Ολυμπιακός: Νίκη - «χρυσάφι» με τρομερούς τους Αγκιμπού Καμαρά και Ροντρίγκες

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Νίκη - «χρυσάφι» με τρομερούς τους Αγκιμπού Καμαρά και Ροντρίγκες

bet365

Ο Ολυμπιακός κάνοντας ένα γεμάτο α' μέρος και ένα σίγουρα πιο προβληματικό δεύτερο ημίχρονο πέτυχε το στόχο της νίκης με τον ΠΑΟΚ έστω με αυτό το 2-1. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Για τον Ολυμπιακό σε αυτή τη χρονική συγκυρία δεν υπήρχε παρά μόνο ένας δρόμος. Ο δρόμος της κατάκτησης της νίκης. Μία νίκη με τον ΠΑΟΚ στο φαληρικό γήπεδο και αυτό καθώς σε αυτή τη στροφή του πρωταθλήματος δεν γινόταν να μείνει πίσω στον βαθμολογικό πίνακα μετά και τη νίκη της ΑΕΚ στο γήπεδο του Βόλου.

Και ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς το κατάφερε και ο Πορτογάλος πήρε και την πρώτη του νίκη από τον Λουτσέσκου σε ματς των Ερυθρόλευκων με τον ΠΑΟΚ. Και ας δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα στο 2ο 45λεπτο.

Το α' μέρος του ντέρμπι ήταν μία αγωνιστική διαδικασία όπου και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ ήθελαν να παίξουν περίπου με την ίδια προσέγγιση. Πίεση ψηλά και με έμφαση στο λάθος στην πρώτη μπάλα είτε από τον γκολκίπερ είτε από τον πρώτο παίκτη που υποδέχεται τη μπάλα και ξεκινά να φτιάχνει παιχνίδι. Η διαφορά ήταν πως ο Ολυμπιακός λειτούργησε πολύ καλά στο κομμάτι της αμυντικής πίεσης ψηλά και του αιφνιδιασμού. Δύο κλεψίματα, δύο επιθέσεις και δύο γκολ. Κοινώς είχε μία καλή εικόνα και δικαίως ήταν μπροστά στο σκορ. Ένα προβάδισμα που το κράτησε μέχρι τέλους.

Άλλη εικόνα στο β' μέρος και ήταν λογικό να δεχθεί γκολ

Στο 2ο 45λεπτο ο Λουτσέσκου αντέδρασε από τον πάγκο βγάζοντας τον Εσίτι που ήταν πηγή... κινδύνων για τον ΠΑΟΚ και είχε κομβική συμμετοχή στις φάσεις των γκολ των Πειραιωτών. Φόρτωσε τον άξονά του και τα άκρα του και πήγε σε μία προσέγγιση να βάλει έξτρα πίεση στον Ολυμπιακό.

Και ο ΠΑΟΚ συνολικά στο β' μέρος ήταν πιο καλός από το α' 45λεπτο και βάσει της εικόνας του ήταν λογικό να βάλει ένα γκολ. Κάτι το οποίο πέτυχε με τον Μουργκ πλην όμως ο Ολυμπιακός δεν γινόταν να αφήσει αυτό το ματς να του φύγει από τα χέρια. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ πήρε αρκετά περισσότερα από τις αλλαγές του (οι Καντουρί και Μουργκ ήταν στη φάση του γκολ του 2-1) σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός που πήρε κάποιες βοήθειες κυρίως από τον Βρουσάι σε επίπεδο ατομικών ενεργειών.

Ροντρίγκες

Ο θαυματουργός πιτσιρικάς Αγκιμπού και ο θετικότατος Γκάρι Ροντρίγκες

Φυσικά το μεγάλο πρόσωπο του αγώνα είναι ο Αγκιμπού Καμαρά. Αυτός ο μικρός... δαίμονας του Ολυμπιακού που είχε γκολ και ασίστ και αποδεικνύεται ένας τρομερός παίκτης που παίζοντας ως χαφ μπορεί να κάνει τεράστια καριέρα. Ειδικά στο α' μέρος ήταν εξαιρετικός αλλά και στο β' προσπάθησε αισθητά. Με πίεση ψηλά, τρεξίματα και μεγάλη προσπάθεια. Είχε και το ένα από τα δύο δοκάρια του Ολυμπιακού (το άλλο που ήταν σαν διπλό δοκάρι το είχε ο Ελ Αραμπί).

Θετικότατο ήταν και το πρόσημο του Γκάρι Ροντρίγκες. Με τρεξίματα, σωστή κίνηση χωρίς τη μπάλα, διάθεση και συμμετοχή σε φάσεις. Γενικά μία καλή εικόνα κυρίως στο επιθετικό σκέλος. Ο Μαρτίνς τον έβγαλε στο ημίχρονο και ο Πορτογάλος κόουτς μετά από σχετική ερώτηση διευκρίνισε πως χτύπησε και για αυτό έγινε αλλαγή. Εδώ μπορούμε να σταθούμε και τον Ρέαμπτσιουκ υπό το πρίσμα πως αυτή τη φορά ήταν πιο επιδραστικός επιθετικά και είχε συμμετοχή στη φάση του 1-0.

Ο Ονιεκούρου πρέπει να βγάλει αντίδραση διότι η εικόνα του προβληματίζει

Κλείνοντας ναι προφανώς ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε (αυτή τη νίκη... χρυσάφι) και είχε και τουλάχιστον δύο πρωταγωνιστές, ωστόσο ο Χένρι Ονιεκούρου για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν σαν να μην μπήκε στο γήπεδο στον μεγαλύτερο βαθμό. Ο Νιγηριανός εννοείται πως θέλει να προσφέρει και να βοηθήσει πλην όμως το αγωνιστικό του πρόσωπο δεν είναι καλό και το μόνο που έδειξε ξανά ήταν καλά τρεξίματα (είναι γρήγορος παίκτης) αλλά και το ότι γύριζε πίσω και προσπαθούσε να βοηθήσει και αμυντικά.

Μέχρι εκεί όμως. Ο Ολυμπιακός γενικότερα συνολικά κρατάει εκτός από τη νίκη κυρίως την εμφάνιση του α' μέρους αλλά και ότι ακόμα και στο πιο κακό του 2ο μέρος το σκορ το κράτησε έστω και δύσκολα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.