ΑΕΚ: Ο Λιβάι Γκαρσία της δεξιάς και της αριστερής πτέρυγας

ΑΕΚ: Ο Λιβάι Γκαρσία της δεξιάς και της αριστερής πτέρυγας

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Λιβάι Γκαρσία της δεξιάς και της αριστερής πτέρυγας

bet365

Ο Αργύρης Γιαννίκης χρησιμοποιεί τελευταία τον Λιβάι Γκαρσία και στην αριστερή πλευρά, ωστόσο σύμφωνα με τα στατιστικά του στο φετινό πρωτάθλημα, ο 24χρονος εξτρέμ είναι πιο επικίνδυνος από τη δεξιά πλευρά όπου τον έχουμε συνηθίσει.

Ο Λιβάι Γκαρσία σίγουρα δεν κυμαίνεται στα περσινά καλά του στάνταρ. Ο 24χρονος εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές μονάδες που διαθέτει η ΑΕΚ μεσοεπιθετικά και ο ίδιος με το νέο έτος καλείται να βρει ξανά τον καλό περσινό του εαυτό, ενώ και ο Αργύρης Γιαννίκης πρέπει να δει με ποιον τρόπο θα πάρει το απόλυτο από εκείνον και θα τον αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος και του ίδιου αλλά και συνολικά της ομάδας.

Από την περσινή σεζόν είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τον Λιβάι να αγωνίζεται σταθερά στη δεξιά πλευρά με το «ανάποδο» πόδι και να συγκλίνει προς τα μέσα εκμεταλλευόμενος το καλό αριστερό του. Τελευταία ο Γιαννίκης τον έχει χρησιμοποιήσει σε διάφορα ματς πρωταθλήματος και στην αριστερή πλευρά. Συγκεκριμένα από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου αγωνίστηκε για 46 λεπτά και έπαιξε στην αριστερή πτέρυγα. Το ίδιο συνέβη και για 10 λεπτά στα Γιάννενα στο ματς με τον ΠΑΣ, στα 68 λεπτά που έπαιξε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και στα 19 λεπτά συμμετοχής στην ήττα από τον ΟΦΗ.

Λιβάι Γκαρσία και Αργύρης Γιαννίκης

Είναι μια θέση στην οποία έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τον προπονητή του στην Αλκμααρ τον Τζον Φαν Ντεν Μπρομ, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Gazzetta είχε τονίσει ότι βάζοντας τον Λιβάι Γκαρσία στην αριστερή πτέρυγα, δεν τον υποχρεώνεις να συγκλίνει προς τα μέσα με συνεπεία να εκμεταλλεύεσαι περισσότερα πράγματα από το δυνατό όπλο που διαθέτει, που δεν είναι άλλο από την ταχύτητά του. Συγκρίνοντας ωστόσο τον φετινό Λιβάι Γκαρσία της δεξιάς πλευράς με εκείνον της αριστερής, μέσω της πλατφόρμας του Wyscout, φαίνεται πως είναι πιο επικίνδυνος για τον αντίπαλο στη δεξιά πτέρυγα.

Στο σημείο στο οποίο ο Λιβάι υπερτερεί σαφέστατα στην αριστερή πλευρά σε σχέση με τη δεξιά είναι στο κομμάτι «ντρίμπλες», όπου τη φετινή σεζόν έχει 57,1% ποσοστό επιτυχίας σε αυτές που δοκιμάζει από τα αριστερά και 42,4% ευστοχία σε εκείνες που δοκιμάζει από τα δεξιά. Στις υπόλοιπες κατηγορίες, όπως φαίνεται και στους πίνακες που ακολουθούν από το Wyscout, ο Λιβάι καταγράφει ανώτερα ποσοστά αγωνιζόμενος στο δεξί «φτερό». «Πατάει» πιο εύκολα εντός περιοχής αντιπάλου από τα δεξιά με 2,98 επαφές ανά παιχνίδι έναντι 1,26 επαφές όταν παίζει από τα αριστερά, ενώ έχει το πάνω χέρι και στις προωθητικές ενέργειες με 2,98 ανά ματς δεξιά και 1,89 αριστερά. Σημαντική διαφορά παρουσιάζουν και οι εύστοχες πάσες του στην αντίπαλη περιοχή, όπου από δεξιά έχει ποσοστό επιτυχίας 71,4%, ενώ από αριστερά 50%.

Επιθετικά στατιστικά Λιβάι Γκαρσία στο φετινό πρωτάθλημα:

Μ.Ο. στη δεξιά πτέρυγα

Σουτ: 1,67
Επιτυχημένες σέντρες: 55,6%
Επιτυχημένες ντρίμπλες: 42,4%
Επαφές στην περιοχή: 2,98
Προωθητικές ενέργειες: 2,98
Εύστοχες πάσες στην περιοχή: 71,4%
Εύστοχες προωθητικές μπαλιές: 72%

Μ.Ο. στην αριστερή πτέρυγα

Σουτ: 1,26
Επιτυχημένες σέντρες: 50%
Επιτυχημένες ντρίμπλες: 57,1%
Επαφές στην περιοχή: 1,26
Προωθητικές ενέργειες: 1,89
Εύστοχες πάσες στην περιοχή: 50%
Εύστοχες προωθητικές μπαλιές: 66,7%

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα