Λαμία - Απόλλων Σμύρνης 1-2: Κι όμως είμαι ακόμα εδώ! (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Λαμία - Απόλλων Σμύρνης 1-2: Κι όμως είμαι ακόμα εδώ! (vids)

bet365

Μετά από 4 μήνες ο Απόλλων Σμύρνης γεύτηκε ξανά τη χαρά της νίκης και μένει ζωντανός στην δύσκολη υπόθεση της παραμονής. Με τα γκολ των Ιωαννίδη, Παμλίδη η «Ελαφρά Ταξιαρχία» νίκησε 2-1 στη Λαμία, η οποία έμπλεξε για τα καλά σε περιπέτειες ενόψει των play out.


«Ζωντανός» στη «μάχη» της παραμονής έμεινε ο Απόλλων Σμύρνης, καθώς επικράτησε σήμερα (20/2) στη Λαμία της τοπικής ομάδας με 2-1, αποτέλεσμα με πολλαπλά οφέλη για εκείνον. Οπως ότι μείωσε την απόστασή του από τη θέση του μπαράζ, πήρε ψυχολογία με τη δεύτερη νίκη του στη χρονιά (η προηγούμενη ήταν τον Οκτώβριο επί του ΠΑΣ) και παράλληλα κράτησε την αντίπαλό του χαμηλά στην κατάταξη και άμεσα μπλεγμένη σε σενάρια/ενδεχόμενα υποβιβασμού.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Γκαραβέλη στο τέρμα, τους Προβυδάκη, Αντέτζο, Τζανετόπουλο, Σαραμαντά στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Γκέντσογλου, Μπεχαράνο στον άξονα, τους Μπανγκουρά, Ρόμανιτς στα άκρα και τον Νούνιες σε ρόλο οργανωτή κοντά στον Αραμπούλι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Κότσαρη κάτω από τα γκολπόστ, τους Ντεντάκη, Ντομίνγκες, Ρόνγκε, Βιτλή στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Τσίμπσαχ, Σλίβκα στον άξονα, τους Παμλίδη, Γιαννιώτα στα άκρα και τον Μαρτίνες πίσω από τον Ιωαννίδη.


Καλύτερη η «Ελαφρά Ταξιαρχία», γκολ σε ροή αγώνα μετά από 1.339'

Η κρισιμότητα της αναμέτρησης καθιστούσε την ισοπαλία αποτυχία και για τις 2 ομάδες, κυρίως για τον Απόλλωνα που πριν την έναρξη του ματς δεν ήταν απλά ουραγός αλλά και στο «-7» από το μπαράζ. Αυτό βοήθησε ώστε να δούμε ένα όμορφο 45λεπτο, με ρυθμό και φάσεις.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μπήκε «δυνατά» και με το «καλημέρα» ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Με (πολύ) ορεξάτο τον Ντεντάκη από τα δεξιά που δημιουργούσε ρήγματα, τους Μαρτίνες, Παμλίδη να πηγαίνουν στο 1 vs 1 και τους Ιωαννίδη, Ρόνγκε να παίρνουν τις κεφαλιές σε στατικές μπάλες και ροή αγώνα, παρουσιάζονταν ιδιαίτερα απειλητική.

Μόλις στο 3' ο Μαρτίνες έφτασε κοντά στο γκολ (μετά από κάθετη του Παμλίδη αλλά ο Γκαραβέλης απέκρουσε το πλασέ του) και τελικά το βρήκε στο 29' όταν σε σέντρα του Ντεντάκη ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ετσι η ομάδα του κούνησε πλεκτό σε open play μετά από 1.339 αγωνιστικά λεπτά και ευρύτερα βρήκε δίχτυα ύστερα από 10 αγώνες και το 4-1 που έχασε στο Περιστέρι. Την ίδια στιγμή αρκετές φορές βρέθηκε με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ, μέχρι την ανάπαυλα είχε 9-10 τελικές και έκανε την κατά τεκμήριο καλύτερή της εμφάνιση. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους βρήκαν ορισμένα ελεύθερα σουτ (π.χ. με τον Γκέντσογλου), ωστόσο δεν έβαλαν ποτέ ουσιαστικά δύσκολα στον Κότσαρη και την άμυνά του.


Οι φιλοξενούμενοι «βρέθηκαν» όμορφα για το 0-2


Με το «καλημέρα» στο 2ο μισό η Λαμία θέλησε να πιέσει, ο Αραμπούλι είχε μία καλή στιγμή στο 52' αλλά ο Απόλλων έδειχνε να «βρίσκεται» εκ νέου καλύτερα μέσα στο γήπεδο και να βγάζει ενέργεια στο παιχνίδι του. Κάτι που φάνηκε στη φάση του 52' όπου ο Μαρτίνες έπαιξε πανέξυπνα κάθετα για τον Ιωαννίδη, εκείνος «έκοψε» για τον Παμλίδη που ξεμαρκαρίστηκε και με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι το φινάλε στον αγώνα «κυριάρχησε» ο όρος «διαχείριση» καθώς διακυβεύονταν, σε μεγάλο βαθμό, μία κατηγορία.


