ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 3-0: Στην πεντάδα με show Περέα!

Γιώργος Ντυμένος
ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 3-0: Στην πεντάδα με show Περέα!

bet365

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Περέα, που πέτυχε γκολ και κέρδισε... μέσω Τζήλου-VAR το πέναλτι (γκολ ο Εραμούσπε), ο ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψε στις νίκες με το 3-0 επί του Παναιτωλικού, που είχε δύο δοκάρια. Γκολ κι ο Κάργας. Εξαλλοι με τη διαιτησία οι Αγρινιώτες!

Στις νίκες επέστρεψε ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς επικράτησε 3-0 του Παναιτωλικού και πλέον εδραιώθηκε ψηλά στην κατάταξη. Σε ένα ματς που ήταν καλύτερος, αλλά την ίδια στιγμή οι «κυανοκίτρινοι» φαίνεται πως έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται για τη φάση του 1-0, όπου ο Εραμούσπε άνοιξε το σκορ.


Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Λοντίγκιν κάτω από τα γκολπόστ,, τους Σάλιακα, Εραμούσπε, Κάργα, Πίρμαν στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Καραχάλιο, Ντομίνγκες στα «6αρο-8άρια», τους Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ στα άκρα και τους Περέα, Μιλιτσεάνου επιθετικό δίδυμο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Μελίσσα στο τέρμα, τους Κορνέλιους, Μαλή, Μπακαδήμα στα στόπερ, τον Αποστολάκη στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Χουχούμη στο αριστερό, τους Τσιγγάρα, Φλόες στον άξονα, τους Ντουάρτε, Λούι μπροστά από τα μπακ στα άκρα και τον Βέργο στο «9».

Στο μισό γήπεδο το ματς, πλαγιοκοπούσε ο ΠΑΣ

Οι πολλές απουσίες των «κυανοκίτρινων» τους οδήγησαν σε ένα σχήμα με 3 στόπερ και ισάριθμους μπακ και με σαφή προσανατολισμό να δώσουν χώρο στον ΠΑΣ και να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Ετσι το πρώτο ημίωρο κύλησε με τους γηπεδούχους να κρατούν μπάλα, το παιχνίδι να παίζεται στο μισό του Παναιτωλικό και οι καλύτερές στιγμές των γηπεδούχων ναι μεν δεν ήταν τελικές αλλά χαρακτηρίζονται επικίνδυνες, καθώς σε παράλληλες/ξυραφιές των Περέα, Πίρμαν δεν βρέθηκαν συμπαίκτης τους στην πορεία της μπάλας.


Οι Τζήλος, Ευαγγέλου «είπαν» πέναλτι και 1-0

Και κάπου εκεί στην «εξίσωση» της αναμέτρησης μπήκαν οι ρέφερι Τζήλος, Ευαγγέλου. Σε μία «μονομαχία» των Μαλή, Περεά στην περιοχή του Μελίσσα ο Κολομβιανός έπεσε στο έδαφος, καθώς ο στόπερ των φιλοξενουμένων τον βρήκε στη διεκδίκηση με το χέρι στο πρόσωπο. Τότε ο Ευαγγέλου ενημέρωσε τον Τζήλο να δει τη φάση στο VAR και εκείνος έδειξε την άσπρη βούλα, σε μία απόφασή του που χαρακτηρίζεται «μίνιμουμ» τραβηγμένη. Υπήρξε επαφή του χεριού με το πρόσωπο, αλλά ως εκεί. Μάλιστα λίγο πριν την ανάπαυλα σε μία αντίστοιχη που ο Γκαρντάβσκι βρήκε τον Αποστολάκη στο πρόσωπο και ο μπακ των φιλοξενουμένων μάτωσε, ο Τζήλος δεν έδωσε φάουλ. Η απόφαση του 30' προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στα «καναρίνια», ο Εραμούσπε ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο 33' και ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ.


«Εβραζαν» τα «καναρίνια», αμέσως μετά έγινε το 2-0 και το παιχνίδι «τελείωσε» εκεί

Τα... απόνερα των όσων συνέβησαν τότε ήταν «εμφανή» στον Παναιτωλικό και οι γηπεδούχοι που ούτως ή άλλως ήταν καλύτεροι, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την έλλειψη καθαρού μυαλού από μέρος των παικτών του. Ετσι λίγο μετά το 1-0, στο 37', διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Περέα που «νίκησε» τους αντιπάλους του στο ύψος της μικρής περιοχής μετά από παράλληλη του Μιλιτσεάνου και ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε κάπου εκεί.

Γκολ ο Κάργας, ο Μελίσσας είπε τρία «όχι»

Στο δεύτερο μισό η αναμέτρηση... άνοιξε. Ο Παναιτωλικός έπαιζε πλέον με 2 φορ, αλλά την ίδια στιγμή ο ΠΑΣ συνέχισε να παρουσιάζεται πιο απειλητικός και εκμεταλλεύονταν τους κενούς χώρους που έβρισκε. Οι γηπεδούχοι βρήκαν 3ο γκολ με τον Κάργα στο 58' σε στατική φάση (κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Γκαρντάβσκι), ενώ ο Μελίσσας είπε «όχι» στους Περέα (48'), Σνάιντερ (67'), Μιλιτσεάνου (75') , σε αντίστοιχες «καθαρές» ευκαιρίες του «Αγιαξ της Ηπείρου» για να σημειώσει και άλλα τέρματα.

Τα δοκάρια «σταμάτησαν» Καρέλη, Βέργο

Την ίδια στιγμή τα «καναρίνια» ήθελαν σξμειώσουν τουλάχιστον ένα γκολ. Λίγο πριν το 3-0 ο Λοντίγκιν είπε «όχ» στην κεφαλιά του Βέρογυ (56'), ενώ στα τελευταία λεπτά οι «κυανοκίτρινοι» είχαν 2 δοκάρια. Το πρώτο στο 85' όταν αρχικά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μαλή και στην εξέλιξη της φάσης ο Καρέλης σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του, ενώ λίγο αργότερα (88') ο Βέργος «τράνταξε» με ένα όμορφο σουτ το οριζόντιο του 31χρονου πορτιέρε.

MVP: Ο Περέα. Ο Κολομβιανός ήταν μία «μόνιμη» απειλή για τα καρέ του Παναιτωλικού και έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. Σκόραρε, απώλεσε καλές ευκαιρίες (π.χ. στο 47'), ήταν «μέσα» στο 1-0 και πολλές φορές βοήθησε στο δημιουργικό σκέλος. Μέσα σε όλα κέρδισε και το πέναλτι, για το οποίο άνοιξε μεγάλη κουβέντα.

Στο ύψος του: Ο Γκαρντάβσκι. Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΣ έκανε συνεχείς πλαγιοκοπήσεις, στο δεύτερο μισό έβγαινε στην κόντρα και ήταν εκ των κορυφαίων.

Αδύναμος κρίκος: Ο Λούι. Ο μπακ των «κυανοκίτρινων» έχρι το «ελαφρυντικό» πως ξεκίνησε σε μία θέση που δεν τη γνωρίζει (χαφ), αλλά δεν φάνηκε ούτε στο ανασταλτικό κομμάτι.

Η «γκάφα»: Η άμυνα του Παναιτωλικού στη φάση του 2-0 «έχασε» όλες τις προσωπικές «μονομαχίες».

Το «στραγάλι»: Δεν αφορά τον ΠΑΣ, τον Παναιτωλικό την οποιαδήποτε ομάδα ή φυσικά τους ποδοσφαιριστές. Αλλά αξίζει να μάθουν όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι και όσοι είδαν το ματς, γιατί το πέναλτι που έδωσαν στο 30' οι Τζήλος, Ευαγγέλου συνιστά παράβαση, ώστε να αντιληφθούμε τους κανονισμούς για το μέλλον.


Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος, στη «σούμα» άξιζε να κερδίσει αλλά ο Παναιτωλικός έχει κάθε δικαίωμα να «φωνάζει» για τη φάση του 1-0.

ΠΑΣ Γιάννινα : Λοντίγκιν, Σάλιακας (68' Τριάδης), Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σνάιντερ (69' Μορέιρα), Καραχάλιος (85' Λιάσος), Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι (62' Οικονομόπουλος), Μιλιντσεάνου (84' Μίνα), Περέα.
Παναιτωλικός: Μελίσσας, Αποστολάκης, Μπακαδήμας, Μαλής, Κορνέλιους, Χουχούμης (52' Μπελεβώνης Στ.), Λούι (46' Καρέλης), Τσιγγάρας, Φλόρες, Ντουάρτε, Βέργος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα