Απόλλων Σμύρνης - Αστέρας Τρίπολης: «Σεφτέ» με το κεφάλι του Μπαράλες! (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Απόλλων Σμύρνης - Αστέρας Τρίπολης: «Σεφτέ» με το κεφάλι του Μπαράλες! (vids)

bet365

Με τον συνήθη ύποπτο (Μπαράλες) και με τον συνηθισμένο τρόπο (κεφαλιά), ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και πέτυχε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Δοκάρι ο Αλβες για την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Την πρώτη του νίκη στη σεζόν πήρε σήμερα (16/10) ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς κέρδισε 1-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης και διατήρησε την παράδοση που έχει κόντρα στην «Ελαφρά Ταξιαρχία». Οπου σε 12 ματς στην ιστορία των 2 ομάδων έχει 11 νίκες και 1 ισοπαλία.


Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Κότσαρη κάτω από τα γκολπόστ, τους Μπαξεβανίδη, Ντομίνγκες, Αλβες, Τουτουαρίμα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Φατιόν, Κάστρο στα χαφ, τους Σλίβκα, Λα Πάρα στα άκρα και τον Μαρτίνες πίσω από το «9άρι» Ιωαννίδη.

Οι φιλοξενούμενοι «έχασαν» τον Βαλιέντε λίγο πριν τη σέντρα (είχε δηλωθεί στην αρχική ενδεκάδα) και παρατάχθηκαν με τον Τσιφτσή στο τέρμα, τους Καρμόνα, Καστάνιο, Βαλιέντε, Αλβαρες στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Σανταφέ, Μουνάφο στον άξονα, τους Σίτο, Ρετζίς στα άκρα και τον Σόνι πίσω από τον Μπαράλες.


Οι Αρκάδες ξεκίνησαν καλύτερα

Σέντρα στο ματς και στη Ριζούπολη συγκρούστηκαν οι κατά τεκμήριο χειρότερες, μέχρι στιγμής, επιθέσεις της κατηγορίας, με 2 και 1 γκολ ενεργητικό αντίστοιχα. Αν «απομωνόσουμε» το γεγονός πως η ανάπαυλα τις βρήκε χωρίς σκορ, μπορεί κάποιος να θεωρήσει πως είδαμε ένα κακό 45λεπτο. Η πραγματικότητα όμως ήταν διαφορετική. Η αναμέτρηση είχε ρυθμό, οι «μονομάχοι» έβγαλαν εκατέρωθεν φάσεις και το παιχνίδι ήταν καλό.

Οι Αρκάδες ξεκίνησαν καλύτερα. Με τον Σίτο από τα αριστερά τους έδειχναν πιο δραστήριοι και στο 10λεπτο είχαν ήδη 5 γεμίσματα ή παράλληλες από τα άκρα. Σε 1 εξ' αυτών, στο 3', βρέθηκαν πολύ κοντά στο 1-0 όταν ο Κρέσπι πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Ισπανού αλλά ο Αλβες έδιωξε πάνω στη γραμμή και αποσόβησε τον κίνδυνο. Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάζονταν πιο απειλητικοί, ο Σόνι έπαιζε με πλάτη ανάμεσα στις αντίπαλες γραμμές και δημιουργούσε προβλήματα, αλλά μετά το 20λεπττο και οι γηπεδούχοι άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ.

Ανέβηκε ο Απόλλων, δοκάρι ο Αλβες

Από τη δική τους αριστερή πλευρά κυρίως με τον Σλίβκα (αλλά και τον Τουτουαρίμα) ξεκίνησαν να βάζουν «δύσκολα» στην άμυνα του Αστέρα και μάλιστα στο 21' «άγγιξαν» το γκολ. Τότε ο Αλβες εκτέλεσε από καλή θέση το φάουλ,αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Τσιφτσή, ενώ ο Φατιόν που πήρε το «ριμπάουντ» σούταρε λίγο άουτ. Την ίδια στιγμή ο Μαρτίνες έμπαινε όλο και περισσότερο στην «εξίσωση» του παιχνιδιού, ενώ ο Αστέρας «έψαχνε» το γκολ, κυρίως, με το κεφάλι του Μπαράλες (στο τελευταίο τέταρτο είχε 2 τελικές, εκείνη του 42' αρκετά καλή). Ο Αλβες εκτός του stop στο 3' και του δοκαριού στο 21' «πρωταγωνίστησε» και στη φάση του 34' όπου έβαλε την κόντρα σε ένα καλό σουτ του Κρέσπι και έτσι φτάσαμε στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Μπαράλες «δήμιος» της «Ελαφράς Ταξιαρχίας»

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό ο Σόνι έκανε, ύστερα από ώρα, αισθητή, την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ όταν στο 48' απείλησε με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ που έδιωξε ο Κότσαρης σε κόρνερ. Ο Κρέσπι το εκτέλεσε και ο Μπαράλες με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, σε μία φάση όπου «απέδειξε» (ξανά) πως είναι ένας εκ των κορυφαίων παικτών στη χώρα μας με την μπάλα στον αέρα, ενώ παράλληλα συνέχισε την παράδοση που διατηρεί κόντρα στην «Ελαφρά Ταξιαρχία», όπου σε 7 παιχνίδια που την έχει αντιμετωπίσει «μετρά» 6 προσωπικά τέρματα.


Από εκείνο το σημείο και μετά η αναμέτρηση απέκτησε μία «άγρια ομορφιά». Πολλές φορές πήγε στη «δύναμη», ενώ σταδιακά οι του Αστέρα άρχισαν να χρησιμοποιούν τον όρο «διαχείριση». Με την πάροδο του χρόνου έδωσαν την κατοχή στον Απόλλωνα και «έψαχναν» την κόντρα (απείλησαν στο 58' με τον Σόνι σε φάση τρανζίσιον), ενώ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ναι μεν κρατούσε μπάλα αλλά δεν έφτιαχνε «καθαρές» φάσεις.

3-5-2 με Λισγάρα φορ και Σαχλί, Τσιλούλη μπακ-χαφ

Μέχρι που φτάσαμε στο 82' όπου από εκείνο το σημείο και μέχρι το φινάλε (90'+6') ο Φέστα τα... έπαιξε όλα για όλα. Με την είσοδο του Λισγάρα «γύρισε» το σύστημα σε 3-5-2, αλλά ο 35χρονος κεντρικός αμυντικός ήταν φορ μαζί με τον Ντάουντα, ο μπακ Τουτουαρίμα πήγε στα στόπερ και οι Σαχλί. Τσιλούλης πήραν τις πλευρές. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μετέφερε το παιχνίδι στο μισό των φιλοξενουμένων, όμως πλην 2 περιπτώσεων που απείλησε με κεφαλιές των Ντάουντα, Ντομίνγκες, δεν κατάφερε να βάλει πολλές «δυσκολίες» στον Τσιφτσή.

MVP: Ο Σίτο. O Ισπανός μεσοεπιθετικός ήταν στη «σούμα» ο πιο δραστήριος παίκτης του Αστέρα. «Εφτιαξε» τη φάση του Κρέσπι στο 3', πήρε πρωτοβουλίες και πήγαινε στο 1 vs 1.

Στο ύψος του: Οι Μπαράλες, Κρέσπι, Βαλιέντε. Οταν ένα ματς λήγει 1-0 ο σκόρερ πάντα είναι στην πρώτη γραμμή, πόσο δε αν το έχει κάνει με όμορφη τελική. Ο δεύτερος πιστώνεται την ασίστ, στην αρχή του αγώνα θα μπορούσε και εκείνος να βρει δίχτυα και «φάνηκε» αρκετά. Ο τρίτος κλήθηκε λίγο πριν τη σέντρα να παίξει στόπερ αντί για «6αρο-8άρι» τα πήγε πολύ καλά και ο Αστέρας δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την «καρδιά» της άμυνάς του.


Αδύναμος κρίκος: Ο Κάστρο. Ο Κολομβιανός δεν κατάφερε να κάνει «αισθητή» την παρουσία του στον άξονα του Απόλλωνα.

Η γκάφα: Ο Αστέρας κέρδισε μεν, αλλά στα τελευταία λεπτά «έδωσε» 2 «ανενόχλητες» κεφαλιές στους Ντάουντα, Ντομίνγκες, την πρώτη σε ροή αγώνα και την άλλη σε στατική φάση. Αμφότερες πέρασαν άουτ καθώς δεν ήταν δυνατές, αλλά έγιναν σε μία χρονική στιγμή που οι Αρκάδες είχαν ξεκάθαρα στραμμένη την προσοχή τους στα αμυντικά τους καθήκοντα, αλλά «έχασαν» τους αντιπάλους τους.


Το «στραγάλι»: Στο 28' οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Μαρτίνες από τον Καστάνο. Ο ρέφερι Τσέτσιλος που «σφύριξε» για πρώτη φορά στην κατηγορία δεν έδειξε κάτι, ενώ το VAR δεν μπορούσε να «επέμβει» καθώς από το ριπλέι φάνηκε πως το μαρκάρισμα (κατά πάσα πιθανότητα και παράβαση) ήταν εκτός περιοχής. Αρα δεν ήταν πέναλτι, μία παράβαση δηλαδή που έγκεινται στην αρμοδιότητά του. Στο 55' ο Καστάνιο έκανε «σκληρό» φάουλ στον Φατιόν. Ο νεαρός διαιτητής υπέδειξε αρχικά μόνο την παράβαση και όχι κάποια κάρτα. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για κόκκινη και ο 34χρονος διαιτητής περίμενε το VAR. Μετά από ενδοεπικοινωνία, όπως φάνηκε, έδειξε κίτρινη στον αμυντικό του Αστέρα. Αν του είχε δείξει από την αρχή κίτρινη και περίμενε το VAR ίσως να γίνονταν κουβέντα αν ήταν αποβολή ή όχι. Ομως ο 34χρονος έδειξε κίτρινη μετά και στις «αρμοδιότητες» του VAR δεν είναι να πει/προτείνει αν μία παράβαση είναι «κίτρινη ή όχι» αλλά μόνο αν είναι «κόκκινη ή όχι». Στην προκειμένη περίπτωση έγινε λάθος χρήση, όπως φάνηκε, από τον Τσέτσιλο και δεν γίνεται κουβέντα αν ήταν σωστή ή όχι η τελική απόφαση που πήρε. Αυτό είναι άλλο.Γενικότερα ο διαιτητής έκανε αρκετά λάθη.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Το ματς ήταν ντερμπάκι. Είχε ένταση, εκατέρωθεν φάσεις και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Σημαντικό ρόλο στο πώς εξελίχθηκε «έπαιξε» το γεγονός ότι οι Αρκάδες στο φινάλε του διαχειρίστηκαν το υπέρ τους σκορ, πλην λίγων εξαιρέσεων.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
: Κότσαρης, Μπαξεβανίδης(82' Λισγάρας), Τουτουαρίμα, Ντομίνγκες, Αλβες, Φατιόν, Σλίβκα, Kάστρο(Ματέι), Μαρτίνεζ(58' Σάχλι), Φαν Πάρα(63' Τσιλούλης), Ιωαννίδης(63' Ντάουντα)

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τσιφτσής, Καρμόνα, Αλβαρεζ, Βαλβέρδε Σαντίφε(82' Ιγκλέσιας), Κάστανιο, Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (70' Ριέρα), Κρέσπι(90+1' Τασουλής), Μπαράλες, Σόνι(70' Καπίγια, 82' Αλί Μπαμπά)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα