ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-1: Δεν (το) «Χ»άνει με τίποτα!

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-1: Δεν (το) «Χ»άνει με τίποτα!

bet365

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στη «μάχη της Τούμπας», προηγήθηκε με αυτογκόλ του Μπα, όμως το γκολ του Τικίνιο ήταν αρκετό να κρατήσει τον Ολυμπιακό αήττητο (1-1) και να διατηρήσει το +9 από τον Δικέφαλο φέρνοντας τον αγκαλιά με ένα ακόμη πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ αδίκησε τον εαυτό του. Απέναντι σ’ έναν κακό Ολυμπιακό, μόχθησε, πάλεψε, δημιούργησε φάσεις, αλλά στο τέλος έφυγε από το γήπεδο χωρίς να έχει πετύχει τον στόχο του. Οι «ασπρόμαυροι» ήταν ανταγωνιστικοί στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, είχαν όλες τις προϋποθέσεις για να πάρουν το ντέρμπι της Τούμπας και να βάλουν «φωτιά» στο πρωτάθλημα, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» με μισή φάση πέτυχαν ένα γκολ και κράτησαν με τον Τόμας Βατσλίκ το 1-1 μέχρι το τέλος.

Έτσι ξεκίνησαν το ντέρμπι

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πόνταρε και στην εμπειρία των Βιεϊρίνια, Κρέσπο και Μπίσεσβαρ τους οποίους και έδωσε φανέλα βασικού, αλλά και στο νέο αίμα (Λύρατζης, Τσιγγάρας, οι οποίοι βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα του «Δικεφάλου».
Δίπλα στον Ίνγκασον ήταν ο Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας, με τους Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ να συνθέτουν το δίδυμο στην αριστερή πλευρά των «ασπρόμαυρων». Ο Αουγκούστο είχε ξανά εντολή να κινείται μπροστά από το δίδυμο Τσιγγάρα και Κούρτιτς, με τον Άντρια Ζίβκοβιτς στο δεξιό άκρο και τον Άκπομ στην κορυφή.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε στο ξεκίνημα του ντέρμπι το 3-4-3 ως σχηματισμό, παίζοντας ξανά με τρεις πίσω και αφήνοντας τον Ελ Αραμπί εκτός της βασικής 11άδας.

Οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος και Μπα αποτελούσαν την τριάδα των κεντρικών αμυντικών μπροστά από τον Βατσλίκ. Οι Ανδρούτσος (δεξιά) και Ρέαμπτσιουκ (αριστερά) ήταν στα δύο άκρα, με τους Εμβιλά, Μάντι Καμαρά στον άξονα. Η τριάδα της επίθεσης αποτελούταν από τους Μασούρα, Αγκιμπού Καμαρά και Τικίνιο.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο ντέρμπι

Ο ΠΑΟΚ απείλησε πρώτος (2’) με το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Κούρτιτς, που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, με τους «ασπρόμαυρους» να μπαίνουν δυνατά και να αγγίζουν το 1-0 με το δεύτερο σουτ του Σλοβένου χαφ (7’) και την κεφαλιά του Ίνγκασον (8’). Και στις δύο μεγάλες στιγμές των γηπεδούχων ο Βατσλίκ ήταν εκεί και έσωσε την ομάδα του κρατώντας το μηδέν.
Ο Τσέχος γκολκίπερ δεν νικήθηκε ούτε από το μακρινό σουτ του Μπίσεσβαρ (14’), με τον Ολυμπιακό να απαντά με το σουτ του Τικίνιο (17’) που έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από το δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο 23’ ο Ζίβκοβιτς δοκίμασε τα ρεφλέξ του Βατσλίκ.
Στα πρώτα 25 λεπτά ο ΠΑΟΚ είχε, ήδη, επτά τελικές προσπάθειες προς την εστία του Ολυμπιακού, η κατοχή της μπάλας ήταν στο 70%-30%, αλλά οι «ασπρόμαυροι» πέταξαν όλες τις ευκαιρίες που δημιούργησαν απέναντι στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Και τον Βατσλίκ, φυσικά, που με τις αποκρούσεις του κρατούσε το 0-0.
«Δώρο» ο ένας, «δώρο» και ο άλλος…

Ο Τσέχος «κίπερ» νικήθηκε από το κεφάλι του συμπαίκτη του (Μπα) στο 42’ με τον ΠΑΟΚ να ανοίγει το σκορ (1-0), αλλά τον Ολυμπιακό να απαντά στην επόμενη φάση με τον Τικίνιο (44’) από το «δώρο» της «ασπρόμαυρης» άμυνας, που αντέδρασε κάκιστα στο «τσαφ» του Καμαρά και άφησε μόνο τον επιθετικό των «ερυθρόλευκων» να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου σε μια φάση και μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα από την στιγμή που μπήκαν μπροστά στο σκορ, φρόντισαν να αδικήσουν τους εαυτούς και να πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων την εκπληκτική απόδοσή τους στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους. Ίδρωσαν, μόχθησαν, δημιούργησαν μια σειρά τελικών προσπαθειών, έβαλαν πρώτοι γκολ, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση, οι αμυντικοί του ξεχάστηκαν και κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ολυμπιακός είχε μείνει όρθιος πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1.

Αλλαγές από τους πάγκους, πίεση από ΠΑΟΚ

Ο Μαρτίνς άφησε στην άκρη το 3-4-3 και με το ξεκίνημα του β’ μέρους πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Λαλά και Μπουχαλάκη, αντί των Ανδρούτσου και Μπα, ενώ ο Λουτσέσκου επέμενε στο 4-2-3-1, αφού και η αναγκαστική αλλαγή του Μπίσεσβαρ με τον Ζαμπά στα τελειώματα του πρώτου μέρους δεν άλλαξε τον σχηματισμό πάνω στο χορτάρι.

Το έργο «ΠΑΟΚ εναντίον Βατσλίκ» συνεχιζόταν με τον Τσέχο τερματοφύλακα αρνείται το γκολ με σωστές τοποθετήσεις κάτω από τα δοκάρια του σταματώντας και το γυριστό σουτ του Ζίβκοβιτς (52’) και την τύχη με το μέρος του στο σουτ του Τσιγγάρα (53’) που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο ρυθμός του ντέρμπι έπεσε και ήταν η σειρά του Λουτσέσκου να ανακατέψει την τράπουλα μπαίνοντας στην τελική ευθεία του ντέρμπι. Ο Ρουμάνος πέρασε στο ματς Μιτρίτσα και Σίντκλεϊ, αντί των Τσιγγάρα και Βιεϊρίνια, γύρισε τον Αουγκούστο πιο πίσω και τοποθέτησε τον Μιτρίτσα πίσω από τον Άκπομ. Κάτι που το βλέπαμε για πρώτη φορά.

Ο Ζαμπά είδε την προσπάθεια του να σταματάει από τον Μανωλά (74’) και ο Μασούρας το σουτ του από την σέντρα του Μ. Καμαρά να σταματάει στο δοκάρι (76’) χωρίς πάντως να απειλήσει ιδιαίτερα τον Πασχαλάκη. Και κάπου εκεί σταμάτησαν οι ευκαιρίες, οι αλλαγές από τους πάγκους δεν έφεραν το παραμικρό και φτάσαμε στο τελικό 1-1.

MVP: Θέλει και ερώτημα; Όχι! Ο Τόμας Βατσλίκ κράτησε μόνος του όρθιο τον Ολυμπιακό. Ο Τσέχος τερματοφύλακας είχε τουλάχιστον τέσσερις καθοριστικές επεμβάσεις στο ντέρμπι, την ώρα που ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης δεν χρειάστηκε να επέμβει.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: O Τσούμπα Άκπομ για ένα ακόμη παιχνίδι έβγαλε πάθος, πάλεψε μόνος απέναντι σε τρεις αμυντικούς του Ολυμπιακού, αλλά του έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μπα, όχι για το αυτογκόλ που πέτυχε, αυτά συμβαίνουν σ’ έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά για τη γενικότερη εικόνα του στο πρώτο 45λεπτο, που ανάγκασε τον Μαρτίνς να τον βγάλει από το ματς και να αλλάξει το σύστημα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς.

Η «ΓΚΑΦΑ»: Η αντίδραση της άμυνας του ΠΑΟΚ στη φάση που ο Καμαρά κάνει «τσαφ» και φτάνει στον Τικίνιο που χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε μόνος του με τον Πασχαλάκη. Μια στιγμή αδράνειας, δύο χαμένοι βαθμοί....

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Πορτογάλος Λουίς Γκοντίνιο επιβεβαίωσε τη φήμη του «καρτάκια» από το πρώτο μέρος όταν και έδειξε πέντε κίτρινες (Α. Ζίβκοβιτς, Μ. Καμαρά, Παπασταθόπουλος, Μπα, Κούρτιτς), πάντως στο δεύτερο μέρος «κιτρίνισε» μόνο τον Α. Καμαρά. Ο ΠΑΟΚ φώναξε για οφσάιντ στη φάση του 1-1, αλλά ο Τικίνιο καλυπτόταν όπως φάνηκε και στο ριπλέι. Στο 89' ο Α. Καμαρά φώναξε για χέρι - πέναλτι σε γύρισμά του, με τον Γκοντίνιο να είναι κοντά στη φάση και δείχνει «παίζεται».

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ GAZZETTA: Αν κάποιον αδικεί το τελικό 1-1 αυτός είναι ο ΠΑΟΚ που για πάνω από 50 λεπτά ήταν ανώτερος, σφυροκόπησε την εστία του Ολυμπιακού, αλλά έπεσε πάνω στο τείχος που ύψωσε ο Βατσλίκ. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν τις κακές εμφανίσεις, αλλά έφυγαν από την Τούμπα με έναν πολύτιμο βαθμό που διατηρεί την απόστασή τους από τους «ασπρόμαυρους» στους εννιά βαθμούς εκμεταλλευόμενοι τη μοναδική στιγμή αδράνεια της άμυνας του «Δικεφάλου» και το «δώρο» που τους έκαναν οι γηπεδούχοι. Κάποια άλλη σπουδαία στιγμή δεν είχαν σ’ ολόκληρο το 90λεπτο, σε αντίθεση με τους παίκτες του ΠΑΟΚ, που τελείωσαν το ντέρμπι με διψήφιο αριθμό τελικών προσπαθειών και σουτ προς την εστία.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (87’ Σάστρε), Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (67’ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (66’ Μιτρίτσα), Κούρτιτς (87’ Σβαμπ), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (40’ Ζαμπά), Άκπομ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα (46’ Μπουχαλάκης), Ανδρούτσος (46’ Λαλά), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Μασούρας (90’ Βρουσάι), Α. Καμαρά (93’ Βαλμπουενά), Τικίνιο (87’ Ελ Αραμπί).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα