Ένα ντέρμπι για... κολλύρια κι ένας επιθετικά κακός Ολυμπιακός!

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ένα ντέρμπι για... κολλύρια κι ένας επιθετικά κακός Ολυμπιακός!

bet365

Σίγουρα το ντέρμπι της Λεωφόρου δεν διεκδικεί δάφνες και σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι για έναν ακόμα αγώνα ο Ολυμπιακός ήταν κακός.

Ούτε πολλές αναλύσεις και ούτε... τρελά πράγματα χρειάζονται μετά από ένα τέτοιο 0-0 στη Λεωφόρο. Ένα ντέρμπι όπου χρειαζόσουν κολλύρια για να αντέξεις να το δεις όλο. Ένα ματς με μία άντε το πολύ δύο φάσεις και αυτές από την πλευρά του Παναθηναϊκού και καμία από τον Ολυμπιακό.

Ένας Ολυμπιακός που φάνηκε ότι πήγε σε αυτό το ματς έχοντας στόχο την ισοπαλία και που δεν είχε το σωστό πλάνο για να δημιουργήσει και να απειλήσει. Ή που τελικώς μπορεί να μην ήθελε να έχει δημιουργικό και επιθετικό πλάνο. Εάν ο στόχος του ήταν να μην δεχθεί γκολ ή να μην απειληθεί τόσο ναι τον πέτυχε. Όμως για μία ομάδα του βεληνεκούς του Ολυμπιακού μία τέτοια εικόνα είναι κακή και δημιουργικά αλλά και επιθετικά. Ένα παιχνίδι με 7-1 τελικές (μοναδική τελική του Ολυμπιακού το σουτ του Λόπες) και κανένα κερδισμένο κόρνερ για τον πρωταθλητή, που είχε και μηδέν τελικές στην εστία.

Ο Παναθηναϊκός ναι δημιουργικά και επιθετικά ήταν καλύτερος αλλά τρομερά απειλητικός δεν υπήρξε. Όχι πως αλλάζει βέβαια κάτι αυτό σε σχέση με το αγωνιστικό πρόσωπο των Πειραιωτών. Συνολικά πάντως είδαμε ένα από τα χειρότερα ντέρμπι ever.

Ένα κάκιστο α' μέρος για ντέρμπι

Στο πρώτο 45λεπτο η εικόνα του ματς ήταν από κακή έως... άθλια για το πιο μεγάλο ελληνικό ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός ήταν πιο κινητικός και έβγαλε μία με δύο φάσεις και ο Ολυμπιακός δεν είχε καθόλου καλή εικόνα έχοντας ζητήματα με την κυκλοφορία της μπάλας αλλά και το πως να την κρατήσει σωστά.

Ο Μαρτίνς διάλεξε το 3-4-3 που είχε να το παίξει με τον Ολυμπιακό από το 1-1 με τη Λουντογκόρετς για μία πιο... safe προσέγγιση. Για να... φορτώσει ανάλογα την άμυνά του και από εκεί και πέρα πρεσάροντας τον Παναθηναϊκό να βρει το λάθος και να σκοράρει πρώτη η ομάδα του. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη στο α' μέρος που ο πειραϊκός σύλλογος σίγουρα θα ήθελε να ξεχάσει.

Η αλλαγή του Ελ Αραμπί ήρθε νωρίς, σχεδόν καμία αλλαγή δεν βοήθησε

Ο Πορτογάλος τεχνικός φρόντισε να αλλάξει γρήγορα κατά κάποιον τρόπο τον σχηματισμό με τον οποίο ξεκίνησε. Ο Ελ Αραμπί πήρε τη θέση του εξτρέμ Λόπες και έτσι διαφοροποιήθηκε και ο προσανατολισμός των Πειραιωτών.

Και αυτό διότι ο έμπειρος στράικερ έχει άλλα χαρακτηριστικά από τον Λόπες ως παίκτης. Πριν το 60' ο Μαρτίνς είχε βάλει και τον Βαλμπουενά στον αγώνα αντί του Μασούρα. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός για ένα σημαντικό διάστημα εξακολούθησε να είναι κακός δημιουργικά και επιθετικά και αυτό το κράτησε μέχρι και το τέλος. Ουσιαστικά καμία αλλαγή των Πειραιωτών δεν τους βοήθησε. Ούτε ο Καρμπόβνικ που μπήκε αντί του Λαλά, ούτε ο Βρουσάι που αντικατέστησε τον Τικίνιο. Και όταν ένα παιχνίδι δεν σου βγαίνει σε επίπεδο 11άδας και δεν σου βγαίνουν και οι αλλαγές τότε τα πράγματα γίνονται δύσκολα.

Η τριάδα στην άμυνα και η απουσία του Μπουχαλάκη

Ο Ολυμπιακός έπαιξε για πρώτη φορά φέτος με τριάδα στην άμυνα μετά το 1-1 με τη Λουντογκόρετς. Ένα σχήμα που έως ένα σημείο έχει δείξει πως δεν του... πάει. Και δεν του πάει στο πως δημιουργεί και επιτίθεται. Απόντος του Μπουχαλάκη οι Εμβιλά και Μαντί Καμαρά είχαν παραπάνω δουλειά στο δημιουργικό σκέλος, ωστόσο η εικόνα δεν ήταν η ανάλογη.

Ο ίδιος ο Μαρτίνς από την πλευρά του πάντως παραδέχθηκε πως ο Ολυμπιακός δεν είναι καλά, πως περνάει μία περίοδο αγωνιστικής κρίσης και ότι πρέπει να βγει από αυτήν. Σίγουρα εκείνος και οι παίκτες του ξέρουν πιο καλά το τι πρέπει να κάνουν για τη συνέχεια αλλά αυτή η εικόνα είναι σίγουρα κακή και δεν είναι εικόνα αντάξια Ολυμπιακού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.