Το Δημοτικό γήπεδο της Χαραυγής πήρε το όνομα του Νίκου Γόδα

Το Δημοτικό γήπεδο της Χαραυγής πήρε το όνομα του Νίκου Γόδα

Newsroom
Το Δημοτικό γήπεδο της Χαραυγής πήρε το όνομα του Νίκου Γόδα

bet365

Στη μετονομασία του πρόσφατα ανακαινισμένου Δημοτικού γηπέδου ΑΓΕΤ Χαραυγής σε «Νίκος Γόδας» προχώρησε ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, έκανε και σχετικό ποστάρισμα για την απόφαση αυτή με την οποία τιμάται ο Νίκος Γόδας. Ο Γόδας υπήρξε ένα σύμβολο για την αδιάκοπη μάχη ενάντια σε όλους και σε όλα. Πολέμησε για την πατρίδα του, δεν... υποτάχθηκε ποτέ και εκτελέστηκε με την Ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Νίκος Γόδας (1921-1948) ήταν εκτός από ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης κατά των Γερμανών κατακτητών και λοχαγός του ΕΛΑΣ. Η σταθερή του άρνηση, έως και τη λήξη σχεδόν του εμφυλίου, να αποκηρύξει την προσωπική του και αριστερή ιδεολογία του ώστε να αποφύγει την επικείμενη εκτέλεση, τον εντάσσει στις πλέον σημαντικές μορφές του ελληνικού αθλητισμού.

Εκτελέστηκε ως γνωστόν στο Λαζαρέτο της Κέρκυρας στις 19 Νοεμβρίου του 1948. «Να μου ρίξετε και να με δολοφονήσετε με την φανέλα του Ολυμπιακού. Και να μην μου δέσετε τα μάτια, για να βλέπω τα χρώματα της ομάδας μου, τα Ερυθρόλευκα, πριν από την χαριστική βολή», ήταν τα τελευταία του λόγια. Είναι χαρακτηριστικό πως στα τρία χρόνια της φυλάκισής του στην Κέρκυρα (1945 - 1948 οπότε και εκτελέστηκε) ήταν ο εμπνευστής για όλους.


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα