Ο Σάντε Σίλβα είναι μια περίπτωση, όχι απόφαση

Ο Σάντε Σίλβα είναι μια περίπτωση, όχι απόφαση

Ο Σάντε Σίλβα είναι μια περίπτωση, όχι απόφαση

bet365

Το σενάριο επιστροφής του Σάντε Σίλβα στον Άρη πηγάζει περισσότερο από την επιθυμία του ίδιου του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή καθώς οι «κίτρινοι» δεν έχουν καταλήξει σε σχετική απόφαση, χωρίς να έχουν απορρίψει την περίπτωσή του.

Όπως ισχύει σε κάθε μεταγραφική υπόθεση που αφορά τον Άρη, ο αστερίσκος της διατήρησης δικαιώματος πραγματοποίησης μεταγραφών παραμένει σταθερός καθώς η νεότερη ενημέρωση αναφέρει ότι το CAS θα αποφασίσει επί της έφεσης των «κίτρινων» έως τις 10 Ιανουαρίου. Προφανώς υπάρχει το ενδεχόμενο νέας παράτασης, αυτό τουλάχιστον έχει διδάξει το πρόσφατο παρελθόν. Είναι σαφές βέβαια ότι στον Άρη θέλουν να έχουν τη δυνατότητα ενίσχυσης της ομάδας, έχοντας δώσει προτεραιότητα στην απόκτηση φορ και κεντρικού αμυντικού, δεδομένων των σχετικών αναγκών που ήδη έχουν αναγνωριστεί.

Η περίπτωση του Σάντε Σίλβα κυκλοφορεί στα… πέριξ του «Κλ. Βικελίδης» εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες και είναι λογικό καθώς οι Θεσσαλονικείς, το περασμένο καλοκαίρι, προσπάθησαν να τον κρατήσουν αλλά ο Πορτογάλος βρήκε διετές συμβόλαιο συνεργασίας στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι όπως ενδεχομένως θα περίμενε ο ίδιος καθώς μετρά μόλις δύο συμμετοχές και ελάχιστα αγωνιστικά λεπτά. Μάλιστα, η μία είναι στην Championship και η δεύτερη με την ομάδα U23 της Νότιγχαμ. Είναι ξεκάθαρο δηλαδή ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του τεχνικού επιτελείου.

Πρόσφατα μάλιστα ο προπονητής της αγγλικής ομάδας, Στιβ Κούπερ, αναφέρθηκε συνολικά στις περιπτώσεις παικτών – σαν αυτή του Σαντέ Σίλβα – τονίζοντας ότι αποκτήθηκαν σε κακό timing διότι δεν θα βρουν χρόνο συμμετοχής. «Υπάρχει ένα γκρουπ παικτών οι οποίοι δεν έκαναν τίποτε κακό, απλά ήρθαν σε κακό timing μαζί με άλλους ποδοσφαιριστές οι οποίοι τα πήγαν αρκετά καλά, βάσει και αποτελεσμάτων», είπε πριν από περίπου ένα μήνα.

Ο Σίλβα

Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Πορτογάλος όχι μόνο δεν θα είναι αρνητικός στην προοπτική επιστροφής του στη Θεσσαλονίκη, αλλά το θέλει διότι θα λειτουργήσει σ’ ένα ασφαλές (ποδοσφαιρικά) περιβάλλον γι’ αυτόν έπειτα από ένα κακό πεντάμηνο. Δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής καθώς γνωρίζεται αρκετά καλά με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές, ξέρει επίσης τη φιλοσοφία του Άκη Μάντζιου, αντιλαμβάνεται ότι θα βρει χρόνο συμμετοχής, οπότε είναι φυσιολογικό να το θέλει από κάθε άποψη.

Ο Άρης δεν έχει καταλήξει σε οριστική απόφαση καθώς οι μεταγραφικές προτεραιότητες βρίσκεται αλλού. Συν τοις άλλοις, η περίπτωση του Σίλβα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αντίστοιχη του Ιζέτ Χαΐροβιτς. Ο Βόσνιος έχει ισχυρό συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024, είναι σαφές ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Άκη Μάντζιου και δεν είναι τυχαίο ότι έμεινε εκτός αποστολής στους τελευταίους τρεις αγώνες, αλλά το συμβόλαιο παραμένει. Αν βρεθεί τρόπος αποδέσμευσης, αυτομάτως θα ανοίξει χώρος για να δοθεί το συμβόλαιό του σε άλλον ποδοσφαιριστή.

Χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Nottinghampost», έδωσε οικονομικές προεκτάσεις στο θέμα του Σίλβα καθώς έγραψε μεταξύ άλλων ότι… «το ενδεχόμενο δανεισμού του Σίλβα μπορεί να κολλήσει για οικονομικούς λόγους». Στην πραγματικότητα, ο αγγλικός σύλλογος θέλει να αποδεσμευτεί από το διετές συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, δεν είναι σίγουρο όμως ότι ο ίδιος ο Σίλβα θα αφήσει κάτι που έχει ως σίγουρο για την επόμενη διετία. Σε περίπτωση που ο Άρης αποφασίσει να προχωρήσει στην περίπτωση του Πορτογάλου και δεδομένης της πρόθεσης της Νότινγχαμ, το πιθανότερο είναι να τον αποκτήσει ως ελεύθερο. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει καταλήξει σε οριστική απόφαση. Δεν έχει απορρίψει την περίπτωση του, αλλά δεν προχώρησε και σε επίσημη κίνηση…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα