Λάμπρου, το πιο λαμπρό αστέρι

Λάμπρου, το πιο λαμπρό αστέρι

Δημήτρης Σαμόλης Δημήτρης Σαμόλης
Λάμπρου, το πιο λαμπρό αστέρι

bet365

Ο Λάζαρος Λάμπρου ξαναβρήκε στον ΟΦΗ τη χαρά του ποδοσφαίρου, απολαμβάνει την υποστήριξη και την ελευθερία που του δίνει στα παιχνίδια ο Νιόπλιας και αποτελεί το πιο λαμπρό αστέρι του ρόστερ.

Ο ποδοσφαιριστής του εφετινού ΟΦΗ που μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρία πιο εύκολα από κάθε άλλον είναι ο Λάζαρος Λάμπρου. Σε μια σεζόν κατά την οποία η ομάδα του Ηρακλείου μετρά μόνο τρεις ήττες σε 17 παιχνίδια, έπιασε τετράδα και οι στράικέρ της δεν έχουν βάλει ούτε ένα γκολ, υπάρχει μια καταπληκτική μεσοεπιθετική γραμμή με αστέρι τον Λάμπρου να κάνει τη διαφορά και να οδηγεί το σύνολο του Νίκου Νιόπλια σε αυτήν την πορεία που σε τίποτα δεν θυμίζει την περσινή. Μετά από πολύ καιρό ο 24χρονος εξτρέμ δείχνει να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο σε μια ομάδα που του έχει ταιριάξει από την πρώτη στιγμή.

Το περσινό του εξάμηνο πέρασμα από την Τβέντε ήταν ανεπιτυχές: Οκτώ ματς, 250 λεπτά συμμετοχής και μέχρι εκεί. Ο δανεισμός διεκόπη, επέστρεψε στον ΠΑΟΚ αλλά κι εκεί η συγκομιδή ήταν φτωχή: 12 παιχνίδια, 322 λεπτά συμμετοχής, μία ασίστ. Τη σεζόν 2019-2020 που έμεινε στο ρόστερ του Δικεφάλου έκανε 15 ματς με 626 λεπτά συμμετοχής, με απολογισμό τρία γκολ και μία ασίστ. Η κορυφαία του σεζόν έγινε στην Ολλανδία το 2018-2019, όταν ως δανεικός στη Φορτούνα Σιτάρντ σημείωσε οκτώ γκολ, είχε δέκα ασίστ σε 27 παιχνίδια. Τότε ήταν και η τελευταία φορά που ο Λάμπρου θεωρήθηκε σημαντικός σε μια ομάδα. Τη διετία που προηγήθηκε δεν προλάβαινε να... ιδρώσει τη φανέλα και δεν κατάφερνε να βγάλει στο γήπεδο την ποιότητα που τον διακρίνει ως ποδοσφαιριστής. Στον ΟΦΗ έχει ξαναβρεί τη χαρά του ποδοσφαίρου, έχει τεράστια υποστήριξη από τον προπονητή του και ο ίδιος διαθέτει αυτοπεποίθηση που τον οδηγεί σε εμφανίσεις όπως αυτή εναντίον του Απόλλωνα.

Σε ένα ματς «έσβησε» όλη τη σεζόν των Φαν Ντάινεν - Καστάνιος

Ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκε σε θέση φορ με τον ΟΦΗ. Δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο αν οι επιθετικοί που έχουν οι Κρητικοί δεν παρουσίαζαν τέτοια εικόνα. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Ο Μάικ Φαν Ντάινεν, τον οποίο κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει για αδιαφορία, δεν έχει βάλει, δεν έχει δώσει ασίστ και σε 15 παιχνίδια έχει κάνει συνολικά οκτώ σουτ. Μόνο σε ένα από τα 15 ματς είχε περισσότερο από ένα σουτ, δύο κόντρα στον ΠΑΣ. Ο Λουκ Καστάνιος από την πλευρά του έχει αγωνιστεί σε 12 ματς. Κανένα γκολ, καμία ασίστ, όλα κι όλα πέντε σουτ, ένα εντός στόχου. Έχουμε και τον Λάμπρου ο οποίος χρειάστηκε ένα παιχνίδι για να «σβήσει» ό,τι έχουν κάνει οι άλλοι δύο σε όλη την εφετινή σεζόν. Έβαλε δύο γκολ, απείλησε με σουτ στο 15', στο 39', στο 48' και στο 70', αλλά και με κεφαλιά στο 74'.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτά. Στο 23' παραλίγο να καταγράψει ασίστ στην ευκαιρία του Τοράλ. Το ίδιο πήγε να συμβεί στο 47'. Στο 50' ο ΟΦΗ ξεδιπλώθηκε εντυπωσιακά στην αντεπίθεση μ' αυτόν, ώσπου αστόχησε ο Τσιλιανίδης. Κορυφαία εμφάνιση από τον Λάμπρου, ο οποίος κινούνταν αριστερά, δεξιά, εντός κι εκτός περιοχής, μοίραζε, εκτελούσε. Η κίνηση του Νιόπλια αποδείχθηκε... μαεστρική. Έστω κι αν υποχρεώθηκε να φτάσει σε μια τέτοια επιλογή, η απόφασή του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.

Έχει παίξει φορ και στο παρελθόν

Αυτή πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε φορ ο Λάμπρου. Δύο φορές είχε αγωνιστεί στην κορυφή ως παίκτης της Φορτούνα Σιτάρντ το 2018-2019 (η μία στην έδρα του Άγιαξ) και άλλες δύο με τον Ηρακλή στη Super League, το 2016-2017. Σ' αυτές τις προηγούμενες τέσσερις φορές, μία ασίστ είχε κατορθώσει να καταγράψει στο ενεργητικό του, με την ολλανδική ομάδα. Ως φορ έπαιξε το 2014 με την Εθνική U17 και το 2015 με την U19. Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι ο ΟΦΗ, που αναζητά επιθετικό, δεν βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με κάποια περίπτωση. Ανεξάρτητα από το αν πάρει ή όχι παίκτη ο ΟΦΗ στη γραμμή κρούσης, η παρουσία του Λάμπρου στη Ριζούπολη προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα μέσα στο γενικό πρόβλημα της ομάδας στην επίθεση.

Ο Λάμπρου πήγε στον ΟΦΗ για ένα χρόνο με τη μορφή δανεισμού. Το συμβόλαιό του στον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται το 2023. Θα ήταν σπουδαία κίνηση εκ μέρους της ηρακλειώτικης ΠΑΕ να μπορούσε να τον κρατήσει, να τον κάνει δικό της, αλλά υπάρχουν στη μέση πολλά... αλλά. Η επιθυμία του ίδιου του παίκτη και φυσικά ο ΠΑΟΚ, ο οποίος η αλήθεια είναι δεν τον πίστεψε ποτέ. Στο συμβόλαιο που υπέγραψε με τον ΟΦΗ υπάρχει οψιόν αγοράς, αλλά είναι τέτοιο το ποσό, που επί της ουσίας είναι απαγορευτικό για την αγορά του.

Το τρένο που ξαναμπαίνει στις ράγες

Από τη στιγμή που χρησιμοποίησε σε θέση φορ τον Λάμπρου ο Νιόπλιας, του δόθηκε η δυνατότητα να χρησιμοποιήσει έναν επιπλέον εξτρέμ στο αρχικό σχήμα. Έτσι είδαμε τον Νέιρα, τον Τοράλ και τον Τσιλιανίδη στην τριάδα πίσω από τη γραμμή κρούσης. Και οι τρεις έκαναν πολύ καλό παιχνίδι. Ειδικά ο Τοράλ έφτασε τουλάχιστον δύο στιγμές μια ανάσα από το γκολ. Ένα από τα μεγάλα κέρδη είναι σαφέστατα η επιστροφή του Τσιλιανίδη, ο οποίος έχει φτάσει πια στο σημείο να μπαίνει και στην ενδεκάδα (το ίδιο είχε γίνει και στο 1-1 με τον ΠΑΣ). Είναι βέβαιο πως όσο παραμένει υγιής και παίρνει παιχνίδια στα πόδια του, θα μπορέσει να ξαναβρεί τον παλιό του καλό εαυτό, μακριά από τα πολλά εμπόδια που έχει συναντήσει στην καριέρα του. Κόντρα στον Απόλλωνα έπαιξε για 65 λεπτά, διάστημα κατά το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να έχει σκοράρει.

Γκαγιέγος, από τα κορυφαία χαφ του πρωταθλήματος

Ο Φελίπε Γκαγιέγος είχε ζητήσει από τη διοίκηση του ΟΦΗ να αποχωρήσει για οικογενειακούς λόγους, δεν προέκυψε συμφωνία με το κλαμπ από τη Χιλή που προσπάθησε να τον αγοράσει και ως εκ τούτου ο Χιλιανός παραμένει. Δεν ξέρω αν αλλάξουν τα δεδομένα μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, αλλά θα ήταν πραγματικά σημαντικό για τον ΟΦΗ να τον κρατήσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αν δεν υπήρχε ο Λάμπρου, αυτός θα κέρδιζε τον τίτλο του MVP στη Ριζούπολη. Δημιούργησε τη φάση από την οποία προήλθε το -χαμένο- πέναλτι, είχε την ασίστ στο 0-1, ήταν αυτός που έγραψε το 0-3 με φοβερό φάουλ.

Δύο γκολ και δύο ασίστ σε 15 παιχνίδια για τον Νοτιοαμερικανό, ο οποίος είναι από τους κορυφαίους αμυντικούς χαφ του πρωταθλήματος. Ο 30χρονος δεν είναι μόνο εξαιρετικός μέσος, είναι και άψογος επαγγελματίας, ο οποίος το δύσκολο διάστημα που πέρασε, κατά το οποίο ήταν... φευγάτος, σε καμία στιγμή δεν προκάλεσε προβλήματα με τη συμπεριφορά του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Σαμόλης
Δημήτρης Σαμόλης