Ολυμπιακός: Ο Λαλά είναι ο πιο βελτιωμένος παίκτης στο 2021

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Λαλά είναι ο πιο βελτιωμένος παίκτης στο 2021

bet365

Ο Γάλλος δεξιός μπακ δείχνει όντως... άλλος παίκτης και αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Λαμία. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Είναι πολύ απλό, σαφές και... κατηγορηματικό: ο Κένι Λαλά είναι η πιο βελτιωμένη περίπτωση παίκτη για το ρόστερ του Ολυμπιακού στο 2021 με βάση όσα βλέπουμε το τελευταίο διάστημα. Είναι κάτι το οποίο αποτυπώνεται από τον Γάλλο δεξιό μπακ στο γήπεδο σε όλα τα επίπεδα. Από το πώς... σκυλιάζει στην άμυνα μέχρι τις εξαιρετικές προϋποθέσεις που φτιάχνει στην επίθεση.

Τον παίκτη τον καταλαβαίνεις και από το πώς πατάει στο γήπεδο και από την ψυχολογία που βγάζει και από το πώς τον εμπιστεύονται οι συμπαίκτες του. Ο 30χρονος τα βγάζει πλέον όλα αυτά στο γήπεδο. Δεν έχει καμία σχέση με τον... άνευρο και έξω από τα νερά του Λαλά που είχαμε δει στο πρώτο διάστημά του στον Ολυμπιακό.

Κακά τα ψέματα, δεν είναι ό,τι καλύτερο να χάνεις τη θέση σου από έναν παίκτη που δεν είναι κλασικός δεξιός μπακ. Όπως συνέβη με τον Λαλά από τον Ανδρούτσο. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Τα έχει αφήσει πίσω του.

Με αυτά και με αυτά ο Λαλά ανέβασε θεαματικά την απόδοσή του. Έγινε ο πιο βελτιωμένος παίκτης του ρόστερ μες στο 2021 - σε σχέση με το πώς ήταν και το πώς είναι - και σταθεροποίησε την καλή του απόδοση. Παράδειγμα της επιθετικής επίδρασής του; Μα φυσικά η συμμετοχή του σε γκολ του Ολυμπιακού και με Ατρόμητο και με Λαμία. Σήμερα εκείνος έφτιαξε τη φάση με τη χαμένη προσπάθεια του Αγκιμπού Καμαρά για να έρθει μετά το γκολ του Ελ Αραμπί. Ναι η αλήθεια είναι πως το πρώτο μέρος του με τη Λαμία ήταν καλύτερο από το δεύτερο, ωστόσο στο β' μέρος για αρκετά λεπτά ο Ολυμπιακός δεν ήταν γενικά καλός.

Ο Μαντί Καμαρά για έναν ακόμα αγώνα ήταν αρνητικός

Ο Αφρικανός χαφ πάντως που μπήκε ως αλλαγή στο ματς αυτό και γενικότερα έχει χάσει - δικαίως κατ' εμέ - τη θέση του στην 11άδα από τον Μπουχαλάκη και πάλι δεν είχε καλό αγωνιστικό πρόσωπο στο παιχνίδι. Κυρίως δεν βοήθησε στο δημιουργικό και... εκτελεστικό κομμάτι. Στο να βγουν καλύτερες προϋποθέσεις για επίθεση. Γενικά ο Μαντί δεν είναι σε καλό... φεγγάρι αυτήν την περίοδο σε μία αναμέτρηση που οι περισσότεροι παίκτες είχαν τις στιγμές τους και ειδικά παίκτες όπως οι Εμβιλά, Σωκράτης και Ρέαμπτσιουκ με καίρια κοψίματα.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στο 2ο μέρος και έπαιξε με τη... φωτιά αλλά το ματς το πήρε

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν σημαντικό που στο α' μέρος δεν πτοήθηκαν από την απώλεια του πέναλτι του Ελ Αραμπί και βρήκαν το γκολ με τον Γαλλομαροκινό. Έκαναν και φάσεις για να σκοράρουν περισσότερα τέρματα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η συγκέντρωση πήγε... περίπατο.

Η εικόνα στο β' μέρος ήταν αρκετά κακή για τουλάχιστον 20 λεπτά και με δεδομένο πως η Λαμία δεν κλείστηκε αλλά αντίθετα ανέβηκε ψηλά και απείλησε, ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη... φωτιά και έκανε τα εύκολα δύσκολα. Ως δημοσιογραφικό κλισέ εδώ κολλάει η λεγόμενη «επαγγελματική νίκη». Ο Ολυμπιακός πάντως γενικότερα πρέπει να κατανοήσει πως κανένα ματς δεν τελειώνει στο 60' και ότι όλες οι ομάδες... σκυλιάζουν για να του κόψουν βαθμούς. Μα όλες! Και αυτό γενικά να το έχει κατά νου για κάθε αναμέτρηση. Η δουλειά έγινε με το 1-0 όμως στον κόσμο δεν άρεσε αυτό που είδε σε διαστήματα του β' ημιχρόνου, γι' αυτό και μερίδα των οπαδών γιούχαρε.

Υ.Γ. Μπορεί να μην βγήκαν γκολ, όμως ο Ονιεκούρου έφτιαξε δύο ωραίες φάσεις στο 2ο μέρος. Ειδικά εκείνη με το χαμένο τετ α τετ του Τικίνιο. Για να δούμε εάν αυτές οι θετικές... εκλάμψεις μετουσιωθούν σε κάτι καλύτερο στη συνέχεια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.