Wyscout/Παναιτωλικός: Ο Λάρσον δεν είναι μόνο στόπερ (vid)

Γιώργος Ντυμένος
Wyscout/Παναιτωλικός: Ο Λάρσον δεν είναι μόνο στόπερ (vid)

bet365

Ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός που υπέγραψε στα «καναρίνια» δείχνει σε θέση να τα βοηθήσει ποικιλοτρόπως στο παιχνίδι τους και όχι μόνο ανασταλτικά.

Μία από τις «μεγαλύτερες», τηρουμένων όλων των αναλογιών, μεταγραφές της ιστορίας του ολοκλήρωσε χθες (25/1) ο Παναιτωλικός, όταν και ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιάκουμπ Ούνε Λάρσον.

Ο διεθνής Σουηδός κεντρικός αμυντικός ενδέχεται να ντεμπουτάρει στην επερχόμενη αναμέτρηση με τον Αρη (απόντος του Κορνέλιους) και αν κάποιος... παρατηρήσει πράγματα για εκείνον θα προσέξει πως δεν είναι... απλά ένας στόπερ.

Ξέχωρα από τα ηγετικά του προσόντα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μέσα στις τέσσερις γραμμές και μέσω του Wyscout «απομονώσαμε» 2-3 πολύ σημαντικά αλλά και άκρως «φωτογραφικά», για το στυλ παιχνιδιού του, στοιχεία.


*Παίζει κυρίως ως δεξιός κεντρικός αμυντικός και το 2021, σε συνολικά 28 παιχνίδια πρωταθλήματος με τη Τζουγκάρντεν, το «κοντέρ» του έγραψε 74,1% ποσοστό πετυχημένων «ανασταλτικών μονομαχιών» με την μπάλα κάτω. Δηλαδή σε 1vs1 με αντίπαλο επιθετικό κτλ. Συνολικά είχε 101 στις 135, ενώ κόντρα στην Νόρκεπινγκ σημείωσε το απόλυτο (6/6). Παράλληλα και σε πολλά άλλα ματς «φλέρταρε» μαζί του, π.χ. με την Χάκεν (6/8), τη Χάλμσταντ (6/7), τη Μάλμε (7/9) & την Ερεμπρο (8/9), δείγμα πως τον χαρακτηρίζει η σταθερότητα.


*Παρότι μάλιστα δεν είναι και τόσο πρώτο μπόι (1.81), κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι «κέρδιζε» 5 εναέριες «μονομαχίες» (σε άμυνα και επίθεση αφού προωθείται στις στατικές φάσεις) και το σχετικό του ποσοστό ήταν πάνω από 50% (σ.σ. 52%). Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως στη Σουηδία σηκώνουν πολύ την μπάλα και παίζουν με (πολύ) ψηλά κορμιά.

....

*Αυτά για το ανασταλτικό κομμάτι. Την ίδια στιγμή όμως ο Λάρσον αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά και στο δημιουργικό. Αν και στόπερ διαθέτει πολύ καλό πόδι και στην πρώην πλέον ομάδα του ήταν από τους καλύτερους στο σκέλος των μεταβιβάσεων. Οχι γιατί το ποσοστό του ήταν υψηλό και πιο συγκεκριμένα 91% (κάτι σύνηθες για κεντρικό αμυντικό αφού ως επί το πλείστων παίζουν κοντά και στα «σίγουρα»), αλλά γιατί «ψάχνει» με επιτυχία τους επιθετικούς του συμπαίκτες Πιο συγκεκριμένα σε αυτά τα 28 παιχνίδια «μέτρησε» 86/141 σωστές μακρινές μεταβιβάσεις (61%), δηλαδή έβγαζε κατά μέσο όρο πάνω από 3 σε κάθε αγώνα, χωρίς παράλληλα να κάνει κατάχρηση.

*Την ίδια στιγμή το αντίστοιχο ποσοστό του που αφορά τις πετυχημένες πάσες του στο αντίπαλο επιθετικό τρίτο ήταν 75,3% και σαν μέσος όρος βγαίνει 7 αντίστοιχες μεταβιβάσεις σε κάθε αναμέτρηση, δείγμα ότι βοηθά τα μέγιστα στο build up και την ανάπτυξη της ομάδας του. Για αυτό άλλωστε και προωθείται συχνά σε ροή αγώνα αλλά και παίρνει, λόγω ποδιών, τα χτυπήματα σε μακρινά φάουλ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα