Φαν ντεν Μπρομ στο gazzetta.gr: «Τάνκοβιτς και Γκαρσία θα κάνουν τη διαφορά στην ΑΕΚ με γκολ και ασίστ»

Φαν ντεν Μπρομ στο gazzetta.gr: «Τάνκοβιτς και Γκαρσία θα κάνουν τη διαφορά στην ΑΕΚ με γκολ και ασίστ»

Δημήτρης Βέργος
Φαν ντεν Μπρομ στο gazzetta.gr: «Τάνκοβιτς και Γκαρσία θα κάνουν τη διαφορά στην ΑΕΚ με γκολ και ασίστ»

bet365

Ο τεχνικός της Ουτρέχτης, Τζον Φαν ντεν Μπρομ που είχε στην Άλκμααρ για δύο σεζόν μαζί τους Μουαμέρ Τάνκοβιτς και Λιβάι Γκαρσία μιλάει στο gazzetta.gr για το τι μπορούν να προσφέρουν στην ΑΕΚ.
Αυτόματο Cash Out* - πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! |21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Όταν ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς έκανε την εμφάνισή του στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων για την πρώτη του προπόνηση με την ΑΕΚ είδε έναν... παλιόφιλο στον οποίο επιφύλασσε μια ζεστή αγκαλιά. Τον Λιβάι Γκαρσία! Αμφότεροι είχαν συνυπάρξει για δύο χρονιές (2015-2017) στην Άλκμααρ και πλέον ξαναέσμιξαν στην Ένωση. Τότε στην Άλκμααρ βρισκόταν στον πάγκο ο Τζον Φαν ντεν Μπρομ, ο νυν τεχνικός της Ουτρέχτης. Ο 54χρονος Ολλανδός προπονητής ήταν ο πλέον κατάλληλος για να μιλήσει στο gazzetta.gr τόσο για τον Τάνκοβιτς όσο και για τον Γκαρσία με τους οποίους δούλεψε για δυο σεζόν.

«Θυμάμαι την αυτοπεποίθηση του Μουαμέρ και την ταχύτητα του Λιβάι»

«Ο Μουαμέρ ήταν νεαρός όταν τον είχα στην Άλκμααρ. Έκανε προετοιμασία με την ομάδα εκείνο το καλοκαίρι. Είχε τεχνικά χαρίσματα, έδειχνε ενθουσιασμό και είχε αυτοπεποίθηση παρά το γεγονός ότι ήταν μικρός ηλικιακά. Δεν το... δεχόταν όταν δεν έπαιζε με την πρώτη ομάδα καθώς τον καλούσαν και στη δεύτερη στις ρεζέρβες. Ήταν ένας ξεχωριστός ποδοσφαιριστής», αναφέρει αρχικά ο Φαν ντεν Μπρομ για τον Τάνκοβιτς, προσθέτοντας για τον Γκαρσία:

«Τον Λιβάι μας τον είχαν προτείνει κάποιοι σκάουτς της ομάδας και κάποιοι ατζέντηδες. Ήρθε στην Άλκμααρ για να δοκιμαστεί και αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το πόσο γρήγορος ήταν. Υπέγραψε στην ομάδα, πήρε κάποιο χρόνο συμμετοχής, αλλά θεωρώ πως μάλλον βιάστηκε για να αγωνιστεί άμεσα σε αυτό το επίπεδο. Το βήμα από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο στην Ολλανδία ήταν μεγάλο για τον ίδιο και ήθελε χρόνο. Επίσης στην Άλκμααρ είχε και κάποια προβλήματα μυικών τραυματισμών γιατί πίεζε τον εαυτό του παραπάνω από όσο έπρεπε λόγω της ταχύτητάς του».

«Αυτά είναι τα δυνατά σημεία των Τάνκοβιτς και Γκαρσία»

Ποια είναι λοιπόν τα δυνατότερα σημεία και των δύο; Ο Φαν Ντεν Μπρομ έχει τις απαντήσεις για το ένας εναντίον ενός που έχουν στο ρεπερτόριό τους οι Τάνκοβιτς και Γκαρσία.

«Ο Τάνκοβιτς μπορεί να σκοράρει, αλλά και να βγάλει καθοριστικές πάσες. Είναι καλός στο ένας εναντίον ενός, είναι δυνατός και έχει ενδιαφέρον ως παίκτης. Στη Σουηδία τα πήγε πολύ καλά και έχει τη δυνατότητα να βελτιωθεί κι άλλο στην ΑΕΚ. Μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην αριστερή πλευρά όσο και πίσω από τον επιθετικό ως δεκάρι», τονίζει στο gazzetta.gr ο Ολλανδός τεχνικός και προσθέτει:

«Το δυνατότερο σημείο του Γκαρσία είναι το ένας εναντίον ενός. Επίσης με την ταχύτητα που τον διακρίνει έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει προβλήματα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Όταν παίζει στα πλάγια, συγκλίνει προς τα μέσα και έχει τη δυνατότητα να σκοράρει».

«Έτσι μπορείς να τους εκμεταλλευτείς στην ίδια ενδεκάδα»

Ο Φαν ντεν Μπρομ στην Άλκμααρ τις περισσότερες φορές κρατούσε τον ένα από τους δύο στον πάγκο καθώς σύμφωνα με τον ίδιο η καλύτερη θέση αμφότερων είναι η αριστερή πτέρυγα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να συνυπάρξουν στην ενδεκάδα, όπως υπογραμμίζει.

«Θεωρώ πως η καλύτερη θέση και των δύο είναι στην αριστερή πλευρά. Ο Τάνκοβιτς γιατί συγκλίνει προς τα μέσα και έχει καλό δεξί σουτ και ο Γκαρσία γιατί πρέπει να εκμεταλλευτείς την ταχύτητά του, την οποία χάνεις αν τον βάζεις στα δεξιά γιατί θα αναγκάζεται να συγκλίνει προς τα μέσα. Αν θες να έχεις και τους δύο στην ενδεκάδα και να τους εκμεταλλευτείς απόλυτα τότε νομίζω πως ο Γκαρσία παίζει στην αριστερή πτέρυγα και ο Τάνκοβιτς πίσω από τον επιθετικό. Αυτή βεβαίως είναι η δική μου γνώμη, ο προπονητής της ΑΕΚ γνωρίζει την ομάδα του», επισημαίνει ο 54χρονος Ολλανδός τεχνικός.

«Θα κάνουν τη διαφορά με τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά»

Κλείνοντας, ο Φαν ντεν Μπρομ τονίζει πως τόσο ο Τάνκοβιτς όσο και ο Γκαρσία μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην ΑΕΚ καθώς πρόκειται για παίκτες που έχουν και το γκολ και την ασίστ στο παιχνίδι τους.

«Είναι δύο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις παικτών. Και οι δύο έχουν την ποιότητα και θα κάνουν τη διαφορά στην ΑΕΚ σημειώνοντας και γκολ και ασίστ. Ίσως να αντιμετωπίσουν ένα μικρό πρόβλημα με τις κλειστές άμυνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη διαφορά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν. Επίσης πρόκειται για δύο πολύ καλούς χαρακτήρες. Ο Λιβάι ήταν πάντα με το χαμόγελο και πρόθυμος να τα δώσει όλα κάθε στιγμή και ο Μουαμέρ είχε πάντα καλή αίσθηση του χιούμορ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα