Αρης - ΑΕΚ 2-1: Για πάρτη του Άλκη!

Αρης - ΑΕΚ 2-1: Για πάρτη του Άλκη!

bet365

Με μια γκολάρα του Σάκιτς στο 95' ο Άρης πήρε τη μεγάλη νίκη με 2-1 κόντρα στην ΑΕΚ, ένα τρίποντο αφιερωμένο στη μνήμη του δολοφονημένου Άλκη Καμπανού! Γκολάρες κι από Εντιαγέ και Αραούχο στη ματσάρα του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Έτσι έπαιξαν

Αν υπήρχε στοιχείο έκπληξης στις επιλογές των προπονητών αυτό μάλλον αφορούσε την τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής (Σιμόες, Σιμάνσκι, Σάκχοφ) που επέλεξε ο Αργύρης Γιαννίκης προφανώς για να ελέγξει το κέντρο. Στην τριάδα της επίθεσης διατήρησε τους Τσούμπερ, Γκαρσία και Αραούχο. Ο Άκης Μάντζιος επίσης απέφυγε τις αλλαγές πλην των αναγκαστικών με την επιστροφή του Λούμορ στο αρχικό σχήμα αντί του τραυματία Γκάνεα, ενώ επέλεξε να δώσει φανέλα βασικού στον Χουάν Ιτούρμπε διατηρώντας παράλληλα την τριάδα (Σάσα, Μαρίγια, Ντιαγέ) στον άξονα.

Η πίεση της ΑΕΚ και οι ευκαιρίες του Άρη

Μάλλον ριψοκίνδυνη ήταν η επιλογή της ΑΕΚ να πιέσει ψηλά στο πρώτο 20πτο του αγώνα γιατί της έδωσε μεν την μπάλα περισσότερα λεπτά αλλά δημιουργήθηκαν χώροι για τον Άρη. Έτσι για παράδειγμα προήλθε η φάση του 18ου λεπτού όπου ο Άρης βρήκε ελεύθερο σουτ με τον Μπαντού Ντιαγέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ασχέτως του ότι το τελείωμα του Σενεγαλέζου ήταν απογοητευτικό. Στο transition σημειώθηκε και η φάση του Ντάνιελ Μαντσίνι στο 6ο λεπτό όπου ο Αργεντίνος επιθετικός δεν είχε αίσθηση του χώρου ούτως ώστε να γίνει επικίνδυνος κι έτσι περιορίστηκε σε μια στραβοκλωτσιά όπου η μπάλα πέρασε παράλληλα της εστίας της ΑΕΚ. Αυτός που δεν φάνηκε καθόλου για τον Άρη στο πρώτο 45πτο – παρότι τον… βόλευε το στιλ παιχνιδιού – ήταν ο Χουάν Ιτούρμπε, παρότι ο Άκης Μάντζιος τον μετέφερε στη πλευρά του πιο επιθετικογενή Χατζισαφί.

Τα σουτ του Τσούμπερ

Η ΑΕΚ άρχισε να γίνεται πιο υποψιασμένη από το 20πτο και μετά, είχε ξεκάθαρη πρόθεση να δημιουργήσει ρήγματα στην καλά οργανωμένη άμυνα του Άρη από την πλευρά του Λιβάι Γκαρσία αλλά ο τελευταίος – με εξαίρεση μια φάση στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου – δεν ήταν ουσιαστικός στο παιχνίδι του. Γενικώς η ΑΕΚ δεν είχε παιχνίδι από τον άξονα, μοιραία εμφανίστηκε ελαχίστως δημιουργική (ο Αραούχο αναγκαζόταν να φύγει από τον.. χώρο ευθύνης του για να έχει συμμετοχή) και περιορίστηκε σε δύο σουτ του Τσούμπερ σε επίπεδο τελικών προσπαθειών. Το πρώτο έγινε εκτός περιοχής, ήταν δυνατό άλλα άστοχο και το άλλο στο 28ο λεπτό, η μπάλα πήρε ταχύτητα… χελώνας και κατέληξε στην αγκαλιά του Σιαμπάνη, αν και ο Ελβετός δεν είχε μεγάλη πίεση στην τελική προσπάθεια.

Το πέναλτι και η ομορφιά του Ντιαγέ

Στο 30ο λεπτό ο Ισπανός διαιτητής Κορδέρο Βέγκα υπέδειξε πέναλτι σε πτώση του Λούκας Σάσα εντός περιοχής από τον Τζαβέλλα, αλλά αφού τον κάλεσε ο VAR και είδε τη φάση, ακύρωσε την απόφασή του. Από το ίδιο λεπτό ο Άρης άρχισε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα, απείλησε με τον Ματίγια στο 43’ όπου ο Τσιντώτας απομάκρυνε εντυπωσιακά για να φτάσουμε στο 44’. Ο Λούμορ επιχείρησε το σουτ από πλάγια θέση και ο Μπαντού Ντιαγέ με εκπληκτικό τακουνάκι έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Τσιντώτα κάνοντας το 0-1. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ανήκε στην ΑΕΚ όπου ο Σάκχοφ προσπάθησε να απειλήσει με κεφαλιά αλλά η μπάλα πήρε πορεία παράλληλη της εστίας του Άρη.

Πρώτη κίνηση με Μάνταλο

Βάσει του χαμηλού επιπέδου δημιουργίας που είχε από τον άξονα, η χρησιμοποίηση του Πέτρου Μάνταλου μάλλον ήταν επιβεβλημένη για τον Αργύρη Γιαννίκη κι αυτό έκανε με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Η ΑΕΚ έγινε πιο επιθετική στο παιχνίδι της, προσπάθησε να κλείσει τον Άρη στην περιοχή του αλλά δεν βρήκε άλλον τρόπο έκφρασης στην επίθεση, επιμένοντας από τη δεξιά πλευρά του Λιβάι Γκαρσία. Η «Ένωση» βρήκε φάση στο 58’ μετά από ένα λάθος του Μάριου Σιαμπάνη, όχι όμως και τελική προσπάθεια. Στο ίδιο διάστημα ο Άρης δεν μπορούσε να διαχειριστεί την πίεση του αντιπάλου και κυρίως να βρει τους χώρους που αναγκαστικά του έδωσε ο αντίπαλος. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Άκης Μάντζιος ατο 62’ έριξε στο παιχνίδι τον Ματέο Γκαρσία αντί του Χουάν Ιτούρμπε ο οποίος δεν φάνηκε στο παιχνίδι.

Με τον Άρη να προσπαθεί να παγώσει τον ρυθμό του αγώνα και την ΑΕΚ να μην είναι ουσιαστική στο παιχνίδι της συμπληρώθηκαν 75 λεπτά αγώνα καθώς ο Λούμορ έκανε αρκετά καλή δουλειά πάνω στον Λιβάι Γκαρσία κλείνοντας τη μοναδική πηγή δημιουργίας του αντιπάλου.

Τα ρέστα του με Ανσαριφάρντ

Ο Αργύρης Γιαννίκης άλλαξε τα πάντα στο 76’ καθώς άλλαξε τη διάταξή του με την είσοδο στον αγώνα του Καρίμ Ανσριφάρντ και τριάδα στην άμυνα καθώς αντικατέστησε τον Ρότα με τον Λε Ταλέκ. Η ΑΕΚ απείλησε στο 80’ με τον Τσούμπερ αλλά η μπάλα κόντρα στον Σούντγκρεν στο σουτ του Ελβετού για να ακολουθήσει η σπουδαία χαμένη ευκαιρία με τον Ντιαγέ στο 82’ όπου τρεις παίκτες του Άρη βγήκαν στην κόντρα έναντι δύο της ΑΕΚ αλλά ο Τσιντώντας απέκρουσε στο σουτ του Σενεγαλέζο από το ύψος της περιοχής.

Τρομερό γκολ ο Αραούχο και 1-1

Στο 85’ ο Γιαννίκης έριξε στο παιχνίδι ό,τι επιθετικό όπλο είχε αλλά τη λύση την έδωσε ο Αραούχο μ’ ένα τρομερό ψαλιδάκι από πλάγια θέση εντός της μικρής περιοχής μετά από εκτέλεση φάουλ και στραβοκλωτσιά του Γκαρσία (1-1). Στο 89’ ο Σούντγκρεν υπέπεσε σε σοβαρό λάθος, δίνοντας την ευκαιρία στον Τσούμπερ να γίνει κάτοχος της μπάλας αλλά στην προσπάθειά του να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο και με μόλις έναν αμυντικό του Άρη (Λούμορ) κάτω από τη γραμμή του κέντρου, ο Ελβετός γλίστρησε κι έτσι χάθηκε μια σπουδαία στιγμή για την ΑΕΚ.

Σάκιτς ο λυτρωτής!

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα έληγε ισόπαλο, η άμυνα της ΑΕΚ πιάστηκε στον ύπνο, ο Εμάνουελ Σάκιτς βρέθηκε ολομόναχος από την αριστερή πλευρά μετά από πάσα του Κριστιάν Λόπεθ και με υποδειγματικό πλασέ στο 93ο λεπτό έκανε το 2-1 για την ομάδα του. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η «Ένωση» είχε μια τελευταία ευκαιρία για να μη φύγει με άδεια χέρια αλλά μια κακή εκτέλεση φάουλ λίγα μέτρα έξω από τη γραμμή της περιοχής ολοκλήρωσε το φιλμ του αγώνα.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Καμαρά (Άρης), Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Τάνκοβιτς (ΑΕΚ)

MVP: Ο Μπαντού Ντιαγέ έβαλε ένα υπέροχο γκολ ενώ στην κρίσιμη αντεπίθεση του 85ου λεπτού για την ομάδα του αλλά ο Εμάνουελ Σάκιτς ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Στο ύψος του: Ο Αραούχο πρόσφερε μια μοναδική καλλιτεχνία με το υπέροχο τέρμα που πέτυχε.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Άρης πήρε ελάχιστα πράγματα από τον Χουάν Ιτούρμπε, ενώ ο Σάκχοφ δεν ανταποκρίθηκε στον ρόλο του για την ΑΕΚ

Η «γκάφα»: Αυτή του Σιαμπάνη στο 58ο λεπτό με την άστοχη έξοδό του, ο Αραούχο τον ξεπέρασε αλλά ήταν πολύ πλάγια εκτός περιοχής και στο γύρισμά του δεν βρήκε συμπαίκτη καθώς απομάκρυνε ο Μπράμπετς.

Το «στραγάλι»: Ο Κορδέρο Βέγκα άφησε το physical παιχνίδι, έχασε κάποιες φάσεις αλλά δεν επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα. Στη φάση του πέναλτι διόρθωσε την απόφασή του μέσα από την υπόδειξη του VAR

Το «ταμείο» του Gazzetta: Τι να γράψεις για ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο 95'; Ο Άρης για πρώτη φορά φέτος βρήκε γκολ στις καθυστερήσεις αγώνα και κέρδισε με ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Εμάνουελ Σακιτς σ’ ένα παιχνίδι όπου η ΑΕΚ είχε κατοχή μπάλας αλλά οι στιγμές της ήταν μετρημένες στα δάχτυλα. Βρισκόμενη πίσω στο σκορ από το υπέροχο γκολ του Ντιαγέ, ο Γιαννίκης έριξε στο παιχνίδι ότι επιθετικό όπλο είχε, είδε τον Αραούχο να σκοράρει αλλά το κόστος των αλχημειών φάνηκαν στο γκολ του Σάκιτς.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούμορ (90+ Λόπεθ), Σάσα, Ματίγια, Ντιαγέ (83’ Σάκιτς), Ιτούρμπε (62’ Ματέο Γκαρσία), Μαντσίνι (83’ Μάνος), Καμαρά.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα (76’ Λε Ταλέκ), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (77’ Ανσαριφάρντ), Σιμόες, Σιμάνσκι (85’ Τάνκοβιτς), Σάκχοφ (46’ Μάνταλος), Τσούμπερ, Γκαρσία (90+ Βράνιες), Αραούχο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα