Ολυμπιακός: Πέντε ψαγμένες μεταγραφές από τη Γαλλία που του βγήκαν

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Πέντε ψαγμένες μεταγραφές από τη Γαλλία που του βγήκαν

bet365

Με αφορμή την απόκτηση του Φατινγκά από την Παρί Σεν Ζερμέν το Gazzetta παραθέτει πέντε κινήσεις - αποτελέσματα scouting από τη Γαλλία που απέδωσαν στον Ολυμπιακό.

Παπέ Αμπού Σισέ

Παπέ Αμπού Σισέ

Ουσεϊνού Μπα

Ουσεϊνού Μπα

Αγκιμπού Καμαρά

Αγκιμπού Καμαρά

Μαντί Καμαρά

Μαντί Καμαρά

Αρτούρ Μαζουακού

Αρτούρ Μαζουακού

Μία παλιά... καραβάνα πλέον στον Ολυμπιακό. Αποκτήθηκε το 2017 από την Αξαζιό και στους Πειραιώτες έχει 119 ματς με 15 γκολ. Δόθηκε πέρυσι για ένα εξάμηνο δανεικός στη Σεντ Ετιέν και γύρισε καλύτερος από ποτέ. Το κόστος της μεταγραφής του δεν ξεπερνούσε τις 500.000 ευρώ, κάτι που ίσχυσε και για τον Μαντί Καμαρά και για τον Μπα. Ο Παπέ Σισέ έφτασε δε να αξιολογείται σε επίπεδα 10 και πλέον εκατ. ευρώ.

Ο κολλητός και... αδερφός του Παπέ Σισέ, όπως έχει πει και ο ίδιος μπορεί να μην είναι το ίδιο πετυχημένη επιλογή όπως των Σισέ και Μαντί Καμαρά, πλην όμως έχει προσφέρει αισθητά. Ο Ολυμπιακός τον είχε κλείσει το 2019 από τη Γκαζελέκ Αζαξιό και στους Ερυθρόλευκους έχει 75 αγώνες με 1 γκολ.

Το λάθος της Λιλ ήταν η μεγάλη ευκαιρία που αξιοποίησε ο Ολυμπιακός για να κλείσει τον Αγκιμπού Καμαρά. Πιθανώς την πιο πετυχημένη φετινή μεταγραφή του συλλόγου με 25 συμμετοχές, 5 γκολ και 4 ασίστ. Και ένας παίκτης ικανός να παίξει τόσο στο κέντρο όσο και στην επίθεση.

Ο Παπ ή Παπέ Αμπού Σισέ ήταν εκείνος που πρωτοέκλεισε και ανακοινώθηκε στην ομάδα το 2017 από τους Μαντί Καμαρά και Μπα. Ο Καμαρά είχε κλείσει στον Ολυμπιακό το 2018 και ο Ουσεϊνού Μπα το 2019. Ένας ανά χρονιά δηλαδή. Ο Μαντί Καμαρά είναι ένα ακόμα πρώην παιδί της Αζαξιό που στον Ολυμπιακό έφτασε στο σημείο να κάνει τρομερές χρονιές και να τσεκάρουν τοπ ομάδες. Έχει 159 αγώνες με 19 γκολ και 12 ασίστ στον Ολυμπιακό και είχε φτάσει να κοστολογείται με ποσά 20+ εκατ. ευρώ.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Γαλλοαφρικανό Μαζουακού από τη Βαλενσιέν το 2014 και το 2016 τον πούλησε στη Γουέστ Χαμ για να πάρει ένα ποσό κοντά στα 10 εκατ. ευρώ. Καθόλου άσχημα για έναν παίκτη που κόστισε λίγα χρήματα για τους Πειραιώτες και τους βοήθησε και αγωνιστικά. Ο αριστερός μπακ (και ενίοτε χαφ) Αρτούρ Μαζουακού των 124 αγώνων με τη Γουέστ Χαμ στον Ολυμπιακό είχε 74 ματς με 2 γκολ και 7 ασίστ.