Κατοχή η Λαμία με παίκτη παραπάνω, αλλά δεν απειλούσε

Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο και για αυτό μάλιστα πέρασαν τον Τσιλούλη στα άκρα, ώστε να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του στην «κόντρα». Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους πήραν μέτρα, πλαγιοκοπούσαν, αλλά πλην 2 «κολλητών» σουτ των Μπεχαράνο, Αραμπούλι στο 61' που «εξουδετέρωσε» ο Κότσαρης δεν παρουσιάζονταν απειλητικοί. Ο Ρόνγκε, κυρίως, «καθάριζε» τα... πάντα (παράλληλες, σέντρες κτλ). Μέχρι που φτάσαμε στο 69', όπου και άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες καθώς αποβλήθηκε ο Ντεντάκης με απευθείας κόκκινη για φάουλ στον Ρόμανιτς (αρχικά είδε κίτρινη αλλά ο ρέφερι Κουτσιαύτης ενημερώθηκε να δει τη φάση στο VAR και άλλαξε απόφαση μετά από μόλις 1 ριπλέι).

Αμέσως η Λαμία «γύρισε» σε 4-4-2 σε ρόμβο (Βέλιος, Τσούκαλος φορ, Μανούσος, Ρόμανιτς άκρα, Τιρόνε 10άρι), ενώ ο Απόλλων έβαλε τον Παπαγεωργίου δεξιό μπακ και πήγε σε 4-4-1. Η εικόνα όμως δεν διαφοροποιήθηκε, ενώ υπήρχαν και αρκετές διακοπές. Οι γηπεδούχοι είχαν κατοχή, γέμιζαν, κέρδιζαν στατικές μπάλες, ωστόσο δεν απειλούσαν ουσιαστικά. Μάλιστα η πρώτη τους «καθαρή» φάση με παίκτη παραπάνω ήταν στο 83' και σε κεφαλιά του Μανούσου που πέρασε λίγο άουτ.

Μείωσαν οι γηπεδούχοι αλλά ήταν... αργά...

Αυτό «θορύβησε» τον Φέστα που έβαλε τρίτο στόπερ (Ράιλι) και «γύρισε» τη διάταξη σε 5-3-1, αλλά το ματς πήρε «φωτιά» στο 90' όταν και καταλογίστηκε πέναλτι για τους γηπεδούχους για σπρώξιμο του Ρόνγκε στον Μανούσο. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε στο 90'+2' και αυτόματα είχαμε... άλλο παιχνίδι. Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι ήταν όλοι «μέσα» στα καρέ του Κότσαρη, σε μία στατική μπάλα ανέβηκε και ο Γκαραβέλης αλλά δεν βρήκαν γκολ-ισοφάρισης και το 1-2 δεν άλλαξε.


MVP: Ο Ιωαννίδης. Εκανε το 0-1, «έφτιαξε» το 0-2, στο πρώτο μισό «κυριάρχησε» στα καρέ της Λαμίας και ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου.

Στο ύψος του: Οι Μαρτίνες, Παμλίδης, Ντεντάκης ήταν πάρα πολύ δραστήριοι, ενώ ξεχώρισε και ο Ρόνγκε.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μπανγκουρά. Επαιξε στο πρώτο ημίχρονο και δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός για τα καρέ του Απόλλωνα. Παράλληλα δεν έδωσε και ανασταλτικές βοήθειες στα μπακ του (έπαιξε και στις 2 πλευρές, κυρίως όμως αριστερά) και κυρίως ο Ντεντάκης όταν εκείνος ήταν αριστερά, ανέβαινε πάρα πολύ συχνά.

Το «στραγάλι»: Ο ρέφερι Κουτσιαύτης έδωσε μετά από ενημέρωση του VAR την κόκκινη στον Ντεντάκη, ενώ τόσο εκείνος όσο και το VAR «συμφώνησαν» για το πέναλτι υπέρ της Λαμίας.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Απόλλων έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και κέρδισε δίκαια, αποτέλεσμα που τον κράτησε «ζωντανό» στη «μάχη» της παραμονής.

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο (87΄Τζανδάρης), Γκέντσογλου (71΄Βέλλιος), Μπανγκουρά (46΄Τιρόνε), Νούνιες (46΄Μανούσος), Ρόμανιτς, Αραμπούλι (62΄Τσούκαλος).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τζιανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Ντεντάκης, Βιτλής, Ντομίνγκες, Σλίβκα, Ρόγκνε, Μαρτίνες (72΄Παπαγεωργίου), Τσίμπσαχ (46΄Κάστρο), Παμλίδης (86΄Ράιλι), Γιαννιώτας (66΄Τσιλούλης), Ιωαννίδης (86΄Μπακόγκου).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα