Το ρόστερ του ΠΑΟΚ σε μόνιμη δοκιμασία

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ σε μόνιμη δοκιμασία

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ σε μόνιμη δοκιμασία

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του ο προπονητής του ΠΑΟΚ και για τα αλλεπάλληλα προβλήματα που προκύπτουν κάθε εβδομάδα.

Να ξεκινήσουμε πάλι από τα αυτονόητα για να μην παρεξηγηθούν όσοι αισθάνονται δικαιωμένοι κάθε φορά που ο ΠΑΟΚ δεν κερδίζει, επειδή… εκείνοι τα έλεγαν για το ρόστερ; Για 124η φορά λοιπόν τονίζουμε ότι: Το ρόστερ του ΠΑΟΚ που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, μπορούσε και έπρεπε να είναι πιο ποιοτικό. Οκ; Το ξεκαθαρίσαμε και πάλι; Αυτό πιστεύαμε από τον Αύγουστο που ο ΠΑΟΚ έριξε τους ρυθμούς ενίσχυσής του αφού βέβαια είχε αποκτήσει με μεγάλα συμβόλαια Κούρτιτς, Ολιβέιρα και αφού ανανέωσε με καλά χρήματα Σφιντέρσκι, Ελ Καντουρί και αφού φυσικά έκανε την καλύτερη και πιο ακριβή μεταγραφή σε όλη την Ελλάδα, με την συμφωνία επιστροφής του Λουτσέσκου. Αυτό τονίζουμε και τώρα. Κάθε εβδομάδα. Είτε κερδίζει ο ΠΑΟΚ, είτε χάνει.

Έγινε ό τι έγινε το καλοκαίρι, ξεκίνησε η σεζόν και από τα πρώτα-πρώτα ματς τι έχουμε με αυτή την ομάδα;

ΠΟΤΕ, μα ποτέ, ΚΑΜΙΑ ημέρα της χρονιάς μέχρι τώρα (και από ότι φαίνεται για καιρό ακόμη) ο Λουτσέσκου δεν προπόνησε και δεν παρέταξε την ομάδα του σε παιχνίδι Ελλάδας ή Ευρώπης, χωρίς να μετράει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τρεις σημαντικές ή μεγάλες απουσίες! ΠΟΤΕ όμως…

Ξεκίνησε η χρονιά και από την πρώτες-πρώτες μέρες έλειπαν ο Ίνγκασον με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο, ενώ γρήγορα υπέστη την πρώτη θλάση ο Κρέσπο.

Άρχισαν τα ματς και… από το δεύτερο επίσημο καταγράφηκε η πιο μεγάλη ζημιά με τον Ολιβέιρα. Πρόκειται για το σημαντικότερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ και την πιο μεγάλη απώλεια σε όλη αυτή τη χρονιά, ένα κενό που ΔΕΝ θα καλύψει ο Δικέφαλος, ό τι και αν κάνει μέχρι τον Φεβρουάριο.

Ολιβέιρα

Λίγο μετά έλειψαν Ίνγκασον, Ολιβέιρα, Κρέσπο και Ροντρίγκο που υπέστη και αυτός θλάση.

Τέλος καλοκαιριού, να και η βαριά θλάση του Ελ Καντουρί που χάνει έναν ολόκληρο μήνα.

Επιστρέφει ο Ροντρίγκο, χάνει ματς με κορονοιό ο Ζίβκοβιτς. (Πάντα μόνιμα απόντες ο Ίνγκασον και ο Ολιβέιρα).

Περνάει ο καιρός, να και η δεύτερη θλάση του Κρέσπο. Προσπαθεί αυτός να γυρίσει, να και ο κορονοϊός για τον Τσιγγάρα και έναν ακόμη πολύ βασικό και αναντικατάστατο παίκτη του Δικεφάλου.

Ένας γυρίζει, δύο βγαίνουν, αφού και ο Βιεϊρίνια χτυπάει στον αστράγαλο, ενώ τώρα που πάνε να μπουν οι μεγάλοι (Κρέσπο-Βιεϊρίνια ) έχουμε άλλες δύο σοβαρές θλάσεις του Μιτρίτσα και του Σίντκλεϊ!

Αυτή είναι η κατάσταση στον ΠΑΟΚ, φυσικά και σε άλλες ομάδες. Απλά στον Δικέφαλο, το ήδη πιεσμένο ρόστερ (που έχει μεγάλους στόχους σε 2 διαφορετικές διοργανώσεις) υστερεί ποιοτικά κυρίως στον μεσοεπιθετικό τομέα και υποφέρει κάθε εβδομάδα με 2-3 μεγάλες απουσίες. Και αν ο Κρέσπο μπορεί να αντικατασταθεί στα στόπερ, κάθε απουσία στα πλάγια μπακ και κυρίως στον μεσοεπιθετικό τομέα, είναι… πραγματική μαχαιριά. (Θυμίζουμε ότι στη θεωρία και στους μεσοεπιθετικούς, το καλοκαίρι υπολόγιζαν και τον Καγκάβα. Τώρα όμως… ο Ιάπωνας έχει τελειώσει. Όσες ευκαιρίες και αν πήρε, απέδειξε ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στους ρυθμούς που επιβάλλεται να έχει ένας επαγγελματίας υψηλού επιπέδου).

Ο Λουτσέσκου δεν κλαίγεται! Συνεχίζει να λέει ότι… έχει τους καλύτερους παίκτες και αυτοί θα πάρουν το πρωτάθλημα! Οκ. Κατανοητό και αυτό, για όποιον μπορεί να καταλάβει. Στο κάτω-κάτω, με τον τρόπο του, ήδη έχει πάρει από παίκτες που θεωρούνταν… τελειωμένοι (μεγάλα παραδείγματα οι Πασχαλάκης και Μπίσεσβαρ) πάρα πολλά πράγματα.

Μπίσεσβαρ

Έτσι θα το παλέψει. Με ένα ρόστερ το οποίο βρίσκεται στα όριά του και υπό συνεχή πίεση και δοκιμασία, ειδικά μετά τα προβλήματα της κάθε εβδομάδας. Έτσι θα προσπαθήσει να το πάει μέχρι τον χειμώνα, εκεί που εκείνος και οι υπεύθυνοι των μεταγραφών είναι υποχρεωμένοι να κλείσουν τρύπες και ταυτόχρονα να βάλουν βάσεις για την επόμενη ομάδα που θα χτιστεί, αφού φύγουν(;) κάποιοι από εκείνους τους 15 τα συμβόλαια των οποίων τελειώνουν το άλλο καλοκαίρι.

Γίνονται αντιληπτές οι πολύ-πολύ λεπτές ισορροπίες για μία ομάδα που θέλει να διεκδικήσει πρωτάθλημα και ταυτόχρονα θέλει να κερδίσει (ακόμη και ως πρώτη στον όμιλο) άλλη μία ευρωπαϊκή πρόκριση; Όλα αυτά με τον προπονητή να λέει κάθε μέρα στους παίκτες του ότι… είναι οι καλύτεροι και όλους εμάς απέξω να ψάχνουμε ποιος μπορεί να καλύψει πρακτικά το κενό του Ολιβέιρα , τι γίνεται όταν λείπει ο Ελ Καντουρί και πότε θα είναι απολύτως καλά ο Βιεϊρίνια, έτσι ώστε η ομάδα να μην εμφανίζεται τόσο αδύναμη ποιοτικά, όπως στο πρώτο ημίχρονο του Καραϊσκάκη…

* Τα ίδια έγιναν και στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Εκεί όμως υπάρχουν ξεκάθαρες δικαιολογίες. Εκεί, τα οικονομικά δεδομένα δεν επέτρεπαν άλλες… τρέλες. Ο μπασκετικός ΠΑΟΚ έκανε ό τι μπορούσε και σίγουρα δεν θα υπήρχε δυνατότητα να καλύψει το κενό του Λόβ και του Κάρτερ. Φάνηκε πόσο έλειψαν οι δύο και φαίνεται τώρα πόσο ανέβηκε η ομάδα αφού επέστρεψαν.

* Τι έγινε με τους διαιτητές και τα ματς χωρίς VAR; Είδαμε και τα χάλια μας στη Λάρισα; Ποιος ακόμη αμφισβητεί τα αυτονόητα;

* Μετά το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ έγραψα κείμενο και ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αμφισβήτησα ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια. Το ότι θεωρώ πώς έγινε φάουλ πριν το 1-0 ΔΕΝ σημαίνει ότι… υπήρχε πρόθεση, σχέδιο, αλλοίωση ή οποιαδήποτε δικαιολογία για τον ΠΑΟΚ. Έγινε ό τι έγινε και πολύ κακώς ο ΠΑΟΚ αντέδρασε όπως αντέδρασε. Απλά επειδή κάποιοι φίλαθλοι συγκεκριμένων ομάδων έμαθαν να βομβαρδίζονται από δικαιολογίες κάθε φορά που χάνουν (πόσα χρόνια έχει να χάσει… δίκαια ο Ολυμπιακός;) πιστεύουν ότι και όσα γράφτηκαν προχθές, είχαν τέτοιο σκοπό! Τα σχόλια ανέδειξαν ως κυρίαρχο θέμα τη φάση του 1-0 και όχι το ίδιο το κείμενο που έγραφε πολλά άλλα για την ήττα του ΠΑΟΚ…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.