ΠΑΟΚ - Λαμία 2-1: Παυσίπονο από Κούρτιτς και VAR!

ΠΑΟΚ - Λαμία 2-1: Παυσίπονο από Κούρτιτς και VAR!

bet365

Το πανέμορφο γκολ του Κούρτιτς, αλλά και το VAR στο 93' γλίτωσε τον ΠΑΟΚ από νέες περιπέτειες. Μετά από 3 σερί ήττες στο πρωτάθλημα, ο Δικέφαλος, που φανέρωσε ξανά αδυναμίες, επικράτησε στην άδεια Τούμπα με 2-1 της Λαμίας η οποία προηγήθηκε με τον Αραμπούλι και άγγιξε την ισοφάριση στο 93' με τον Τσούκαλο, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ!

Mε δεδομένες τις σημαντικές απουσίες που αντιμετώπιζαν οι «ασπρόμαυροι» πριν από την σέντρα της αναμέτρησης, ο Ραζβάν Λουτσέσκου παράταξε μια ενδεκάδα με πολλές αλλαγές και νέα πρόσωπα, όπως ο Τσιγγάρας (στην πρώτη του φετινή παρουσία στο αρχικό σχήμα), ο Λύρατζης (στο δεξιό άκρο της άμυνας), ενώ είχαμε και την επανεμφάνιση (σε αγώνα πρωταθλήματος) του Ινγκασον.

Κατά τα άλλα στο 4-2-3-1 ο Αουγκούστο πήρε θέση πίσω από τον Άκπομ, που ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης, με τον Ζίβκοβιτς σταθερά στο αριστερό άκρο και τον Μουργκ στα δεξιά της επιθετικής γραμμής.

Η Λαμία ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη χωρίς τους Καραμάνο και Μανούσο, με τον Μιχάλη Γρηγορίου να δίνει φανέλα βασικών στους Σαραμαντά, Ελευθεριάδη και Αραμπούλι σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ.

Στο ίδιο έργο θεατές…

Η Λαμία πολύ νωρίς στο ματς (7’) βρήκε τον τρόπο να σκοράρει (το πρώτο γκολ απέναντι στον ΠΑΟΚ σε αγώνα πρωταθλήματος) με τον Αραμπούλι να πλασάρει τον Πασχαλάκη (0-1), σε μια φάση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων του «Δικεφάλου» για φάουλ του Μπεχαράνο πάνω στον Τσιγγάρα στο ξεκίνημά της. Το 0-1 ήταν γεγονός και έφερνε με το... καλησπέρα τους γηπεδούχους με την πλάτη στον τοίχο.

H συνθήκη του αγώνα, πάντως, δεν ήταν άγνωστη για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και τον Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος προπονητής έχει δει και έχει πει πως αρκετές φορές η ομάδα του αντιδρά αφού βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο και αυτό έγινε και τώρα...

Η αντίδραση ήταν άμεση και ήρθε στο 17ο λεπτό (1-1) χάρη στην επιμονή του Αουγκούστο και το πλασέ του Λευτέρη Λυράτζη, ο οποίος στην 21η συμμετοχή με την «ασπρόμαυρη» φανέλα του ΠΑΟΚ πέτυχε το πρώτο του γκολ και δεύτερο (είχε σκοράρει στο ΟΦΗ-Βόλος 1-2 τον Ιανουάριο του 2020) στο πρωτάθλημα της Superleague Interwetten.

Με Κούρτιτς ολοκλήρωσε την ανατροπή

Ο Μουργκ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γκαραβέλη στο 31’ χωρίς κάτι άλλο αξιόλογο να συμβεί μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, που βρήκε τις δύο ομάδες στο 1-1. Η Λαμία συνέχισε να βρίσκει τρόπο να χαλάει το παιχνίδι, αναγκάζοντας τον Λουτσέσκου να σηκώσει άρον, άρον τον Μπίσεσβαρ από τον πάγκο.

Με την είσοδο του Σουριναμέζου ο ΠΑΟΚ ζωντάνεψε και κατάφερε να ολοκληρώσει στην ανατροπή με τον Γιάσμιν Κούρτιτς. Ο Σλοβένος χαφ (πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου με 6 γκολ) σ’ ένα ματς που βάσει απόδοσης μέχρι εκείνη την στιγμή θα έπρεπε να έχει γίνει αλλαγή ήταν αυτός που με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γκαραβέλη γράφοντας στο 64ο λεπτό το 2-1.

Στο τέλος χρειάστηκε το VAR

Οι γηπεδούχοι θέλησαν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ, κάτι που φάνηκε και από τις παρεμβάσεις του Λουτσέσκου από τον πάγκο. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η Λαμία σκόραρε με την κεφαλιά του Τσούκαλου, αλλά με την υπόδειξη του βοηθού Νικολακάκη και την εξέταση από το VAR το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

MVP: Ο Λευτέρης Λύρατζης εκτός από το γκολ ήταν σταθερά από τους καλύτερους του ΠΑΟΚ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι μικροί του ΠΑΟΚ είχαν καθοριστική παρουσία στο ματς, έκτός από τον Λύρατζη και ο Τσιγγάρας ήταν από τους παίκτες που έδωσαν ενέργεια στην ταλαιπωρημένη ομάδα του Λουτσέσκου.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ένα ακόμη παιχνίδι στο οποίο ο Τσούμπα Άκπομ ξεκίνησε βασικός και δεν κατόρθωσε να κάνει τίποτα αξιόλογο στο γήπεδο μέχρι που έγινε αλλαγή.

Η «ΓΚΑΦΑ»: Κάκιστη αντίδραση του Σίντκλεϊ στη φάση του 0-1 που δεν κατάλαβε πως του κέρδισε την μπάλα ο Νιούνες. Ακόμα μία φορά που ο ΠΑΟΚ πλήρωσε ατομικό λάθος των παικτών του.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Οι «ασπρόμαυροι» φωνάζουν για φάουλ πάνω στον Τσιγγάρα από τον Μπεχαράνο στο ξεκίνημα της φάσης του γκολ της Λαμίας, αλλά ο Σιδηρόπουλος και o Κουτσιαύτης στο VAR είχαν άλλη άποψη. Το VAR χρειάστηκε και στις καθυστερήσεις για το γκολ της Λαμίας, που ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ στο τέλος γλίτωσε το «έμφραγμα» και αγκομαχώντας, μετά από 35 ολόκληρες μέρες και την τελευταία νίκη του επί του Παναθηναϊκού, επέστρεψε στις νίκες βάζοντας ένα τέλος στο σερί των τριών ηττών του στο πρωτάθλημα. Το έκανε αφού βρέθηκε και πάλι πίσω στο σκορ, με πάρα πολύ άγχος στο τέλος και το μόνο που κρατάει είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς (82’ Σβαμπ), Τσιγγάρας, Μουργκ (62’ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο (75’ Σφιντέρσκι), Ζίβκοβιτς, Ακπομ (82’ Εσίτι).

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Προβυδάκης, Μπεχαράνο (86’ Τσούκαλος), Γκέντσογλου (70’ Τζανδάρης), Ελευθεριάδης (79’ Μανουσάκης), Νούνιες (70’ Τάιρον), Ρόμανιτς, Αραμπούλι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα