνησε με εκατέρωθεν αλλαγές σε πρόσωπα, όχι θέσεις και με εμφανή πρόθεση των γηπεδούχων να «παλέψουν» ώστε να ξαναμπούν στο ματς. Ετσι έμεναν ψηλά, πίεζαν και ο αγώνας απέκτησε (καλό) ρυθμό. Οι Αρκάδες στο 52' «φλέρταραν» με το 0-3 όταν ο Τιλίκα από πλεονεκτική θέση πλάσαρε άουτ, ενώ λίγο αργότερα η Λαμία «άγγιξε» δις το γκολ. Αρχικά στο 57' όταν ο Μανούσος βρέθηκε σε θέση βολής αλλά σούταρε άουτ και αμέσως μετά (59') σε φάση τρανζίσιον και ύστερα από κομβικό stop του Λούκας όταν ο Προβυδάκης βγήκε στον κενό χώρο, πάτησε περιοχή, την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» τον Τσούκαλο που πλάσαρε απο πλεονεκτική θέση αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε με τα πόδια.

4-4-2 η Λαμία, δεν άλλαξε κάτι

Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο ημίωρο, όπου σταδιακά άρχισε να «μετρά» και η σκοπιμότητα. Οι Αρκάδες διαχειρίζονταν το παιχνίδι και έπαιζαν και μ ε το «ρολόι». Παρότι μετά την είσοδο του Ελευθεριάδη η Λαμία πήγε σε ένα 4-4-2 οι φιλοξενούμενοι δεν δέχονταν φάσεις πλην εκείνης του ακυρωθέν γκολ του Μπανγκουρά που προηγήθηκε η προβολή του Ελευθεριάδη (ο Παπαδόπουλος αλλοίωσε την πορεία της μπάλας και ο Αλβαρες την έδιωξε πριν περάσει τη γραμμή, ο Ελευθεριάδης έβαλε την κόντρα, στρώθηκε στον Μπανγκουρά που σκόραρε από κοντά αλλά καταλογίστηκε χέρι στον πρώτο) και έτσι το 0-2 παρέμεινε μέχρι το φινάλε.


MVP: Ο Μπαράλες. Ισως αδικούνται ορισμένοι παίκτες, αντικειμενικά και να είμαστε δίκαιοι. Ομως το «τελείωμά» του στη φάση του 0-1 ήταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ. Ο Αργεντινός στράικερ «οριζοντιώθηκε» και έδειξε για ακόμη μία φορά πως είναι εκ των κορυφαίων κεφαλοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα.


Στο ύψος του: Ο Αλβαρες. Ο μπακ του Αστέρα «έφτιαξε» το πρώτο γκολ των Αρκάδων, απομάκρυνε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή στην προβολή του Ελευθεριάδη πριν το ακυρωθέν γκολ του Μπανγκουρά, είχε μία πολύ καλή ευκαιρία στο 62' (ο Γκαραβέλης έδιωξε τη «βολίδα» του), ενώ η πλευρά του δεν δέχθηκε φάσεις.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ρόμανιτς. Αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα λόγω προβλήματος τραυματισμού, όμως στο πρώτο μισό που έπαιξε δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στην άμυνα του Αστέρα.

Η «γκάφα»: Στη φάση του 0-2 η Λαμία άφησε κενούς χώρους και οι Αρκάδες άπλωσαν χωρίς πίεση το παιχνίδι τους.

Το «στραγάλι»: Ο Φωτιάς ακύρωσε μετά από ειδοποίηση του VAR το γκολ του Μπανγκουρά, όταν και είδε τη φάση και καταλόγισε χέρι στον Ελευθεριάδη, ο οποίος έβαλε την κόντρα για να στρωθεί η μπάλα στον συμπαίκτη του.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Αστέρας ήταν 100% κυνικός, καθώς πήγε στην ανάπαυλα με 2 γκολ μπροστά και έχοντας βγάλει ισάριθμες ευκαιρίες. Εκμεταλλεύτηκε και λόγω ατομικής ποιότητας τις φάσεις του και πήρε το ματς.

ΛAMIA: Γκαραβέλης, Λούκας, Τζανετόπουλος, Βύντρα (46΄Προβυδάκης), Σαραμαντάς, Μπεχαράνο (89΄Γκέντσογλου), Τζανδάρης (64΄Νούνιες), Ταϊρόν (70΄Ελευθεριάδης), Ρόμανιτς (46' Μπαγκουρά), Μανούσος, Τσούκαλος.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Ατιένθα, Άλβαρες, Γκαρθία (95΄Καρμόνα), Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Σίτο (46΄Τιλίκα), Ριέρα (62΄Τασουλής), Καπίγια (91΄Κανελλόπουλος), Μπαράλες (95΄Μπενίτο).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα