Ο Βαλμπουενά έδειξε ότι με σωστή διαχείριση μπορεί να «ξεκλειδώνει» δύσκολα παιχνίδια

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ο Βαλμπουενά έδειξε ότι με σωστή διαχείριση μπορεί να «ξεκλειδώνει» δύσκολα παιχνίδια

bet365

Ναι, δεν είναι πια πιτσιρικάς, όμως για ματς στα οποία ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα ο Βαλμπουενά είναι ό,τι πρέπει. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Στην ηλικία που είναι χρήζει προφανώς σωστής διαχείρισης για να μπορεί να είναι όσο πιο... φρέσκος γίνεται. Όμως κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Ματιέ Βαλμπουενά δεν τα δίνει όλα για τη φανέλα και πως δεν έχει τέτοια ποιότητα που και 15-20 λεπτά να παίζει, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα ενός ματς και να προσφέρει.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός μπήκε στο ματς του Αγρινίου στο 54' και από τα πρώτα λεπτά έφθειρε με φάουλ την αντίπαλη άμυνα και στο 65' πήρε το πέναλτι από τον Μελίσσα βάζοντας το κεφάλι του σωστά για να πάρει τη μπάλα και να δεχθεί το αντικανονικό μαρκάρισμα. Ετσι ήρθε στο 69' ο Ελ Αραμπί για να κάνει το τελικό 2-1 στο Παναιτωλικός - Ολυμπιακός. Και όπως έδωσε τη δυνατότητα στον Ελ Αραμπί να χριστεί σκόρερ το είχε κάνει και τον Γενάρη του 2021 και πάλι τότε για το 1-2 υπέρ των Πειραιωτών με τον Παναιτωλικό με μία απίθανη ασίστ καθώς τροφοδότησε τον έμπειρο φορ πέφτοντας. Με άλλα λόγια ο άλλοτε παίκτης της Μαρσέιγ το έχει ξανακάνει...

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο καλός, πίεσε πολύ αλλά δεν ήταν αποτελεσματικός

Ο Μαρτίνς και σε αυτό το παιχνίδι πήρε βοήθειες από τον πάγκο του. Ο Βαλμπουενά πήρε το πέναλτι (σε μία φάση που η παράβαση φάνηκε σχεδόν εξαρχής αλλά ο Φωτιάς με το VAR κατέληξαν στο πέναλτι περίπου 5 λεπτά μετά), ο Ελ Αραμπί το εκτέλεσε εύστοχα και ο Ανδρούτσος του έδωσε ώθηση και βοήθειες. Πλην όμως το αρχικό σχέδιο του Πορτογάλου δεν πήγε τόσο καλά... Χρειάστηκε να αλλάξει τη διάταξή του από 4-3-3 σε 4-4-2 και μετά σε 4-2-3-1, ενώ ο Ολυμπιακός παρότι είχε πολύ τη μπάλα στα πόδια του και πίεσε έντονα τον αντίπαλό του δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός. Βρήκε όμως δύο γκολ από στατικές φάσεις.

Αυτή η ασίστ του Λόπες μπορεί να του δώσει ψυχολογία

Ο Ρόνι Λόπες δεν ήταν... οδοστρωτήρας στο γήπεδο πλην όμως έβγαλε την πρώτη του ασίστ στη φάση του γκολ του Τικίνιο με το κόρνερ του και συνολικά έκανε - σε σχέση με τα προηγούμενα δείγματα γραφής του - αρκετά καλή προσπάθεια. Μία ασίστ που μπορεί να του φτιάξει το ποδοσφαιρικό κέφι και την ψυχολογία για τη συνέχεια και να τον κάνει να προσφέρει παραπάνω.

Όσο για τη φάση του 1-1 του Βέργου; Ναι ο Μπα έχει χάσει τον φορ του Παναιτωλικού και ο Σωκράτης «τρώει» τη ντρίμπλα, πλην όμως ας πάμε λίγο πίσω. Ο Μαντί Καμαρά είναι αυτός που χάνει τη μπάλα από τον Ντουάρτε και ο Ολυμπιακός δέχεται φάση με πάσα στην πλάτη της άμυνάς του σχεδόν από το πλάγιο. Έγιναν δηλαδή μία σειρά από λάθη για να φτάσει ο Παναιτωλικός να βρει δίχτυα.

Το συμπέρασμα βγαίνει από τα λόγια του Βαλμπουενά στη COSMOTE TV: «Μπορεί να μην κάναμε σπουδαίο ματς αλλά πήραμε τους τρεις βαθμούς και αυτό στο πρωτάθλημα μετράει». Ο Ολυμπιακός πάντως από τέτοια ματς θα πρέπει να μαθαίνει περισσότερα και να αντιλαμβάνεται πόσο θα πρέπει να προσπαθεί σε κάθε έδρα. Ειδικά πριν από «ευρωπαϊκούς» αγώνες σαν κι' αυτόν με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Και φυσικά με τον Μαρτίνς να ελπίζει πως ο Σωκράτης που τραυματίστηκε στο τέλος του ματς θα είναι ΟΚ (με τις πρώτες πληροφορίες πάντως να μιλούν για μη ανησυχητική κατάσταση).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.