Ο κόσμος εμφανίστηκε στο γήπεδο, η ομάδα ποτέ!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Ο κόσμος εμφανίστηκε στο γήπεδο, η ομάδα ποτέ!

bet365

«Ο κόσμος του Άρη δεν πρέπει να νοιώθει ντροπή». Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης για τη βαριά ήττα του Αρη από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο κόσμος του Άρη δεν πρέπει να νοιώθει ντροπή. Καμία ντροπή. Για ποιο λόγο άλλωστε; Το καθήκον του το έπραξε, για μια ακόμη φορά από τις αμέτρητες, και μάλιστα στο ακέραιο.

Ανταποκρίθηκε στην έκκληση και πλήρωσε δυο φορές , από τις επίσης αμέτρητες φορές που έχει πληρώσει, μια το αντίτυπο και μια την πίκρα στην αποχώρηση.

Κάποτε στον οργανισμό Άρη θα πρέπει να αντιληφθούν βαθιά όλοι τους, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, ότι δεν μπορεί εσαεί ο κόσμος να αποδεικνύει μεγαλύτερος από την ομάδα. Κάποτε και η ομάδα θα πρέπει να φτάσει στο μπόϊ των ονείρων του κόσμου!

Ο κόσμος θα αντλήσει δύναμη από το ανεξάντλητο περίσσευμα του και θα επιστρέψει! “Επέστρεφε” όπως λέει και ο ποιητής! Και θα επιστρέφει γιατί το πάθος είναι ανεξάντλητο και λειτουργεί αυθόρμητα και ενστικτωδώς σαν τον δολοφόνο. Επιστρέφει πάντα στον τόπο του “εγκλήματος”.

Άλλοι οφείλουν να αισθάνονται ντροπιασμένοι. Όλοι αυτοί που συγκροτούν την ομάδα! Ομάδα τρόπος του λέγειν , γιατί αυτό που είδαμε το Σάββατο το βράδυ δεν ήταν σύνολο! Δεν μιλάμε απλά για μια κακή εμφάνιση. Όλες οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να στραβοπατήσουν, να χλομιάσουν, να μην τους βγει το παιχνίδι!

Εδώ μιλάμε όμως για παράδοση άνευ όρων!

Δικαίωμα στην παράδοση άνευ όρων δεν έχει καμία ομάδα! Είναι ύβρη απέναντι στην ιστορία της, απέναντι στον λαός της. Και όποιος ή όποιοι ασχημονούν και συμπεριφέρονται απαξιωτικά απέναντι στον κόσμο και στην ιστορία του συλλόγου οφείλουν να λογοδοτήσουν!

Δεν αναφέρομαι στην δημιουργία λαϊκών δικαστηρίων και τα τοιαύτα! Μην πάει εκεί το μυαλό σας. Τα μεγάλα βουνά έχουν και μεγάλες χαράδρες. Οι μεγάλες ομάδες και οι σοβαροί οργανισμοί δοκιμάζονται στις κρίσεις και μόνο όταν λειτουργήσουν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα έχουν δυνατότητα να επιστρέψουν στην κανονικότητα. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα καταλήξουν στην εσωστρέφεια , στην ανακύκλωση αδιεξόδων!

Η ομάδα, παίκτες και προπονητικό επιτελείο, πρώτα από όλα, οφείλουν να λογοδοτήσουν απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό για το χάλι που εμφάνισαν. Αν το πράξουν υπεύθυνα, με απόλυτη ειλικρίνεια, το αποτέλεσμα θα φανεί και θα το εισπράξει ο κόσμος.

Ας το πράξουν λοιπόν χωρίς δικαιολογίες! Γιατί δικαιολογίες στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχουν.

Ο Άρης το Σάββατο δεν έχασε. Κέρδισε ο ΠΑΣ για να λέμε τα πράματα με το όνομα τους. Κέρδισε κατά κράτος , απόλυτα δίκαια! Όσο για τον Άρη, επαναλαμβάνω, δεν έχασε, παραδόθηκε!

Για την παράδοση λοιπόν δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Ναι η ομάδα είχε απουσίες και μάλιστα σημαντικές, ιδιαίτερα στη αμυντική της γραμμή. Η έλλειψη πάθους , αγωνιστικότητας, δεν έχει όμως να κάνει με παρουσίες και απουσίες. Άλλο το ένα αλλά το άλλο. Να μάθουμε να τα ξεχωρίζουμε.

Το θέμα δεν είναι οι απουσίες. Όλες οι ομάδες θα μετρήσουν απόντες κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος , από τραυματισμούς ή από την εφαρμογή του ποινολογίου.

Το θέμα είναι να βρεις τον τρόπο να κρύψεις τις απουσίες σου να τις μασκάρεις, όσο περνά από το χέρι σου να μην αφήσεις τον αντίπαλο να τις εκμεταλλευτεί.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Οι λάθος επιλογές σε πρόσωπα και τακτική φανερώθηκαν με τον πιο εμφανή τρόπο στο γήπεδο.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι παίκτες έχουν δικαίωμα στην κυριολεξία να παρατήσουν το παιχνίδι! Φυσικά και όχι!

Ακούω και διαβάζω ότι οι φίλοι της ομάδας ισχυρίζονται με παράπονο ότι ο ΠΑΣ έκανε τρεις επιθέσεις και πέτυχε τρία γκολ.

Όντως! Και μάλιστα τρία εύκολα γκολ αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς.

Όμως και για τα τρία εύκολα γκολ φταίνε τόσο οι επιλογές όσο και η τακτική της ομάδας. Το ένα σπρώχνει το άλλο. Αυτός είναι ο νόμος του ποδοσφαίρου.

Από την ομάδα απουσιάζουν δυο βασικοί σου αμυντικοί. Σε κανονικές συνθήκες ο Φαμπιάνο παίζει δεξιά και αριστερά ο Μπράμπετς. Τώρα φέρνεις τον Τσέχο αριστερά για να παίξει ο Δεληζήσης στην θέση που του ταιριάζει.

Ξέχωρα από το ότι ο έλληνας στόπερ αποδεικνύεται τελικά ο αδύναμος σου κρίκος , ανεξάρτητα από το ότι δεν έχουμε μάθει ακόμα γιατί ο Μπεναλουάν υπολείπεται του Δεληζήση και πόσο τραυματίας και ανέτοιμος είναι ο Λούμορ, θέματα για τα οποία οφείλουν να ενημερώνουν οι προπονητές και να μην αναλώνονται απλά σε μονολεκτικές δηλώσεις του τύπου, τραυματίας , ανέτοιμος, η απορία παραμένει!

Από την στιγμή που έχεις αλλάξει την διάταξη στην άμυνα όσον αφορά τα πρόσωπα γιατί επιμένεις να παίξεις ψηλά με τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές;

Σάκιτς και Δεληζήσης δείχνουν ανέτοιμοι να ανταποκριθούν σε αυτή την διάταξη και συνεχίζεις να παίζεις με το ίδιο σύστημα. Μοιραία θα το πληρώσεις με τρία ευκολα γκολ.

Ο Τζέγκο ταξίδεψε ένα ολόκληρο 24ωρο για να επιστρέψει. Θέλεις να τον βάλεις , να τον ξεκινήσεις. Πως είναι δυνατόν να είναι πιο έτοιμος , στην συγκεκριμένη συγκυρία από τον ξεκούραστο Σάσα, κι αυτό οφείλουν οι αρμόδιοι να μας το εξηγήσουν.

Ωραία τον ξεκινάς. Γιατί δεν αλλάζεις το σύστημα σε 4-4-2 ή σε 4-3-3 να γίνει η ομάδα πιο συμπαγής στο κέντρο για το συγκεκριμένο παιχνίδι , να γλυτώσουν χιλιόμετρα οι επιβαρυμένοι , να προστατέψεις έτσι και την άμυνα από τις αδυναμίες της λόγω απουσίας προσώπων , να μην χρειαστεί να παίξει ψηλά!

Ο Ιτούρμπε δεν είναι έτοιμος! Σωστά ερχόταν από τον πάγκο τόσο καιρό. Απουσιάζει ο Μπερτόλιο και ξεκινάς με τον ανέτοιμο Παραγουανό αφήνοντας τον έτοιμο από καιρό Μαντσίνι έξω. Έχουμε φυσικά καταλάβει όλοι μας ότι από την στιγμή που ο Μαντσίνι έχασε την θέση του βασικού, εμφανίζεται νευρικός και αποπροσανατολισμένος. Κι αυτό είναι ένα επίσης θέμα για το οποίο οφείλουν να βρουν λύση οι αρμόδιοι.

Τι γίνεται δηλαδή με όσους δεν παίζουν! Πως θα διατηρηθούν ζεστοί , πως δεν θα νοιώθουν παρείσακτοι και έτοιμοι να προσφέρουν ανά πάσα στιγμή! Ανάλογη περίπτωση και συμπεριφορά και από τον Σάκιτς. Ο Άρης όμως δεν έχει περιθώρια να μικρύνει το ρόστερ του , αν θέλει να πρωταγωνιστήσει!

Ο Άρης δεν έχασε από την επίθεση του παρόλο που κι εκεί είχαμε ανορθογραφίες,(από το πολύ παιχνίδι στα άκρα , περάσαμε αισίως στο μπούκωμα έξω από την περιοχή του αντιπάλου) αλλά από τις αδυναμίες του στην μεσαία και στην αμυντική γραμμή.

Έχασε και παραδόθηκε επειδή δεν παρουσιάστηκε συμπαγής , επειδή δεν κάλυψε τα κενά και τις αδυναμίες του, επειδή δεν φέρθηκε έξυπνα και μυαλωμένα !

Οι ομάδες δεν είναι τρένα να τρέχουν πάνω στις ράγες. Οι ομάδες οφείλουν να αναπροσαρμόζουν τα συστήματα και τις τακτικές τους ανάλογα με τους παίκτες που έχουν στη διάθεση τους, ανάλογα με την κατάσταση των παικτών στην συγκεκριμένη συγκυρία, ανάλογα με το ποιος είναι ο αντίπαλος και τι ποδόσφαιρο θέλει να παίξει.

Αν το προπονητικό επιτελείο δεν εγκαταλείψει τις εμμονές, αν δεν προχωρήσει σε αναπροσαρμογή του αγωνιστικού πλάνου κάθε φορά που οι συνθήκες το επιζητούν και τέλος αν οι ποδοσφαιριστές δεν εννοήσουν ότι ακόμη και στην χειρότερη σου μέρα δεν έχεις δικαίωμα να παραδοθείς, ότι οφείλουν πάντα να καταθέτουν και την τελευταία σταγόνα από την ικμάδα τους, τότε κανείς τους δεν θα έχει λογοδοτήσει στον εαυτό του, όπως οφείλουν όλοι μετά από αυτή την εμφάνιση ,κανένας τους δεν θα έχει φτάσει στα επίπεδα αυτοκριτικής που οφείλουν να φτάσουν μετά από μια ντροπιαστική για αυτούς και μόνο για αυτούς ήττα!

Τα δε προβλήματα θα επανέρθουν ακόμα και με την ομάδα σε πλήρη παράταξη!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!