ΑΕΚ: H επιστροφή Αραούχο και η Ένωση που μπαίνει σε ρυθμούς γεμάτου προγράμματος

ΑΕΚ: H επιστροφή Αραούχο και η Ένωση που μπαίνει σε ρυθμούς γεμάτου προγράμματος

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: H επιστροφή Αραούχο και η Ένωση που μπαίνει σε ρυθμούς γεμάτου προγράμματος

bet365

Η ΑΕΚ επιστρέφει την Τρίτη (11/1) στα Σπάτα για να ξεκινήσει την προετοιμασία για τον Παναιτωλικό και για το απαιτητικό πρόγραμμα που έχει μπροστά της. Τίθεται ξανά στη διάθεση του Γιαννίκη και ο Αραούχο.

Το ρεπό τους είχαν στην ΑΕΚ τη Δευτέρα και από το πρωί της Τρίτης (11/1) επιστρέφουν στα Σπάτα. Από εδώ και στο εξής, κορονοϊού επιτρέποντος, οι κιτρινόμαυροι δεν θα έχουν και πολλές ευκαιρίες ξεκούρασης καθώς τους περιμένει ένα γεμάτο πρόγραμμα με συνεχόμενα παιχνίδια, δύο ανά βδομάδα. Από αύριο λοιπόν ξεκινάνε ουσιαστικά την προετοιμασία τους για το κυριακάτικο ματς με τον Παναιτωλικό, τη στιγμή που τρεις ημέρες αργότερα ακολουθεί το πρώτο κρίσιμο ματς των προημιτελικών του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Αργύρης Γιαννίκης αναμένεται να έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Αραούχο. Ο Αργεντινός φορ λόγω ενός προβλήματος στη μέση δεν είχε αγωνιστεί στο τελευταίο παιχνίδι με τη Λαμία και από τη στιγμή που αναβλήθηκε ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ, κρίθηκε σκόπιμο να γίνει πιο ομαλά η επάνοδός του στον κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Δεν υπήρχε κανένας λόγος άλλωστε να ρισκάρει. Ο «Τσίνο» νιώθει πάντως πολύ καλά και ο Γιαννίκης περιμένει να τον δει να προπονείται σε φουλ ρυθμούς είτε στην αυριανή προπόνηση, είτε σε αυτή της Τετάρτης και να επιστρέφει έτσι στα πλάνα του.

Το καλό για τον 41χρονο κόουτς τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ότι δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα τραυματισμών. Και ευελπιστεί σε κάτι ανάλογο και στην πορεία με τα συνεχόμενα ματς που έρχονται, όπως και να μην προκύψουν κρούσματα κορονοϊού. Μετά τα τέσσερα που είχαν βρεθεί, δεν υπήρξε κάποιο νέο στα τελευταία τεστ που είχαν λάβει χώρα την Παρασκευή και με το γεμάτο πρόγραμμα που ακολουθεί ο Γιαννίκης θέλει οπωσδήποτε να έχει στα χέρια του όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές μιας και όλοι θα χρειαστούν. Γιατί έτσι κι αλλιώς όλο και κάποια τιμωρία από κάρτες θα βγει στην πορεία, όπως αυτές των Σιμάνσκι και Ανσαριφάρντ που θα εκτίσουν με Παναιτωλικό και Βόλο αντίστοιχα.

Προπόνηση ΑΕΚ

Την ίδια στιγμή, εκτός από τον Αραούχο, ο Γιαννίκης θα μπορεί να υπολογίζει ξανά και τον Στάνκοβιτς, ο οποίος δεν είχε επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια στη Λαμία καθώς είχε μικρό αριθμό προπονήσεων μετά την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί. Και την περίοδο που διανύουμε, ο 29χρονος Αυστριακός γκολκίπερ την εκμεταλλεύεται απόλυτα ώστε να φωνάξει και πάλι «παρών». Ο ίδιος άλλωστε μέσω Instagram έστειλε μήνυμα επιστροφής και αποτελεί ακόμα ένα ενθαρρυντικό νέο, αν και ο Παναγιώτης Τσιντώτας ανταποκρίθηκε στα παιχνίδια που κλήθηκε να τον αντικαταστήσει. Δεδομένα, ωστόσο, βάσει στατιστικών, ο Στάνκοβιτς αποτελεί έναν από τις πλέον χρήσιμες μονάδες στο κιτρινόμαυρο ρόστερ.

Συν τοις άλλοις, ο Γιαννίκης περιμένει και τον Τσούμπερ να ανεβάσει σε αυτό το διάστημα ρυθμούς. Είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα ο Ελβετός διεθνής να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό και να καλύψει το χαμένο έδαφος προκειμένου να πατήσει και πάλι το πόδι στο «γκάζι» όπως στο ξεκίνημα της σεζόν. Ειδικά από τη στιγμή που ο Άμραμπατ έχει μπει δυναμικά στην εξίσωση και με τον Αραούχο στο 100%, αλλά και τον Λιβάι Γκαρσία να βρίσκει τελευταία ξανά τα πατήματά του, η ΑΕΚ μπορεί να πάρει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και με τον Τσούμπερ στα καλά του στάνταρ.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα