Είναι θετικό που ο Ολυμπιακός πηγαίνει «μαζεμένος» στο ντέρμπι

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Είναι θετικό που ο Ολυμπιακός πηγαίνει «μαζεμένος» στο ντέρμπι

bet365

Ο Ολυμπιακός των αρκετών προβλημάτων το τελευταίο διάστημα έχει επιλέξει να προσεγγίσει το επερχόμενο ντέρμπι με συγκεκριμένο προφίλ. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Συνήθως πριν από το ντέρμπι ο καθένας προσπαθεί να καταλάβει το τι κλίμα υπάρχει σε μία ομάδα και πως πηγαίνει στο ματς. Με τι διάθεση και νοοτροπία. Ο Ολυμπιακός που το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρήθηκε και με τραυματισμούς αλλά και με κρούσματα Covid-19 έχει διαλέξει λοιπόν ένα low profile, ένα χαμηλό δηλαδή προφίλ για το παιχνίδι.

Πηγαίνει λοιπόν «μαζεμένος» σε αυτό το ντέρμπι (και ευτυχώς που πηγαίνει έτσι) αλλά παράλληλα και σίγουρος για τον εαυτό του. Σίγουρος πως εφόσον πιάσει την επιθυμητή απόδοση θα μπορέσει να πάρει το διπλό στη Λεωφόρο και παρά το γεγονός ότι δεν έπαιξε το παιχνίδι του με τον Αστέρα και ο Παναθηναϊκός έχει ένα παραπάνω ματς στα πόδια του (το ίδιο διάστημα με τον Βόλο).

Αυτή τη φορά προερχόμενος από τη γκέλα με τον Απόλλωνα, την πιο μεγάλη φετινή του αποτυχία στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν έχει άλλα περιθώρια. Χρειάζεται ένα ηχηρό restart και οι παίκτες των Ερυθρόλευκων μετά το... καμπανάκι και την... κατσάδα του Πέδρο Μαρτίνς και την επίσκεψη του Μαρινάκη στον Ρέντη έχουν αντιληφθεί το τι πρέπει να κάνουν. Εξάλλου όταν πρόκειται για ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το κίνητρο είναι πάντα διαφορετικό στον Πειραιά και το πρεστίζ μεγάλο. Και οι ποδοσφαιριστές ξέρουν πολύ καλά και το τι περιμένει και ο κόσμος του Ολυμπιακού σε τέτοια ματς.

Τα δύο σχήματα που σκέφτεται ο Μαρτίνς απέναντι σε ένα πάνοπλο Παναθηναϊκό και ο Βαλμπουενά

Ο Πορτογάλος τεχνικός από τη μεριά του ξέρει πολύ καλά πως ο Παναθηναϊκός και προβλήματα δεν έχει και μεγάλη διάθεση και ψυχολογία έχει για να πάρει το παιχνίδι. Οπότε έχει μεγάλη αξία το πως θα παραταχθεί στη Λεωφόρο. Το τι σχηματισμό θα επιλέξει.

Ουσιαστικά ο Μαρτίνς αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε δύο σχήματα. Το ένα είναι το 4-2-3-1 με δεκάρι τον Βαλμπουενά ή μία εκ των άλλων επιλογών και το άλλο το 3-4-3 με τριάδα στόπερ τους Μανωλά, Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Ουσεϊνού Μπα.

Το κλειδί σε αυτήν την περίπτωση θα έχει να κάνει με τον παίκτη που θα αναλάβει ρόλο δημιουργού πίσω από τον Ελ Αραμπί. Δεν είναι μόνο το κέντρο που θα έχει σημαίνοντα ρόλο. Θα είναι και το ποιος θα φτιάχνει παιχνίδι για τον Ολυμπιακό και το πως θα επιλέξει να το κάνει αυτό ο πρωταθλητής Ελλάδας. Εάν αυτός είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά ο Γάλλος έχει την εμπειρία, την ποιότητα και τη δημιουργία στο... αίμα του και είναι παίκτης που έχει κρίνει ντέρμπι. Όπως επίσης σημαντική παράμετρος για τον Ολυμπιακό είναι να βγουν ξανά μπροστά οι προσωπικότητες που έχει στο ρόστερ του.

Ο Μπουχαλάκης είναι απώλεια για τον Ολυμπιακό, ότι και εάν πιστεύουν ορισμένοι

Ο Κρητικός χαφ μπορεί αρκετές φορές να βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής (αδίκως κατ' εμέ αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία) πλην όμως συνιστά σημαντική απώλεια για τον Ολυμπιακό. Ο Μπουχαλάκης είναι ένας παίκτης που ξέρει καλά όλους τους συμπαίκτες του, που βλέπει γήπεδο, που παίζει κάθετα και που μπορεί να δημιουργήσει αρκετές προϋποθέσεις για γκολ.

Είναι τόσο σημαντική η απουσία του που ανάγκασε τον Μαρτίνς να αφήσει το 4-3-3 και να δει άλλα σχήματα. Ακόμα και το 3-4-3.

Με τον Μπουχαλάκη παρόντα - έναν παίκτη που σε επίπεδο Ελλήνων παικτών πιθανώς είναι ο κορυφαίος στη θέση του - ο Ολυμπιακός θα ξεκινούσε το ντέρμπι με Εμβιλά, Μαντί Καμαρά και τον Κρητικό μέσο. Τώρα η... τράπουλα ανακατεύεται αλλιώς για το αρχικό αγωνιστικό σχέδιο του Ολυμπιακού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.