ΑΕΚ: Έφτασαν τα δύσκολα, ίσως και οι ευκαιρίες!

ΑΕΚ: Έφτασαν τα δύσκολα, ίσως και οι ευκαιρίες!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Έφτασαν τα δύσκολα, ίσως και οι ευκαιρίες!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στο πρόγραμμα της Α.Ε.Κ. για τη συνέχεια του πρωταθλήματος (και Κυπέλλου) που είναι αντικειμενικά δύσκολο αλλά ελέω Ολυμπιακού μπορεί να φέρει υποχρέωση ανταπόκρισης και έχει υστερόγραφα...

Η αναβολή, απόλυτα δικαιολογημένη για να μη παρεξηγηθώ από κανέναν οπαδό του ΠΑΟΚ, της προηγούμενης αγωνιστικής έχει κάνει κακό για την ΑΕΚ, αν εξαιρέσουμε τις επιστροφές και μόνο, κάτι που ισχύει και για τον αντίπαλο. Το σημείωνα και προ ημερών όταν έγινε γνωστό ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η αναμέτρηση μεταξύ των δυο ομάδων στο ΟΑΚΑ λόγω κρουσμάτων στο club από την Θεσσαλονίκη... Γεγονός θαρρώ απόλυτα λογικό αν ρίξουμε μια ματιά στη συνέχεια της σεζόν και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Είμαστε ήδη στον δύσκολο Ιανουάριο σε επίπεδο αγωνιστικών υποχρεώσεων και ήδη προέκυψε στο ενδιάμεσο... βατού αγώνα (όπως χαρακτηρίζεται αυτός πριν την έναρξή του με τον Παναιτωλικό) η ανάγκη να μεταφερθεί ένα από τα πλέον δύσκολα παιχνίδια -βάση δυναμικής του αντιπάλου όπως είναι ο ΠΑΟΚ και ανταγωνισμού- λογικά πριν το ντέρμπι με Ολυμπιακό. Οι διαθέσιμες ημερομηνίες είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν να γίνει νωρίτερα και ίσως μπορεί να μετατεθεί πολύ αργότερα στην καλύτερη -για το πρόγραμμα της ΑΕΚ- περίπτωση!

Το θετικό για τον Αργύρη Γιαννίκη είναι -επαναλαμβάνω- ότι έχει πλέον τη δυνατότητα να εργάζεται με όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του. Υπάρχει βέβαια ο Αραούχο που αναμένεται να μπει στις επόμενες μέρες αφού έως τώρα έκανε ατομικό πρόγραμμα, ωστόσο, είναι πλέον τυπικό ζήτημα η επιστροφή του σε φουλ ρυθμό προπονήσεων. Οι ποδοσφαιριστές που ταλαιπωρήθηκαν από covid 19 είναι πλέον στο 100% και αυτό λύνει σίγουρα τα χέρια του Έλληνα τεχνικού ενόψει της δύσκολης συνέχειας και των σερί -σημαντικών- υποχρεώσεων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Όλα αυτά βέβαια εφόσον όλα συνεχίσουν να εξελίσσονται ομαλά για τους «κιτρινόμαυρους» σε επίπεδο κρουσμάτων (ή νέων μολύνσεων πιο σωστά) από την πανδημία που μας ταλαιπωρεί εδώ και καιρό, πολύ καιρό πλέον... Οι παίκτες της ΑΕΚ επανήλθαν, τα αποτελέσματα των ελέγχων που υποβλήθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο ήταν μια χαρά, οπότε το σημαντικό είναι τώρα να μην προκύψουν νέες μολύνσεις και αλλάξουν ξανά τα δεδομένα της προετοιμασίας του προπονητή και των συνεργατών του. Διότι παίζει ρόλο για κάθε τεχνικό το πώς ξεκινάει να δουλεύει και με ποιους υποχρεώνεται τελικά να παίξει!

Δύσκολο πρόγραμμα που μπορεί να φέρει ευκαιρία!

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην Τούμπα

Πάμε όμως παρακάτω γιατί υπάρχει και το ενδεχόμενο μέσα απ' όλη αυτή τη διαδικασία, τα προβλήματα που προκύπτουν και τα δεδομένα που συνέχεια αλλάζουν, να παρουσιαστεί η ευκαιρία για επιστροφή στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Αυτό βέβαια για να γίνει είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να το... πετύχει ο Ολυμπιακός μέσα από επιπλέον γκέλες ανάλογες με εκείνες στην γειτονιά μας (στην Ριζούπολη ντε) με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων.

Είναι δύσκολο το πρόγραμμα (και) για τους πρωτοπόρους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ελέω απουσιών (γνωστό ήταν απ' την αρχή της σεζόν) για το Nations Cup αλλά και της πανδημίας όπως ισχύει για όλες τις ομάδες. Αν κάτι τέτοιο συμβεί και συνεχιστούν ένα – δυο στραβά αποτελέσματα για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς τότε θα προκύψει υποχρέωση ανταπόκρισης της ΑΕΚ. Τι σημαίνει αυτό; Μα πολύ απλά ότι μέσα απ' το δύσκολο του προγράμματός της θα πρέπει να βγει κερδισμένη και να εκμεταλλευτεί (αν προκύψουν κι άλλες) στραβές του βασικού αντιπάλου της!

Υπενθυμίζω ότι δεν είναι εύκολο ελέω προγράμματος. Να τα κάνω λίγο... ταληράκια; Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά με την πανδημία και δεν επηρεάζεται η διεξαγωγή των αγώνων, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναιτωλικό την Κυριακή και τρεις μέρες μετά παίζει με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το Κύπελλο. Στις 23 του Γενάρη φιλοξενείται από τον Ατρόμητο που «καίγεται» και τρεις μέρες έπειτα πάλι -αυτή τη φορά- υποδέχεται την ομάδα του Λουτσέσκου στην ρεβάνς του Κυπέλλου. Στις 30/01 θα αντιμετωπίσει στο ΟΑΚΑ τον Βόλο και πάλι τρεις μόλις μέρες μετά πάει στο «Βικελίδης» για το παιχνίδι με τον Άρη.

Στις 6 του Φλεβάρη υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης και έπειτα (αν δεν μπει στο ενδιάμεσο αφού υπάρχει διαθέσιμη ημερομηνία το ματς με ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ) θα παίξει στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό (στις 13/02) για να ακολουθήσει το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ. Ο Φλεβάρης τελειώνει με το ντέρμπι της Αθήνας για την ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας... Αν μη τι άλλο πολύ δύσκολο πρόγραμμα (μη ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός στο Κύπελλο έχει βατό αντίπαλο αφού κληρώθηκε με Παναιτωλικό).

Δύσκολο κομμάτι και η ενίσχυση...

Παπαδημητρίου και Κονέ

Έξω από τη δυσκολία του προγράμματος και γενικά των αγωνιστικών υποχρεώσεων είναι δεδομένο, ότι τούτη την περίοδο και έως ότου ολοκληρωθεί η χειμερινή μεταγραφική περίοδος, η ΑΕΚ πρέπει να διαχειριστεί και άλλο δύσκολο κομμάτι: την ολοκλήρωση τουλάχιστον μίας προσθήκης χωρίς να 'χει σύμμαχο έως σήμερα τη τύχη, τη ταχύτητα και την οικονομική δυνατότητα! Στοιχεία που είναι απαραίτητα για να μη λαθέψεις στο θέμα της προσθήκης που 'χεις ανάγκη.

Τούτη τη περίοδο μεταγραφών οι κινήσεις που οφείλει να κάνει ένα club είναι μια έως -βαριά- δυο. Αυτό ισχύει και στην ΑΕΚ που σημαίνει ότι έγινε σωστή δουλειά το περασμένο καλοκαίρι. Κάτι που αναγνώρισε η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου (που 'χει σημασία) και τα ΜΜΕ είτε κιτρινόμαυρης απόχρωσης είτε όχι... Συνιστά πολύ πιο δύσκολη... εξίσωση η εύρεση ενός σημαντικού και αποκλειστικά ενδεκάδας ποδοσφαιριστή από έναν που πρέπει απλά να προστεθεί στο ρόστερ, ενός συμπληρωματικού. Η ΑΕΚ ψάχνει για βασικό μέσο που θα κάνει τη διαφορά και αυτό τον Γενάρη (δίχως πολλά χρήματα προς διάθεση) είναι εξαιρετικά -τουλάχιστον- δύσκολο να το πετύχεις...

Οι επαφές και οι συζητήσεις με τους καλούς στη λίστα της προεργασίας που 'χει προηγηθεί γίνεται με βάση τον δανεισμό και ένα deal για πάνω από έξι μήνες συνεργασίας (τουλάχιστον 12 αν και το επιθυμητό είναι για 18 μήνες). Προφανώς και χτυπούν και πόρτες που δεν θα ανοίξουν γιατί είναι δύσκολα τα δεδομένα υλοποίησης της περίπτωσης, αλλά πρέπει να το κάνουν και ας μην προκύψει ανταπόκριση. Διότι μια στις δέκα θα προκύψει και δεν γίνεται να μην είσαι εκεί να το τελειώσεις, άρα πρέπει τουλάχιστον να το επιδιώξεις!

Για να δούμε λοιπόν αυτός ο δύσκολος Γενάρης τι μας επιφυλάσσει και τι στην ΑΕΚ, το ίδιο είναι, το ίδιο θα μας επηρεάσει και θα μας φτιάξει, ή θα μας... γονατίσει την εκκίνηση του 2022... Το σίγουρο είναι ότι θα εμπεδώσουμε πολλά για πολλούς και δη για τη τεχνική ηγεσία και τον ίδιο τον Αργύρη Γιαννίκη. Νομίζω ότι ανεξάρτητα αποτελεσμάτων -τα οποία εννοείται θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για την ολοκληρωμένη άποψή μας- ο κόσμος και εμείς θα εμπεδώσουμε τα πάντα απ' την εικόνα της ομάδας (που έως τώρα δεν μπορείς να 'χεις ουσιαστικό συμπέρασμα και άποψη) γύρω από τον Έλληνα προπονητή...

Υγ: Όπως και να 'χει είναι δεδομένο ότι έχουμε ήδη καθυστερήσει για την προσθήκη του μέσου. Δεν είναι κάτι που το σημειώνω για να ρίξουμε ευθύνες στη διοίκηση, ή στους υπεύθυνους του αγωνιστικού σχεδιασμού, καμία σχέση. Είναι κάτι που αναμενόμενα συμβαίνει και απόλυτα δικαιολογημένα όπως σημειώνω και παραπάνω: αυτό γίνεται όταν ψάχνεις για το κάτι παραπάνω και για ενδεκάδα. Όμως είναι και δεδομένο ότι όποιος και να αποκτηθεί από δω και πέρα θα είναι επί της ουσίας διαθέσιμος από τον Φλεβάρη και μετά... Διότι έως ότου να 'ρθει, να μπει στη δουλειά και έπειτα στην εξίσωση ενδεκάδας, θα χρειαστεί να περάσει ένα διάστημα μίνιμουμ δέκα ημερών (και γρήγορα το... πάω). Άρα όποιος και να 'ρθει στο πρόγραμμα που γράφω στο κείμενό μου παραπάνω δεν θα δύναται να βοηθήσει!

Υγ2: Εδώ πρέπει να υπογραμμίσω πως ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ στην ΑΕΚ οι υπεύθυνοι αγωνιστικού σχεδιασμού είχαν συναποφασίσει (μαζί με τη διοίκηση) ότι δεν θα πάνε να βρουν παίκτη με την πίεση των αποτελεσμάτων και της βαθμολογίας. Αυτό το είχαν κλειδώσει προτού καν η διαφορά πάει στο συν 8 για τον Ολυμπιακό κάτι που γνωρίζω πολύ καλά διότι είχα ρωτήσει τότε, τέλη Οκτωβρίου αν θυμάμαι καλά, με κάθε επίσημο τρόπο, άρα δεν έχω λόγο να μη το σημειώσω. Κάτι που επιβεβαιώνει πως δουλεύουν σωστά διότι με την ίδια λογική στο -11 θα μπορούσαν να το... κάψουν και να μην ασχολούνται άλλο σε... χαμένη σεζόν! Η ΑΕΚ όμως έχει αλλάξει ΕΥΤΥΧΩΣ σε αυτό το κομμάτι (ίσως χάρη στον Κονέ, ίσως επειδή επιτέλους το πάθημα έγινε μάθημα) και λειτουργεί έχοντας τη μεγάλη εικόνα μπροστά της, το τώρα και το αύριο και όχι το... χθες. Κοιτάζει το δάσος και όχι το δέντρο!

Υγ3: Όπως είχε γνωστοποιήσει η διοίκηση της ΑΕΚ για το ματς με τον ΠΑΟΚ, έτσι και σε αυτό με τον Παναιτωλικό, δεν πρόκειται να γίνει χρήση του δικαιώματος για 1000 οπαδούς στο γήπεδο. Κάθε φορά που θα το κάνει θα... φωνάζω: μπράβο! Άψογη στάση, εξαιρετική απόφαση και χαίρομαι που την ακολουθούν και άλλοι όπως ο Ολυμπιακός που ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ δεν δέχεται να κάνει διαχωρισμό στους φίλους της ομάδας του. Είναι απαράδεκτο το μέτρο...

Υγ4: Είδα τους φίλους του Ολυμπιακού στην Ριζούπολη, αν δεν κάνω λάθος είχαν κόσμο στον Βόλο και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού... Μπορεί κάποιους να τους χάλασε και το καταλαβαίνω. Εγώ το χάρηκα και θα το ξαναχαρώ διότι η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του οπαδού θα είναι πάντα η ίδια: να μην αφήσει την ομάδα να παίζει μόνη της, κόντρα σε όποια απόφαση κλείνει τις πόρτες στον λόγο για τον οποίο υπάρχει το ποδόσφαιρο: τον κόσμο που το παρακολουθεί και τον οπαδό!

Οπαδοί της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Υγ5: Τι κι αν δεν έγινε το ματς ΑΕΚ – ΠΑΟΚ; Τι κι αν έβρεχε και αν ο κόσμος την Κυριακή μπορεί να επέλεγε να κάτσει σπίτι του με την οικογένειά του; Η Original 21 δεν ακύρωσε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το λουκέτο στις θύρες των γηπέδων από την Κυβέρνηση και είχε τεράστια ανταπόκριση. Περισσότερα 1500 μέλη της βρέθηκαν στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, έκαναν συγκέντρωση δίχως να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στην πόλη και απέδειξαν ξανά γιατί συνιστούν τη μεγαλύτερη οργάνωση οπαδών σε όλα τα επίπεδα... Δεν αναβάλλεται μια διαμαρτυρία απέναντι σε τέτοια απόφαση ενάντια σε κάθε οπαδό επειδή αναβλήθηκε η αναμέτρηση της αγαπημένης σου ομάδας, είναι ποτέ δυνατόν; Δεν είναι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...