Στενοχώρια, αλλά και «ψηλά το κεφάλι» στα αποδυτήρια της ΑΕΚ

Στενοχώρια, αλλά και «ψηλά το κεφάλι» στα αποδυτήρια της ΑΕΚ

Δημήτρης Βέργος
Στενοχώρια, αλλά και «ψηλά το κεφάλι» στα αποδυτήρια της ΑΕΚ

bet365

Μεγάλη η απογοήτευση στην ΑΕΚ μετά την ήττα στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό, αλλά και προσπάθεια ανύψωσης του ηθικού στα αποδυτήρια της ομάδας στο ΟΑΚΑ.

Η ήττα στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό και με τον τρόπο που ήρθε, πλήγωσε όλους στην ΑΕΚ. Και ήταν κάτι που είχε αποτυπωθεί έντονα στα πρόσωπα όλων φεύγοντας από το ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής. Οι παίκτες της Ένωσης δεν είχαν διάθεση για πολλά λόγια. Στη χειρότερη ψυχολογική κατάσταση βρισκόταν ο Μιλάντ Μοχαμαντί, ο οποίος δεν μπορούσε να δικαιολογήσει στον εαυτό του το λάθος που έκανε στο τρίτο γκολ του Ολυμπιακού. Το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος του παιχνιδιού ήταν το μόνο που μπορούσε να τους δώσει κουράγιο εκείνη τη στιγμή καθώς κατάλαβαν ότι η προσπάθειά τους αναγνωρίστηκε, παρά τα λάθη που έγιναν ατομικά και συνολικά στερώντας από την ΑΕΚ τη δυνατότητα να πάρει κάτι από αυτό το ντέρμπι.

Στο πλευρό των παικτών πάντως μετά τη λήξη του ματς ήταν τόσο ο Αργύρης Γιαννίκης, όσο και οι άνθρωποι της ομάδας. Ο 41χρονος κόουτς θέλησε να στηρίξει τους ποδοσφαιριστές του στα αποδυτήρια λέγοντας μεταξύ άλλων: «Να έχετε θετική σκέψη, έγιναν λάθη, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να συνεχίσουμε. Ήταν απλά ένα παιχνίδι».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα λόγια των ανθρώπων της ΑΕΚ προς τους παίκτες στα αποδυτήρια, σε μια προσπάθεια να ανυψώσουν το ηθικό τους. «Ψηλά το κεφάλι, δεν πρέπει να μας πάρει από κάτω», ήταν μερικά από αυτά που ειπώθηκαν καθώς στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο θέλησαν από την πρώτη στιγμή να δώσουν βάρος στο πνευματικό κομμάτι προκειμένου η ομάδα να συνεχίσει την εξέλιξή της και να μην επηρεαστεί.

Γενικότερα οι άνθρωποι της ΑΕΚ μπορεί να έφυγαν στενοχωρημένοι από το ΟΑΚΑ, ωστόσο το πιο σημαντικό γι' αυτούς ήταν ότι η Ένωση έδειξε ότι διαμορφώνει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, χάνοντας στις λεπτομέρειες το ντέρμπι, και ότι η σωστή δουλειά που γίνεται πρέπει να έχει συνέχεια για να φέρει και τα ανάλογα αποτελέσματα. Πλέον η ΑΕΚ καλείται να επικεντρωθεί στη δύσκολη έξοδο που την περιμένει το ερχόμενο Σάββατο στα Γιάννενα απέναντι στον ΠΑΣ, σε ένα ματς που πρέπει να βγάλει αντίδραση. Άλλωστε μπροστά της εκτός από αυτό το παιχνίδι, έχει ένα ακόμα ντέρμπι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, αλλά και μια ακόμα επικίνδυνη έξοδο με αντίπαλο τον Αστέρα στην Τρίπολη. Μια απαιτητική σειρά αγώνων με την οποία η ΑΕΚ κλείνει τον πρώτο γύρο.

Ο Γιαννίκης έδωσε στους παίκτες ρεπό σήμερα Δευτέρα, με την αποκατάσταση να έχει ήδη γίνει μετά το τέλος του χθεσινού ματς στο ΟΑΚΑ. Η επιστροφή στα Σπάτα για την έναρξη της προετοιμασίας για τον αγώνα στους Ζωσιμάδες θα ξεκινήσει από το πρωί της Τρίτης (11:00). Πάντως τόσο ο Γιαννίκης, όσο και το τεχνικό του επιτελείο ήταν από το πρωί της Δευτέρας στο προπονητικό κέντρο αναλύοντας το ντέρμπι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προβλήματα τραυματισμών δεν προέκυψαν μετά το ντέρμπι. Ο Γιώργος Τζαβέλλας συνεχίζει την αποθεραπεία του με την προοπτική να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων μέσα στις επόμενες μέρες, ενώ μένει να φανεί και η κατάσταση του Μουαμέρ Τάνκοβιτς, ο οποίος είχε νιώσει ενοχλήσεις στον προσαγωγό, μένοντας εκτός ντέρμπι.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα