Παναθηναϊκός: Ο Γενάρης είναι μακριά

Παναθηναϊκός: Ο Γενάρης είναι μακριά

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Ο Γενάρης είναι μακριά

bet365

Στον Παναθηναϊκό απόλυτη προτεραιότητα έχουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας και η πιθανή ενίσχυση του Ιανουαρίου θα καθοριστεί το επόμενο δίμηνο. Σύντομα οι συζητήσεις με Χατζηγιοβάνη και Χουάνκαρ.

Ο Παναθηναϊκός με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο βρίσκεται σε μια συνεχή διαδικασία εξέλιξης και προόδου. Το «τριφύλλι» με την εικόνα του πάνω στο χορτάρι έχει κερδίσει τον κόσμο του, έχει δημιουργήσει την ελπίδα πως κάτι καλό «χτίζει» ο Σέρβος τεχνικός, κάτι ανάλογο της ιστορίας, του μεγέθους και των κανονικών στόχων που έχει διαχρονικά ο σύλλογος. Οι «πράσινοι» το καλοκαίρι προχώρησαν σε επτά μεταγραφικές κινήσεις, στην συντριπτική τους πλειοψηφία με ποδοσφαιριστές που ήρθαν για να χτυπήσουν την πόρτα της ενδεκάδας και να γίνουν σημαντικοί. Οι περισσότεροι από αυτούς μέχρι τώρα έχουν βοηθήσει την ομάδα, με αποκορύφωμα τον Ρούμπεν Πέρεθ, τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι και τον Ματέους Βιτάλ. Ο Παλάσιος σιγά σιγά βρίσκει τον εαυτό του, ο Κότσιρας έκανε μια τίμια αρχή όπως και ο Σάρλια ενώ πολλά περισσότερα περιμένουν άπαντες από τον Λούντκβιστ.

Στην ποδοσφαιρική Ελλάδα είναι κάτι σαν σχεδόν... αυτονόητο, πως οι μεταγραφές θα πρέπει να είναι μια μόνιμη συζήτηση αλλά στο «πράσινο στρατόπεδο» δεν υπάρχει καμία τέτοια κουβέντα. Και πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό, όταν βρισκόμαστε ακόμη στην 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος; Προεργασία υπάρχει και πάντα θα πρέπει να υπάρχει ώστε να υπάρχει βάση δεδομένων για κάθε θέση, ωστόσο, οποιαδήποτε μεταγραφική αναζήτηση είναι αρκετά πρόωρη για το «τριφύλλι».

Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε δύο σημαντικές παραμέτρους, δύο σημαντικές υποθέσεις: Ποιες είναι αυτές;

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ και ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Δύο παίκτες που μέχρι τον τραυματισμό τους ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι και έχουν από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στο έμψυχο δυναμικό. Ο Ολλανδός στόπερ βρίσκεται πολύ κοντά στην επιστροφή αλλά μετρά σχεδόν μισό χρόνο μακριά από τα γήπεδα. Αν είναι υγιής και βρει ρυθμό, τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει και πάλι διαθέσιμο τον καλύτερό του, τον πιο αξιόπιστο κεντρικό αμυντικό του ρόστερ. Από την άλλη, ο αρχηγός της ομάδας ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά, κοντεύει ένα χρόνο εκτός παιχνιδιών και αποτελεί ερωτηματικό ο ακριβής χρόνος επιστροφής του και φυσικά θα χρειαστεί χρόνο για να είναι στην κατάσταση που θέλει και που πρέπει.

sax

Όταν μιλάμε για δύο τόσο σημαντικούς ποδοσφαιριστές, είναι λογικό κι επόμενο να τους περιμένει ο σύλλογος, να θέλει να δει την κατάστασή τους ο εκάστοτε προπονητής. Δεν μιλάμε για δύο «πιτσιρικάδες» αλλά για τον μέχρι πρότινος βασικό στόπερ και τον βασικό αμυντικό μέσο.

Αν υπάρχει μια συζήτηση που θα ανοίξει σύντομα και δεν θα αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, αυτή έχει να κάνει με τις ανανεώσεις. Τάσος Χατζηγιοβάνης και Χουάνκαρ αποτελούν προτεραιότητα για το «τριφύλλι», μιας και είναι βασικότατοι στα πλάνα του προπονητή και το συμβόλαιό τους λήγει το προσεχές καλοκαίρι.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα