Ο Μπρούνο Γκάμα έγινε 100αρης!

Ο Μπρούνο Γκάμα έγινε 100αρης!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Μπρούνο Γκάμα έγινε 100αρης!

bet365

Ο Μπρούνο Γκάμα συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με τη φανέλα του Άρη κι έγινε ο 15ος ξένος ποδοσφαιριστής με τριψήφιο αριθμό αγώνων!

Αυτό το σενάριο, πιθανότατα, να μην το είχε φανταστεί ούτε ο ίδιος όταν το καλοκαίρι του 2018 επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο στην καριέρα του. Ανεξαρτήτως του εύρους των συζητήσεων που είχαν προηγηθεί, ο Μπρούνο Γκάμα δεν γνώριζε δα και πολλά πράγματα για τους «κίτρινους», ενδεχομένως να συνεκτίμησε όμως ότι αμφότεροι ήταν σε φάση… επανεκκίνησης καθώς ο Άρης μόλις είχε επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία έχοντας αφήσει πίσω του τα πέτρινα χρόνια. Γιατί επίσης ο Πορτογάλος προερχόταν από το επεισοδιακό διαζύγιο με τη Λα Κορούνια, τη δυσάρεστη εμπειρία στη Βαγιαδολίδ όπου ένιωσε «συνταξιούχος» δεδομένου του ότι δεν έπαιρνε χρόνο συμμετοχής και αναγκάστηκε να «ρίξει τα μούτρα του» και να μετακομίσει στην Αλκορκόν επιζητώντας απελπισμένα κάποια αγωνιστικά λεπτά και το αίσθημα του ενεργού ποδοσφαιριστή. Κακά τα ψέματα, αυτό είχε εξαφανιστεί (σχεδόν) ενάμιση χρόνο πριν έρθει η συμφωνία του με τον Άρη.

Κι αυτή μάλιστα πέρασε από πολλά κύματα καθότι, όταν ο Άρης χτύπησε την πόρτα του Πορτογάλου αρτίστα, γούρλωσαν τα μάτια του με το άκουσμα των απαιτήσεών του (500.000 ευρώ), ποσό απαγορευτικό για τα (τότε) οικονομικά δεδομένα της ομάδας. Προϊόντος του χρόνου οι δύο πλευρές βρήκαν σημείο επαφής, στην πραγματικότητα ο Άρης κατάφερε να τον πείσει να χαμηλώσει τις απαιτήσεις του και ο «γάμος» έγινε με… παπά και κουμπάρο, όλους όσοι είχαν πάψει να πιστεύουν στο ταλέντο και την ποιότητα του ποδοσφαιριστή.

Το χειρουργείο που δεν τον πτόησε

Αυτό έγινε τον Γενάρη του 2019 σε μια περίοδο όπου βάζοντας κάτω την ηλικία του (32 Μαΐων) και συνυπολογίζοντας τον σοβαρότατο τραυματισμό του (ρήξη χιαστού) ήταν λογικό να εκφραστούν ενδοιασμοί για το χρονικό διάστημα που θα χρειαζόταν για να επιστρέψει στη δράση και κυρίως, για την αγωνιστική κατάστασή του. Ο Μπρούνο Γκάμα το έκανε νωρίτερα καθώς γύρισε στα τέλη του Αυγούστου (του ίδιου χρόνου) κι αυτό που επιφύλαξε ήταν ανώτερο των προσδοκιών. Ο Πορτογάλος επέστρεψε στην 11αδα και σπανίως έβγαινε από αυτή, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να μετρήσει 39 συνεχόμενους αγώνες στην Interwetten Superleague. Και δεν ήταν μόνο οι συμμετοχές, όσο αυτό που πρόσφερε στον Άρη αφού εξελίχθηκε στον αδιαφιλονίκητο ηγέτη αυτής της ομάδας, ως ένα βαθμό, τον βασικό εκπρόσωπο της ποδοσφαιρικής λογικής της ομάδας. Κι έτσι, μια σχέση που αμφισβητήθηκε, ξαφνικά μετατράπηκε σε σχέση αγάπης, μεταξύ του Πορτογάλου με το κοινό του Άρη. Αυτή οδήγησε στην ανανέωση του συμβολαίου του το οποίο λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Μπρούνο Γκάμα

Ο Άρης σημαδεύει την καριέρα του

Στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, ο Μπρούνο Γκάμα συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με τη φανέλα του Άρη και αυτομάτως μπήκε στη στενή συνομοταξία των «τριψήφιων» (σε αριθμό αγώνων) ξένων στην ιστορία του συλλόγου. Σε αυτή ήδη βρίσκεται ο Χαβιέρ Ματίγια (108), Λούκας Σάσα ακολουθεί με 91, ενώ θεωρείται δύσκολα να εκθρονιστεί ο Σέρχιο Κόκε ο οποίος με 195 βρίσκεται στην κορυφή. Τον ακολουθεί ο Ντάρσι Νέτο (186) και ο τρίτος της πατέρας είναι ο Αρτούρ Λεκμπέλο (179) ο οποίος αγωνίστηκε στην ομάδα στη δεκαετία του ’90.
Μόνο που στην περίπτωση του Γκάμα υπάρχει κι ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο καθώς όταν θα φτάσει στις 102 συμμετοχές με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα, αυτομάτως ο Άρης θα γίνει η ομάδα με την οποία θα έχει κάνει περισσότερους αγώνες. Μέχρι στιγμής, παραμένει η Λα Κορούνια (101). Στα δε 100 παιχνίδια του με τους Θεσσαλονικείς μετρά 23 γκολ και εννιά ασίστ.

@Photo credits: Intime

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα