Η «μάχη» του άξονα μεταξύ Μαντί Καμαρά και Σβαμπ (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Η «μάχη» του άξονα μεταξύ Μαντί Καμαρά και Σβαμπ (vids)

bet365

Οι δύο χαφ είναι κομβικοί για το κέντρο του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ αντίστοιχα, κάτι που θα φανεί και στο ντέρμπι της Κυριακής.

Είναι δύο παίκτες που σωματοδομικά έχουν διαφορές, ωστόσο μπορούν να καλύψουν τρεις θέσεις.

Εκείνες του εξαριού, του οκταριού και του δεκαριού. Και παράλληλα δύο μονάδες εξαιρετικά σημαντικές για τον Ολυμπιακό από τη μία και τον ΠΑΟΚ από την άλλη ακόμα και εάν δεν βρεθούν σε τόσο καλή μέρα. Δύο δυνατοί και σκληροτράχηλοι παίκτες με τον Καμαρά να υπερτερεί από πλευράς ταχύτητας αλλά ο Σβαμπ έχει να έχει περισσότερες εμπειρίες και αγωνιστικές παραστάσεις. Και δύο παίκτες που θα δώσουν τις... μάχες τους στο κέντρο στο ματς της Κυριακής στο Φάληρο.

Ο 24χρονος Μαντί Καμαρά - που χρησιμοποιείται και ως δεκάρι από τον Μαρτίνς - έχει φέτος 12 ματς με 2 γκολ και 1 ασίστ. Ο 31χρονος διεθνής Αυστριακός έχει φέτος 12 ματς με 1 γκολ και 3 ασίστ. Ούτε ο Καμαρά ούτε ο Σβαμπ έχουν γκολ ή ασίστ έως τώρα στο πρωτάθλημα αλλά αυτό δεν αναιρεί την ποιότητα, την αξία τους και τη σημασία που έχουν για το κέντρο των ομάδων τους.

Ο Καμαρά έχει σκοράρει και δώσει ασίστ σε επίπεδο Ευρώπης. Στο σύνολο στον Ολυμπιακό έχει 145 αγώνες με 19 γκολ και 12 ασίστ. Το ίδιο ισχύει και για τον Σβαμπ. Έχει σκοράρει και έχει δώσει ασίστ στην Ευρώπη φέτος. Στον ΠΑΟΚ στο σύνολο έχει 60 αγώνες με 10 γκολ και 13 ασίστ.

Δύο στοιχεία που μπορούμε να ξεχωρίσουμε από τα stats του Μαντί Καμαρά σε καταγραφή 4 αγώνων από την πλατφόρμα του Wyscout είναι το υψηλό ποσοστό ακρίβειας των μεταβιβάσεών του (86.8%) αλλά και των μακρινών μπαλιών του που έχει 75%, όπως επίσης ότι έχει χάσει μόνο μία εναέρια μονομαχία (ποσοστό στο 87.5%). Ο Καμαρά έχει ένα σωρό τρόπους να μοιράζει τη μπάλα. Ακόμα και με τακουνάκι και υπό πίεση όπως έκανε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ή όπως το έκανε με τον Αστέρα Τρίπολης που έστειλε τη μπάλα συστημένη στον Μασούρα για να βγει από εκεί το γκολ του Τικίνιο.

Καμαρά

Εάν θέλουμε να δούμε και άλλες στατιστικές κατηγορίες ο Σβαμπ είναι στην πρώτη θέση των κλεψιμάτων στον ΠΑΟΚ με 12 τον αριθμό (μαζί με τον Βιεϊρίνια) ενώ ο Μαντί Καμαρά έχει 8 και είναι στην 6η θέση στον Ολυμπιακό. Ο δε Σβαμπ έχει 12/13 παιχνίδια ως βασικός στον ΠΑΟΚ (6/6 στο πρωτάθλημα). Δεν έπαιξε μόνο στο Λίνκολν - ΠΑΟΚ 0-2.

Σβαμπ

Εκτός των άλλων ο Σβαμπ είναι παίκτης που δοκιμάζει τα πόδια του σε στατικές φάσεις σε αντίθεση με τον Μαντί Καμαρά. Ο Αφρικανός από την άλλη είναι παίκτης με δυνατά πόδια που δοκιμάζει και σουτάρει από μακριά και έχει βάλει και εντυπωσιακά γκολ στην καριέρα του με αυτόν τον τρόπο.

Με τη συμβολή της κορυφαίας πλατφόρμας στατιστικών του Wyscout βλέπουμε τα πεπραγμένα των δύο χαφ εντός των ελληνικών συνόρων:

ΜΑΝΤΙ ΚΑΜΑΡΑ

ΧΡΟΝΟΣ: 339'

ΠΑΣΕΣ: 190 / 219 (86.8%)

ΜΑΚΡΙΝΕΣ ΜΠΑΛΙΕΣ: 15 / 20 (75%)

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΕΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ: 37 / 66 (56.1%)

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΕΣ ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ: 7 / 8 (87.5%)

ΣΤΕΦΑΝ ΣΒΑΜΠ

ΧΡΟΝΟΣ: 490'

ΠΑΣΕΣ: 214 / 259 (82.9%)

ΜΑΚΡΙΝΕΣ ΜΠΑΛΙΕΣ: 19 / 30 (63.3%)

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΕΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ: 54 / 114 (47.4%)

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΕΣ ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ: 6 / 15 (40%)

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα