Παναθηναϊκός: Ο Ιβάν κέρδισε το πρώτο στοίχημα

Παναθηναϊκός: Ο Ιβάν κέρδισε το πρώτο στοίχημα

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Ο Ιβάν κέρδισε το πρώτο στοίχημα

bet365

Ο κόσμος επέστρεψε στην Λεωφόρο, ο φετινός Παναθηναϊκός δημιούργησε και πάλι ελπίδα και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε από νωρίς πράξη την πρώτη του δέσμευση.

16 Ιουνίου 2021. Ξενοδοχείο Caravel. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρουσιάζεται επίσημα στους εκπροσώπους του Τύπου ως ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού. Αναλαμβάνει τα ηνία μίας ομάδας που μετά από 25 χρόνια... κατάφερε να μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, μίας ομάδας που δεν είχε ούτε ένα σημείο αναφοράς ως σύνολο και επί της ουσίας δεν ήταν ομάδα. Ο Λάζλο Μπόλονι άφησε καμένη γη και εκείνος έπρεπε να την κάνει να ανθίσει και πάλι.

Ο Σέρβος τεχνικός, μεταξύ άλλων, οριοθέτησε τους στόχους της φετινής σεζόν. Ο πρώτος; Να χτιστεί ένα συγκρότημα που θα επιστρέψει άμεσα στην Ευρώπη, θα είναι ανταγωνιστικό και σε συνδυασμό με την αύξηση του μπάτζετ, θα βάλει τις βάσεις για να διεκδικήσει την επόμενη σεζόν το πρωτάθλημα με ρεαλιστικές πιθανότητες, έχοντας κλείσει αισθητά την ψαλίδα από την κορυφή.

Ο δεύτερος; Η επιστροφή του κόσμου στο πλευρό της ομάδας, να κολλήσει το γυαλί που ράγισε τα προηγούμενα χρόνια, να ξαναδημιουργηθεί η ελπίδα, εκείνη η φλόγα ότι κάτι καλό πάει-επιτέλους- να ξαναγίνει σε έναν σύλλογο που την τελευταία δεκαετία είχε ελάχιστες στιγμές κανονικότητας εξαιτίας της διοίκησης του. Ό,τι καλό πέτυχε ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια, ήταν σε εποχές που η ομάδα και ο κόσμος ήταν ένα, μία γροθιά.

qax

᾽᾽Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο να μας βοηθήσει. Αυτή είναι η πρόκλησή μου. Εμείς πρέπει να κάνουμε το πρώτο βήμα, ώστε να έχουμε στήριξη. Αν αυτό δώσει άλλη δυναμική, θα μας βοηθήσει να κάνουμε τα βήματα για να είμαστε αυτοί που πρέπει να είμαστε. Είναι αυτονόητοι οι στόχοι᾽᾽. Αυτά ήταν τα λόγια του έμπειρου τεχνικού τέσσερις μήνες πριν.

Με το χαμόγελο στα χείλη

Σάββατο 16 Οκτωβρίου. Παναθηναϊκός-Ιωνικός 4-1. Τρίτη σερί νίκη στην Λεωφόρο, 13 γκολ σε τρεις εντός έδρας αναμετρήσεις. Τέσσερα στον Απόλλωνα, πέντε στον Βόλο, ακόμη τέσσερα στην ομάδα της Νίκαιας, όταν πέρσι ο Παναθηναϊκός είχε σκοράρει 16 τέρματα σε ολόκληρο τον δεύτερο γύρο! Χαμόγελα. Παντού χαμόγελα. Στις κερκίδες της Λεωφόρου, οι 10.000 φίλοι του Τριφυλλιού πήγαν στο γήπεδο με μία πρωτόγνωρη τα τελευταία χρόνια προσμονή, ανυπομονησία, με ένα ξεχωριστό κέφι για την ομάδα τους.

Δεν είδαν ένα πισωγύρισμα, δεν ξενέρωσαν, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά αντίκρισαν ένα σύνολο που έπαιξε και πάλι καλό ποδόσφαιρο, που κυριάρχησε πάνω στο χορτάρι, παρακολούθησαν παίκτες με ξεχωριστή ατομική ποιότητα, από εκείνους που μπορούν να σηκώνουν ένα γήπεδο στο πόδι, όπως ο Καρλίτος, ο Παλάσιος, ο Βιτάλ. Διάρκεια. Το ζητούμενο, εξάλλου.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει περάσει τα πάνδεινα, έχουν δει πολλά τα μάτια του και αυτό που ζητά όπως ο διψασμένος το νερό στην έρημο, είναι η ελπίδα που μπορεί να του προσφέρει μόνο το σύνολο πάνω στο χορτάρι. Αν δεν υπήρχαν τα μέτρα για την πανδημία, η Λεωφόρος θα ήταν κατάμεστη στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Όπως και να᾽ έχει η επανασύνδεση είναι γεγονός.

Κερδισμένο το πρώτο στοίχημα, η ισορροπία θα κρίνει το δεύτερο

Το πρώτο στοίχημα, λοιπόν, που έβαλε ο Ιβάν, το κέρδισε. Η ομάδα του χάρη στις εμφανίσεις της, πήγε στο... ταμείο και θα εξαργυρώνει στην Λεωφόρο την αμέριστη συμπαράσταση των οπαδών. Δεν είναι εύκολο γήπεδο η Λεωφόρος, μπορεί να γίνει ευχή, μπορεί να γίνει και κατάρα. Και στις δύο της εκδοχές, όμως, είναι... δίκαιο. Ανεξάρτητα από την λογική και αναμενόμενη οργή για την ιδιοκτησία, η ομάδα όταν είναι αυτή που πρέπει, θα έχει και την στήριξη που πρέπει. Ο Σέρβος προπονητής κατάφερε αρκετά γρήγορα να φέρει τον κόσμο δίπλα στην ομάδα του. Το πιστώνεται 100%.

Για να γίνει πράξη όμως και το δεύτερο, για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να είναι μέχρι τέλους ανταγωνιστικός και να βάλει φέτος τις βάσεις για πρωταθλητισμού του χρόνου, θα πρέπει να βρει ισορροπία ανάμεσα στην εικόνα που έχει στην Λεωφόρο και στις εκτός έδρας αναμετρήσεις. Αν δεν είχε πετάξει αυτούς τους 6 πόντους σε Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη, η συζήτηση τώρα θα ήταν εντελώς διαφορετική. Με τα αν, όμως, δεν έχουμε ιστορία παρά μόνο υποθέσεις. Το Τριφύλλι για να διατηρηθεί στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, θα πρέπει να βάζει βαθμούς στο σακούλι και μακριά από το... κάστρο του. Η αρχή πρέπει να γίνει στην Τρίπολη...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα