ΠΑΟΚ - ΟΦΗ: Η φάση που άναψε... φωτιές και η «κόντρα» με τον Κλάτενμπεργκ! (vids)

Δημήτρης Σαμόλης
ΠΑΟΚ - ΟΦΗ: Η φάση που άναψε... φωτιές και η «κόντρα» με τον Κλάτενμπεργκ! (vids)

bet365

Με αφορμή τη φάση στο παιχνίδι ΠΑΟΚ - ΟΦΗ που άναψε «φωτιές», το Gazzetta υπενθυμίζει τί συνέβη εφέτος σε δύο αντίστοιχες περιπτώσεις και καταγράφει την ανάλυση του Μαρκ Κλάτενμπεργκ που έρχεται σε «κόντρα» με τον Βασίλη Φωτιά.

Στο 51' του αγώνα ΠΑΟΚ - ΟΦΗ (νίκη των γηπεδούχων με 3-0), οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα με τον Τσιλιανίδη για το 0-1. Ο VAR, ωστόσο, Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας) κάλεσε τον διαιτητή Βασίλη Φωτιά (Πέλλα) στο μόνιτορ για να τσεκάρει τη φάση που προηγήθηκε. Τι είχε προηγηθεί; Ο Ζίβκοβιτς έκανε γύρισμα από δεξιά και η μπάλα βρήκε πρώτα στο πόδι του Βούρου και ακολούθως στο χέρι του. Το 0-1 για τον ΟΦΗ δεν μέτρησε, καθώς ο Φωτιάς καταλόγισε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Κούρτιτς στο 55', γράφοντας το 1-0 για τον Δικέφαλο.

Οι άνθρωποι του ΟΦΗ εξέφρασαν τα παράπονά τους για τη διαιτησία του Φωτιά. Τόσο ο Νιόπλιας όσο και ο Βούρος διαφώνησαν ανοικτά με την απόφαση του ρέφερι από την Πέλλα να καταλογίσει πέναλτι, καθώς η μπάλα πράγματι χτυπά στο χέρι του αμυντικού των φιλοξενούμενων, αφού όμως πρώτα έχει πάει στο πόδι του.

Πάμε να δούμε δύο αντίστοιχες φάσεις που συνέβησαν εφέτος σε αγώνες της Super League Interwetten και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Στην πρεμιέρα, στο παιχνίδι ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα, ο Μιτρίτσα έκανε γύρισμα από αριστερά, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Κάργα και ακολούθως στο χέρι του. Διαιτητής ήταν ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) και VAR ο Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Γρεβενών). Πέναλτι δεν καταλογίστηκε, απόφαση στην οποία συμφώνησε και ο αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος ανέφερε στην ανάλυσή του: «Καθώς η μπάλα παίζεται εντός περιοχής του πέναλτι, ένας αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα παίζει τη μπάλα με το πόδι του, η οποία στη συνέχεια χτυπά στο στήθος και το χέρι του. Σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού, η ενέργεια του αμυντικού θεωρείται κανονική και όχι ενέργεια απόκρουσης με το χέρι, επομένως δεν μπορεί να επιβληθεί πέναλτι. Η φάση ελέγχθηκε από τον VAR, ο οποίος συμφώνησε με την αρχική απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ/ΕΠΟ συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή, η οποία είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους κανόνες του παιχνιδιού».

Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, ο Ατρόμητος υποδέχτηκε τον Άρη. Στο 47' ο Δεληζήσης έκανε κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στον μηρό του Παπαδόπουλου και ακολούθως στο χέρι του. Διαιτητής ήταν ο Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών) και στο VAR, όπως στην Τούμπα το βράδυ του Σαββάτου (15/1), ο Φωτιάς. Ενώ ο Περράκης δεν έχει καταλογίσει αρχικά πέναλτι, ο Φωτιάς τον καλεί στο μόνιτορ, θεωρώντας πως υπάρχει παράβαση του αμυντικού του Ατρόμητου. Ο Περράκης του λέει πως η μπάλα έχει βρει πρώτα στο πόδι, ενώ ο Φωτιάς κάνει λόγο για αφύσικη θέση του χεριού του Παπαδόπουλου. Τελικά ο Περράκης δεν καταλόγισε πέναλτι, απόφαση με την οποία συμφώνησε ο Κλάτενμπεργκ, ο οποίος ανέφερε στην ανάλυσή του: «Ο διαιτητής έδειξε συνέχεια του παιχνιδιού, αφού η μπάλα χτύπησε στο χέρι του αμυντικού στην περιοχή του πέναλτι. Το VAR εξέτασε το περιστατικό και συνέστησε επανεξέταση της φάσης. Ο διαιτητής εξέτασε το περιστατικό και αποφάσισε ότι η αρχική του απόφαση ήταν σωστή. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό δεν είναι πέναλτι, καθώς ο αμυντικός παίζει σκόπιμα τη μπάλα, με τη μπάλα να χτυπά το πόδι του πριν χτυπήσει στο χέρι του. Η ΚΕΔ συμφωνεί επίσης ότι η φάση δεν θα έπρεπε να είχε δοθεί για επανεξέταση από το VAR, καθώς η αρχική απόφαση του διαιτητή δεν ήταν ένα σαφές και προφανές λάθος».

Με άλλα λόγια, ο Φωτιάς για δεύτερη φορά θεωρεί πως αντίστοιχη φάση είναι πέναλτι, σε αντίθεση με όσα έχει ξεκαθαρίσει ο αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα